Visste du det här om våren?

Varför älskar vi våren?

Mars är ju första tecknet på vår och det är ju också en möjlighet att kunna göra mer utevistelse på ett annat sätt. Visst ute kan man alltid vara, men möjligheterna till att träffas utomhus finns mer på ett annat sätt. Som ni ser ovan så har man mer möjligheter att ses och äta ute tillsammans som vi gjorde. Tror man uppskattar de här stunderna mer nu än man förr gjort, trots att det kändes då som man uppskattade dem lika mycket då också. Våren älskar man ju just därför för att allt blommar ut, så även möjligheterna till mer rörelse utomhus. Det jag uppskattar mer också då jag är utomhus är också alla färger och fågelkvitter som kommer mer och mer.

Vårens hetaste mode 2021

Ljusa toner fungerar alltid

Enligt Modet 2021 är det inne med mycket ljusa toner enligt ELLE. Inte mig emot faktiskt för jag älskar nude, beige, vitt, creme, ljust gammelrosa, ljusblått m,m. Modet 2021 kommer nog därför passa mig som handen i handsken. Jag är däremot ingen som följer trenderna på det viset. Jag älskar att klä mig i det jag trivs med, vem gör inte det? Enligt ELLE var det också inne med vita långklänningar och den här klänningen hade jag gärna haft på mig från madlady.

Trendigt med vita långklänningar

Vad vet vi mer om våren

Förr förknippade jag alltid mars med påsken. Den brukade alltid vara omkring då jag fyller år. Jag fyller år 26:e mars. Jag fick i regel alltid ett par buketter med påskägg eller färgglada fjädrar i sig när jag fyllde år. Numera är ju påsken i april. I år kommer påsken infinna sig mellan 2:a april till 5:e april och då är det 3:e april som det är påskafton. På Bellis skola är det påsklov vecka 14. Mars har ju också möjligheter till att skapa mer och då tänker jag mer på planering och plantering i sin trädgård. Vad som är bra att förodla nu i mars är sommarblommor, tomater och vissa bladgrönsker. Ett bra tips är ju att ha det du försått i källaren eller i garaget fram tills du planterar dem i jorden.

Bra knep för din kommande trädgård redan i mars

Det finns fler knep man kan göra för sin trädgård och odlingar redan i mars månad

✿ Ska du plantera många av varje sort är det praktiskt att så i en större fyrkantig kruka eller i en sålåda så dem inte planteras för tätt. Då går det också snabbare att komma igång när fröerna växer och smidigare att plantera om dem i jorden sedan då det är dags för det. Risk att de växer ihop lätt annars om man planterar för tätt. Plantering man till fördel bredsår är, tomater, plocksallad eller paprika som några exempel.

✿ Odla basilika kan man göra i egna krukor och det är något som alltid är gott att ha i maten eller salladen.

✿ Nu är det dags att börja vårstäda ute och då kan det inkludera altan, växthuset och uteplatsen. Förbered också att göra krukor och övrig planteringstillbehör du brukar plantera i så det redan är rent och fräscht då det är dags att sätta allt i jorden.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Visste du det här om våren?

 1. Ja, det var hur underbart som helst med vår. Och som du säger kommer nog alla mer eller mindre uppskatta våren mer detta år. Jag vet att jag kommer göra det, då man kan träffas utomhus på ett helt annat sett än under vintertiden 🙂

  Gilla

 2. Alla årstider har sin charm men det är något visst med våren när ljus och värme kommer tillbaka och naturen vaknar till liv igen.
  Och det är som sagt lättare att gå ut och att vara ute vilket gör att man känner sig piggare.
  Må så gott!

  Gilla

 3. Våren med allt som hör till är mer än välkommet. Saknar verkligen dagarna man var ute i ett och satt och åt i lugn to utan att huttra.

  Har också snappat upp att ljusa färger håller i år också. Känns skönt då ljusa färger höjer humöret. Är inte heler någon som följer mode slaviskt. Men snappar upp en och en annan idé av det som trendar.

  Vilken härlig stund ni fick i solen med lite gäster också:)

  Gilla

 4. Har haft vårkänslor i flera dagar nu. Vintern försvann väldigt fort tyckte jag. Lite nytt i vårgarderoben är aldrig fel, men får vänta till nästa år så kanske jag är normalviktig igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.