Gårdsmejeriet Stora Lunån

Vet ni, ikväll längtar jag till sommaren mer än något annat. Jag längtar till utevistelse tillsammans och spontanutflykter i fint väder. Ikväll är jag riktigt risig och är matt. Har ingen som helst matlust, tog tempen nyss och nu har jag fått högre feber också. Vet inte vad jag ska tro om detta. Det finns dock ingen anledning att hispa opp sig utan bara invänta svar. Det går ju inte åt rätt håll utan det blir ju bara värre, så denna dag har inte varit något vidare. Trots det har jag tvingat mig uppe och nästan gjort klart veckans uppgift som ska in denna veckan. Jag har källkritik och lite lättare korrigerar kvar. Just där och då när jag satt där så kände jag att jag vart mattare och mattare, men stor tumme till mig som gjorde det i alla fall. Jag drömmer i alla fall tillbaka till sommaren och tänkte berätta om en härlig plats.

En härlig utflykt till Stora Lunån

På tal om utflykt tänkte jag berätta om denna härliga utflykt vi gjorde i somras utanför Falun ett ställe som heter Stora Lunån Gårdsmejeri. Toppenmysigt ställe och så idylliskt och så härligt man kan tänka sig. På ⇛ Stora Lunån Gårdsmejeri har man ett gårdscafé och försäljning av ostar på gården i en mindre butik. BQ och jag tog deras ostkaka till lunch och den var underbar. Bellis tog belgisk våffla med glass och de kom ut med det där mästerverket och vet ni hon åt upp allt, vi hjälpte inte till. Man har även möjlighet att få träffa djuren, både att få klappa men även hjälpa till med dem och borsta dem m.m.

Stora Lunån är en vacker idyllisk gård med anor från 14oo-talet. Gården ligger utanför Falun och man åkte en bra bit på en skogsväg för att komma dit. Vet att BQ och jag tänkte flera gånger att GPS:en måste ta oss fel eller att stället inte fanns. Så fel vi hade, efter ett tag uppenbarade sig detta vackra ställe och man kunde njuta där ett par timmar i sommarsprakande sol. De har fler djur på gården och misstänker att vi missade flera stycken av dem. De vi såg var hästar, lamadjur, påfåglar, åsnor, grisar, höns, getter, strutsar, katt, kaniner, ankor och även minihästar. De har ett eget mejeri på gården och jag klev in och kikade in i deras lilla gårdsbutik och de sålde även lantlig inredning, godis och vackra böcker från bland annat Dalarna

Hit kommer vi åka igen i sommar och har ni vägarna uppåt mina trakter slå in Stora Lunån på GPS:en och njut några timmar där

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Gårdsmejeriet Stora Lunån

 1. Jag längtar också till sommaren härutanför har de smält bort på vissa ställen, där man kan skymta asfalt och ja känner bara; yes yes yes äntligen men sen är de snötäckt överallt där ögat kan nå 😦 De tar så lång tid innan de smälter o är vår på riktigt. Utflykter är de bästa 🙂 våra utflykter består av skogen med hundarna tända en eld o fiska – älskar det spec på sommarnätterna 🙂 Vilka härliga bilder du delar med dig

  Gilla

 2. Men alltså ååååh vad detta såg magiskt ut! GE MIG SOMMAR! 😀 Och krya på dig, håller tummarna för att du mår bättre idag 🙂

  Gilla

 3. Sommaren längtar jag till lite extra till just nu sådana fina bilder du delar med dej av 😀😍

  Gilla

 4. Jamen sommar hade man inte tackat nej till. Vilken underbart vacker bild på dig❤️ Och vilket härligt ställe du visade oss.
  Hoppas verkligen det vänder för dig också så att du blir frisk igen. Du är en riktig kämpe

  Gilla

  1. Usch vad tråkigt att du fått feber då känner man sej helt orkeslös. Jag förstår att du längtar till sommaren

   Gilla

 5. Ser ut att vara ett riktigt mysigt ställe. Jag längtar också till sommaren, det skapar en annan frihet. Krya på dig ❤

  Gilla

 6. Vilken mysig utflykt och visst ser man fram emot varmare tider när man kan göra sådana igen.
  Hoppas att du känner dig bättre i dag.

  Krya på!

  Gilla

 7. liknar ett ställe vi hade typ 3 mil här i från men det fick stänga så synd
  du ja är samma ja vill ha massa sol sommardagar sola va vid vattnet åka på utflykter tycker det blev rätt så lite förra året vi vågade ju inte
  ta han om dej finis o ha en härlig torsdag kramar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.