Äventyret fortsätter

Plugga utomhus insvept i en filt i solens strålar

Idag har det inte vart lätt att plugga här hemma. BQ har haft flera temasmöten och telefonen går i ett. Samt Bellis har pickat på min uppmärksamhet hela tiden vi är inne. Därför gick vi ut i lekparken och hon fick leka och jag tog med mig trädgårdsstol ut och svepte in mig i en filt. Vi var där ute ett par timmar och under den tiden kunde jag utan problem läsa ur boken. I Morgon har BQ tagit en ledig dag och då är det syftet att jag ska kunna studera och han ska vara sportlovsledig med tösen. Jag tänker såklart också njuta v det fina vädret och kan ju göra samma som idag en sväng och sitta ute och läsa ur boken för att få känna att jag är med dem också.

Det har hänt lite mer idag

Idag har det hänt lite mer i köket. Killen har varit hit och rivit ur köksgolvet och tagit bort sparksocklar och rengjort golvet ett första ytskickt eller vad man ska säga. Jag fick ju storstäda köket sedan efter att han gått och ta i och skrubba som en liten iller för att få bort alla märken och yta som blivit på golvet. På några ställen hade vi även fått ytligt mögel men som inte var några problem att få bort. Vi har även haft skaderegleraren här igen som utrett fuktfadäsen fortsatt och han har konstaterat vad felet är. Jag orkar faktiskt inte gå in på det, dels vet jag inte vad allt heter, samt det är nog ej så roligt för er att höra. Det beror i största sannolikhet på att det är felmonterat i rören som är sammankopplat med diskmaskinen och vanlig vattenledning. Han visa vad och nu beror det på vad försäkringsbolaget säger om den saken. Ja, om vi borde uppmärksammat det, eller om det helt enkelt inte kan skadebeläggas på oss. Killen som undersökte saken sa att det är inget man kan sätta oss som ansvariga för, för det är ingen som kontrollerar sådana delar just för att det är fackman som vet om vad som är sammankopplat med vad. Vill försäkringsbolaget vara lite omöjliga så visst så kan de anse att vi borde tagit dit en fackman som kontrollerat detta då vi flyttade in.

Nästa steg är nu att en ska komma och mäta fukten en tredje gång när allt är bortrivet som fukten satt sig i. Finns det ingen fukt under plastmattan är det grönt ljus för att lägga in golvet. Är det däremot signaler på fukt så får vi se vad nästa steg är. Det kan vara fläkt som ska stå här, eller så kan det bli att man måste riva ut plastmattan och eventuellt köket också. De två männen som var hit idag såg ingen antydan på fuktpåverkan på plastmattan så de trodde inte det.

Äventyret fortsätter med andra ord. Jag tycker dock att det är bra att de är noga så vi ingenting missar. Nu står balkongbordet som köksbord då vi fick montera ner vårt köksbord för det var för stort och brett att ta sig igenom köksingången. Som det verkar kommer ingen mer till oss denna veckan, eventuellt då fuktutredaren. Därför valde vi att sätta in ett bord igen i köket, blir för omständligt annars.

Idag åt vi korv med bröd på golvet, det var faktiskt mysigt allt, som en picknick

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

44 reaktioner till “Äventyret fortsätter

 1. Jag hoppas verkligen att ni inte möter på mer problem i köket. Kan inte vara kul att ha det så här. Men som du säger det är bra att de är mer noga nu. Skönt att stta ute i solen och läsa 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Vad underbart att kunna gå ut i solen och sätta sej och läsa en bock låter ju helt fantastiskt att aktivera barn samt att läsa ut ur en bok 🙂

  Gillad av 1 person

 3. Vilket vårväder ni hade i går, här var det alldeles mulet och disigt. Och det var ganska kallt och fuktigt. Blir avundsjuk när jag ser bilderna på din klarblåa himmel. Men en sak jag inte blir avis på är såklart krånglet ni har i köket. Jag tycker sånt är så himla jobbigt, kan bli jättestressad när vardagssakerna inte funkar och de dessutom blir så stora. Hoppas det löser sig för er snart, så att ni kan njuta av hemmalivet igen.

  Gillad av 1 person

 4. Alltid svårt att hitta ron att plugga när det händer saker runt omkring. Skönt med sportlov, men man vill vara med barnen då och jag tycker din lösning var toppen. Hoppas ni får ett fortsatt bra lov ❤

  Gillad av 1 person

 5. Skönt & bra att du kunde sätta dig i solen ☀️Medans rastlösa Bellis fick göra av med energi 😊.

  Vatten kan verkligen ta sin överallt! Mycket tröttsamt blir det då.
  Några motgångar ska man möta innan man får medgång 😊.
  Men hoppas att ni bara får den här motgången 🙏🏻❤️

  StyrkeKram❣️

  Gillad av 1 person

 6. Spännande, då håller jag alla tummar & tår för att det inte är tendenser till fukt så ni får godkänt att göra det ni önskar! 😀
  Hoppas du får mer plugg gjort imorgon. Inte alltid lätt det där att få till plugg och ha barn samtidigt 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Vad mysigt det ser ut att sitta ute i solen! Hoppas att det blir lite varmare snart. Stökigt med köket, men som tur är kan ni iaf använda köket, värre att vara utan den möjligheten. Hoppas att det blir positiva besked för er iaf!

  Gillad av 1 person

 8. Usch så jobbigt det är med vatten!! Sånt får ju inte hända! Men skönt att ni ändå verkar ta det med ro och hittar på skojiga myshöjande picknickutflykter hemma! 🙂

  Gillad av 1 person

 9. så härligt ute nu så man får passa på , ska bli kallare slut av veckan, Hoppas att ni inte har ngt fuktskada sånt e så trist, Tjejen som gör ljusen heter Maria Grahn på insta , kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.