Vad kan man förvänta sig?

Vad kan man förvänta sig?

Nu har företaget varit hit som är ett rikstäckande avfuktnings och ⇛ saneringsföretag som är proffs på just sådana ärenden och då bland annat fuktskador. Han som var hit konstaterade att fukten inte spridit sig mer och kommer inte sprida sig mer. Det är diskmaskinen som varit orsaken och den behöver lagas eller bytas ut. Vi tänker nog med största sannolikhet inte laga den utan då får vi köpa oss en ny i fall att försäkringsbolaget inte vill ersätta den. Jag har börjat vänja mig vid att diska i duschen och handfatet. Fast vi torkar såklart bort alla matrester innan för det vill jag inte ha i badrummet, känns mindre fräscht. Man har vant sig nu att äta på papptallrikar. Man ser också att golvet sviktar och sväller mer och mer och den synen får vi väl då ha en vecka till minst. Golvet kommer ju inte vara klart på en vecka. Killen som var hit, han kommer lämna skaderapport nu till vår handläggare på riksbyggen. Han heter då Robert, han då i sin tur kommer lämna in skaderapporten till försäkringsbolaget som gör en skadeanmälan och tar beslutet. Det är 1-3 förhandlingsdagar på det. Robert kommer sedan kontakta det byggföretag som kommer riva och återställa här åt oss.

Det konstaterades också att det är plastmatta under vårt laminatgolv som har uppvikta kanter så att säga och i detta fallet blir plastmattan som ett skydd under laminatgolvet. Vi har också stenväggar och golv/tak i detta huset och det blir också ett fuktskydd då stenen inte suger åt sig fukt som en skada utan det suger åt sig, det stannar av och det dunstar bort. Risken är därför, eller den finns inte att det blir något större av detta utan det kommer bara bli eventuellt liten fuktyta på plastmattan som inte kommer vara några problem att få bort eftersom det handlar om så kort tid. Det blir mer som unket vatten. Sedan kommer inte fuktfläkt behövas. I det stora hela är det en liten skada, men för oss är det ju såklart inte det. Så är läget nu, vi vet inte än om vi får bekosta det själva eller om det täcks på självrisken.

Trots i allt detta så ser man ju fram emot nytt golv

Ja trots i allt detta så ser man ju fram emot ett nytt golv. Jag antar att det inte finns exakt samma som vi har idag och på ett sätt hoppas jag inte det. Nu vill man ju ha ett nytt då man väl får chansen. Vi måste ju ha ett som harmonierar med hallgolvet eftersom att det skulle skära sig väldigt annars. Bellis rum har också samma laminatgolv som både hall, kök. Därför kanske det inte går att bryta av helt i köket? Eller vad tror ni? Kanske det visst det går, då ser det ut som hall och Bellis rum bara ha samma?! Vi har laminatgolv idag och det kommer det ju också bli även då. Som det verkar kommer det vara PEAB ⇛ Svenskt bygg- och anläggningsföretag som kommer utföra vårt jobb.

Vad tycker ni? Ska man försöka hitta väldigt likt det man hade eller kan man låta köksgolvet vara en egen sektion och ha helt eget golv?

Här är inspirationsbilder från pinterest

Första bilden är det golvet vi har idag, vi är lite inne på någon av de andra

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Vad kan man förvänta sig?

  1. Jag tycker absolut att man kan och till och med ska bryta av golvet i köket så att inte allt är likt. Håller tummarna för att försäkringsbolaget betalar och att ni får hela golvet betalt.

    Gilla

  2. Jag hade en fuktskada i dotterns rum och vilket jobb det var. Fy hoppas att det inte blir alltför dyrt för er och trägolvet på andra bilden är riktigt fint. Gillar också den fjärde. Kramis ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s