Ugnspannkaka grundrecept

Ugnspannkaka med ringlad lingonsylt över (inte ketchup som en trodde)

Ett recept som alltid fungerar till gammal som ung så är det ju ugnspannkaka och man kan ju mixtra och ha i lite vad man vill. Bellis dagmamma brukade ha skinka och broccoli i och det uppskattades mycket av barnen. Jag föredrar faktiskt den traditionella tycker den är absolut godast. Är en rätt som är snabb och svepa ihop också för i regel har man mjölk, mjöl och ägg hemma. Vet man inte vad man ska göra för middag så är detta en toppfavorit Jag tycker ugnspannkaka, eller fläskpannkaka som den också heter är godare än vanliga pannkakor eller våfflor.

INGREDIENSER

◍ 3 dl vetemjöl

◍ 1 tsk strösocker

◍ 1 tsk salt

◍ 6 dl mjölk (3 %)

◍ 3 ägg

◍ smör (till formen)

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjölet med socker och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn, tjock smet. Rör ner äggen. Vispa ner resterande mjölk och fortsätt vispa till en klumpfri smet. (om tiden finns låt smeten svälla ca 10 minuter). Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, lägg ev på en bit folie mot slutet om ytan får för mycket färg. Låt vila i 5 minuter innan servering. Grädda i c:a 25min

Recept på ugnspannkaka finner ni på ICA,s sida

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

29 reaktioner till “Ugnspannkaka grundrecept

 1. Åå tjockpannkaka är såå gott 😋. Det är heller inte svårt att göra det heller. Å så kan man ha något kött.
  Det får det nog bli nästa gång vi gör mat 😊

  Kram❣️

  Gillad av 1 person

 2. Åh det här är så gott med lingonsylt till tycker jag 🙂 och jag föredrar med den traditionella har dock inte provat nått annat men den tradiskonella är alltid godaste

  Gillad av 1 person

 3. jag brukade skicka hem min dotter till min syster när hon gjorde ugnspannkaka, då jag själv aldrig tillagar det. Jag vet att de flesta är galna i ugnspannkaka, men jag har aldrig fastnat för det. Dottern och hennes arbetskamrater har visst hittat ett ställe i Malmö som gör en ur god ugnspannkaka.
  Kram Kajsa

  Gillad av 1 person

 4. Älskar pannkaka i alla dess former 🙂 Brukar slänga ihop fläskpannkaka till barnen, dock har sonen slutat vilja ha fläsk eller bacon i, så ibland gör jag en med fläsk på halva eftersom dottern gärna vill ha det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.