Nytt jobb och tar bort kvinnligheten?!

Oj, idag vaknar Bellis och jag med täta snoriga näsor. Jag tyckte det börja på mig redan igårkväll. Jag tänkte att det berodde på min powerwalk innan att jag kände av pollen, för det har börjat blomma nu och man känner av det. Bellis nyser och snorar mest och är jättetät i näsan. Jag snorar och rosslar med. Det innebar då att jag fick ringa och flytta fram min intro/intervju jag som var tänkt på onsdag.

Nytt jobb och fribelopp

Ja jag hade ju ett intromöte på tjänsten jag sökt som vikarie inom barnomsorgen. Alltså vikarie kan man vara ändå, men vi har mer förtur än många andra eftersom vi har anställts som kommuns fasta vikariepool. Många andra har ju anmält sig på en lista själva och då finns de med på en lista som övrig vikarie och där finns även outbildade med då. Vi finns med på kommuns inloggningssystem där man online kan boka oss, samtidigt så ska man ringa oss då som är anställda vikarie först. Kanske låter luddigt för er, men det är inte så konstigt egentligen. Jag är nu alltså anställd av vår kommun och klassas som första tjing vikarie, jag och 9 till som nu är nyanställda. Jag ska återkomma till henne igen när jag är frisk och snorfri igen så ska vi boka en tid till nästa vecka då jag mest ska komma på intromöte och skriva på en massa papper. Det som var lite synd var just att min klasskamrat som jag blivit bra kompis med skulle också vara med på onsdag, nu får vi gå dit olika dagar, snyft

Jag studerar ju heltid och har fullt CSN-lån och då slog det mig om det kommer bli strul och så då man studerar samtidigt som man kommer börja jobba. Det som är bra med denna tjänsten jag fått är att man i förväg anmäler sig då man kan vara tillgänglig och har jag mer studier en vecka så bockar jag av mig ej tillgänglig den veckan. Just för att jag måste hinna med studierna också. När jag sedan läste på CSN finns det något som heter ⇛ fribelopp och det innebär att man får ha viss del inkomst trots studiestöd. De har tagit bort fribelopp för hela 2020 och första halvåret på 2021 så för min del så kan jag då således ha inkomst vid sidan om lånet.

Känns som man tar bort kvinnligheten

Tyvärr fungerar det inte för mig då man jobbar med barn att längre naglar. Ja jag vet att många har längre än mig och att vissa har långa naglar som jobbar inom barnomsorgen, bra för er att det fungerar. För mig var det faktiskt så att jag inte kunde göra vissa saker när jag gick APL och det vart pinsamma stunder. Kan ta något exempel när barnen skulle måla med kladdig tavelfärg fick jag gå till toaletten och hämta handskar för att inte få färg på naglarna. När barnen ville ha glitter på sina teckningar så fastnade det på och under mina naglar och det satt kvar i flera dagar. Vid blöjbyte känns det inte så fräscht, men visst man har handskar på sig. När man skulle hjälpa barn klä på sig trånga skor så kunde inte jag hjälpa dem särskilt bra heller. Likaså om jag ska göra pillgöra med barnen, som ex pärla eller trä en nål så var det väldigt fumligt. jag råkade av misstag riva några barn också vid några tillfällen. Samt när barnen ville ha hjälp att sätta på mindre hårsnoddar på barbiedockorna var det pilligt. Därför känner jag att jag tänker ta bort dem nu eftersom att jag känner att de kan och kommer vara i vägen. Jag känner dock en sorg i det för jag tycker om att ha längre naglar, samt att det är kvinnligare just på mig i alla fall känner jag så. Jag vet heller inte vad jag ska förvänta mig hur kvalitén är under mina naglar nu. Kommer de vara väldigt trasiga och slitna? Kommer de vara orörda så man inte ser att de påverkats? Ett förtydligande att jag ser det inte som andra är mindre kvinnliga med korta naglar. Jag får för mig att jag ska känna så, för jag tycker så på mig att jag känner mig lite ”kvinnligare” med långa naglar. När jag jobbade som tandsköterska/receptionist fick jag inte ha långa naglar och inte ens något material på naglarna. Jag brukade då måla dem på helgerna för att känna mig extra fin. Mina naglar var raka motsatsen då, så nerklippta att de inte hade någon längd alls.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Nytt jobb och tar bort kvinnligheten?!

 1. Tris med vårfökylningen.
  I vården får man ju inte ha långa naglar och det borde vara samma inom barnomsorgen enligt mej. När jag tog bort mina efter några månader var naglarna så tunna, mjuka sköra och trasiga, jag smorde med nagelolja varje dag och efter en tid blev de normala igen. En f.d använde lösnaglar på helger då hon ville vara fin, det är väl ett alternativ?

  Gillad av 1 person

 2. Vad spännande med nytt jobb! Jag har själv jobbat som lärarvikarie och haft flera fina år på olika skolor, varje dag var en ny dag och det är något jag gillar. Det är verkligen knepiga tider med allergi och sånt nu, hur ska man veta liksom? Hoppas ni kryar på er snarast så att du får komma igång med det nya jobbet. Kommer du måla naglarna i alla fall, även om du har dem nerklippta?

  Gillad av 1 person

 3. Jobbar med barn så fungerar inte långa naglar, den saken är säker!
  Vilken otur att du/ni blev dåliga precis nu men jag hoppas att det är snabbt övergående. Krya på!

  Gillad av 1 person

 4. Vad roligt med jobbet, grattis! Men typiskt att du har blivit krasslig. Hoppas att det försvinner fort så att du kan ta ditt intromöte snart. Ja, det är ju lite knivigt att studera heltid och jobba samtidigt, pengamässigt men jag tror man löser det bara man har koll =)

  Gillad av 1 person

 5. Hej Marie,
  Tusen tack för alla dina kommentarer hos mig!
  Vad skönt att du kom på det där med fribeloppet. Jag hade hört om det eftersom min äldsta dotter pluggar till lärare och jobbar extra samtidigt. Själv åkte jag på återbetalning en gång och det var inte kul. Men det är egentligen ett sjukt system som får vissa att avstå att jobba för att de riskerar att tjäna för mycket. Lån är ett lån och jag tycker att det alltid skall vara som nu, att man skall slippa oroa sig att man tjänar för mycket. Jobb gynnar ju alltid alla som pluggar, och speciellt för framtida chanser att komma in på arbetsmarknaden.

  Ja, det där med långa naglar kan nog bli knepigt när man skall jobba med barn eller när man jobbar i vilket yrke som helst där man sköter om andra. Hoppas ni känner er bättre snart. Krya på er och lycka till med intervjun sedan!

  Varm kram Anneli

  http://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gillad av 1 person

 6. Ja vilket krux att vara kvinna haha, har dock inte så långa naglar som dig men skulle vilja ha men som du skriver det är krångligt,borde finnas bättre alternativ till lösnagel som man enkelt fäster o enkelt tar loss:)kram och ljusen du frågade om är en tjej på instagram som gör

  Gillad av 1 person

 7. Är absolut fint med längre naglar men kvinnlighet är betydligt mer än naglar.
  Inom vården kan man absolut inte ha längre naglar.
  Mina naglar vilar nu och gjort ett bra tag och med tanke på hur sköra de blivit kommer jag inte sätta på naglar igen utan ha fina välskötta egna naglar och måla dem då jag vill.
  Jag tycker dessutom inte det är värt så mycket pengar med att sätta på naglar men det är jag det.

  Hoppas ni bättrar på er snabbt och kul att du blivit vikarie. Bra fot in sen med ju då du är klar med utbildningen.

  Gillad av 1 person

  1. Jag älskar att mixtra med nageldesigner och färger. Samt varför jag tycker att det är värt det är ju för de fixerar dem så att lacken inte nöts av osv, när man målar själv sitter det ju bara max en vecka. Det gör ju att det blir inte lika snyggt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.