Är det dags för vårvinter och skalplagg?

Har vi fått vårvinter nu, ska man kalla det så? Eller är det tidigt sagt det? Vad är vårvinter då? Jo det är faktiskt den femte årstiden som är övergången mellan vinter och vår. Det är tidigt, vårvintern är mellan mars och april. Med det sagt så är även mars en vintermånad och vi kan fortsatt få snö och minusgrader ett par veckor till med andra ord. Idag är det fint väder och vi ska därför göra en liten utflykt till grannstaden och åka till en större lekpark där för att komma ut på något och på ett sätt komma bort också. Idag ska det enligt prognosen bli runt 9 plusgrader och är det då sol på det så kan man nog tycka att det är riktigt härligt.

Är det dags för vårvinter och skalplagg?

Jag funderar på att gå in på lager 157 på hemvägen för att kolla på skalkläder åt tösen och se vad de har för något där. Det är dags att uppgradera hennes ytterkläder med det. Samt hon behöver ha en extra uppsättning på skolan. Älskar också att Lager 157 har storleken 130, det är prefekt för henne. Det sitter lite för stort bara, nästa steg efter standard storlekarna är 134 eller 134/140 och det är mycket för stort. Jag köpte vattentät ⇛ skaljacka från Kuling och vattentäta ⇛ skalbyxor från POP – Polarn och Pyret i våras, hoppas att hon kan fortsatt ha dem. Tänkte testa om ett tag nu då vi ska åka. Misstänker att dem är urväxta. För hon lär ju kunna ha fleecekläder under idag med. Är de för små får det bli en sväng till Lager 157. Hmm?, ska man börja med skalkläder snart eller fortsatt fortsätta med vinterkläder? Overall har varit för varmt de senaste dagarna och då anser jag att man såklart ska gå på temperaturen det är ju ingen rymdvetenskap att räkna ut. Jag har även märkt med Bellis att har hon för varma kläder på sig i skolan de här varma dagarna, ja då sätter hon inte på sig överdragskläderna utan bara jackan och sedan innekläder resten. När det är denna årstiden så är det så smutsigt ute också och innekläderna blir således smutsiga och förstörda. Då bör man ha skalkläder på sig. Därför måste jag försöka komma på en smart lösning känner jag.

Tycker ni att dubbelstorlekar är bra? och vad anser ni är rätt kläder nu?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Är det dags för vårvinter och skalplagg?

 1. Jag tänker att man kanske inte behöver lägga undan dem helt vinterkläderna då man som du säger inte vet om det blir mer snö eller inte. Men jag hoppas att våren är på väg 🙂

  Gilla

 2. Jag tror att det vi kallar vinter här i Wales skulle kallas vår-vinter i Sverige. Nu är det riktig vår här med allt det innebär.
  Kände inte till ordet skalplagg, men förstår vad det är när du pratar om det. Vet inte om ordet är nytt eller om det är dialektalt.
  Fortsatt trevlig helg!

  Gilla

 3. Jag var faktiskt och köpte skalbyxor till yngsta i fredags. Snön är nästintill borta och det är för varmt och blött för att ha overall. Våren är här men jag vet ju att snön kommer att komma minst en gång till 🙈🤦‍♀️

  Gilla

 4. Ohja.. Bakslag kan komma när som helst och det är rätt komiskt hur förvånade många blir när snön kommer ugen efter några dagar med barmark och sol.. De borde ju veta att det blir så varje år.. Ett år fick vi t o m snö i maj..

  Gilla

 5. Bra ord ”vårvinter”😃👍. Det stämmer bra.
  Det är skitsvårt med kläder nu. Det är kallt på morgon & varmt på dagen.

  Men jag tycker du ska köra med skalkläder på Bellis.

  Ha en skön lördag❣️

  Gilla

 6. Visst är det svårt?
  Igår körde vi regnbyxor och vindfleece mitt på dagen. Så härligt väder! Men misstänker att det fortfarande kan bli bakslag med minusgrader framöver… 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s