Rycker och hoppar i ögat

Egentid och mys i soffan med BQ

Nu har vi landat in i kvällen och fastnat i tv-tablån och kikar på tv. BQ har serverat oss te som vi nu båda två sitter och myser med. Bellis ville inte lägga sig ikväll, men såklart fick hon ju göra det ändå då således. Jag istället är jättetrött och ska snart gå sova. BQ och jag har suttit och kikat golv här ikväll och visst vi vet ju inte vart i från vi får välja, så det visar sig vad vi fastnar för tillslut. Dock har vi fastnat för ett golv när vi kikat runt på nätet och vi båda tyckte det var snyggast. Det får faktiskt bli en cliffhanger så får ni se när allt är klart sedan För att återgå till rubriken så ja i två dagar har det faktiskt ryckt och hoppat i mitt vänsteröga.

Rycker och studsar i ögat och ögonlock

I två dagar har jag haft något så otroligt drygt i mitt vänstra öga så jag faktiskt inte kunde koncentrera mig på studierna. Jag har haft ⇛ ryckningar i ögat eller rättare sagt mer ögonlocket på övre delen av ögat och det kom i vågor. Det kändes som ögat studsa emellanåt. Det gav olika symptom, men typiskt var att det fladdra och spände i ögonlocket. Det är också ofarligt och beror i regel på stress, sömnbrist, druckit för mycket kaffe eller långvariga stunder framför datorn. Det kan även bero på allergi, torra ögon eller problem med ögonlinser.

Jag upplevde detta med ryckningar i ögonlocket

Svårt att fästa blicken och titta mot något ljus, det kändes som det sved i ögat då

Det var skönare att blunda och vila då kände man inte ryckningarna

Man fick kisa då man kollade mot ljuset

Det gav mig kraftig huvudvärk

Ryckningarna kom okontrollerat, mer ibland och ibland enstaka gång.

Det är mer vanligt än man tror och alla kan få det någon gång!

Det här är i regel helt ofarligt och vi drabbas i regel alla av det någon gång. Det kommer oftast när man inte alls är beredd på det. Ryckningarna beror på att det kramper i musklerna som är runt om ögat. Det försvinner av sig självt och man behöver inte söka vård för det annat än om det bara blir värre och värre. I regel försvinner det på någon eller några dagar, det vet jag sedan innan för BQ har haft detta några gånger och för honom har det försvunnit på samma dag. Det kan sitta i fler dagar t.o.m några veckor. För mig verkar det suttit i två dagar. Jag gjorde som man inte ska göra och jag läste på en fråga doktor sida där en tjej skrev att hon haft som jag hade med kraftiga ryckningar bitvis och att det bara blivit värre och värre för varje dag och hon hade haft det i 10 dagar men det inte försvunnit. Det stressade upp mig ännu mer. Doktorn som svarade på hennes fråga skrev samma som jag skriver att det går över av sig självt, men hon ska söka för det om hon känner att hon inte kan hantera sin vardag för ryckningarna. Jag märkte då att när jag vart stressad började det rycka än mer. I alla fall så kändes det så för mig i alla fall. Det kan vara magnesiumbrist också när man får ryckningar och det är ju lätt ordnat att äta råvaror då med magnesium i. Nu har det inte ryckt i mitt öga sedan i morse och jag hoppas då således att jag blivit av med det. För att underlätta kan man massera ögat med ljummet vatten på handduk, man kan smörja med salva med antihistaminer i och man kan vila och således då inte sitta vid datorn.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

22 reaktioner till “Rycker och hoppar i ögat

 1. Så irriterande med ögonryckningar. Har också haft det vid ett par tillfällen i livet. Ungefär lika ofta som jag får ryckningar i lårmuskeln eller i skuldran. Brukar aldrig hänga i så länge… Men störande är det! Hoppas att det går över snart! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Så skönt att landa i soffan efter en dag & att du va trött 😊 Snällt av BQ att komma med en kopp te till dig med.
  Hoppas att Bellis sen somna.

  Ryckningar i ögonen har jag med haft. Inte som du å inte så länge. Men det är ändå inte skönt.
  Jag hoppas att det släpper på dig 🙏🏻
  Kram❣️

  Gillad av 1 person

  1. Ja gick över snabbt på mig med, jag har inte haft mer så än några ryck bara så gick det över på en gång innan. Men BQ har haft så några ggr och jag har suttit och sett hur det studsar. Så nu när jag fick det vart det obehagligt i början faktiskt.

   Gillad av 1 person

 3. Härligt att ni har hittat ett golv som ni båda gillar 🙂 Jobbigt det där med ögat att det rycker hela tiden men som du skriver så kan det ju bro på vissa saker 🙂 Men enda ändå ganska läskigt enda ❤

  Gillad av 1 person

 4. Jag har problem med ryckningar ibland. Det är väldigt irriterande, men som du skriver brukar det försvinna efter någon dag. Jag har aldrig tänkt på orsaken till det. Stress kan verkligen vara en stor fiende.

  Gillad av 1 person

  1. Ja jättedrygt då det kom, jag har ej haft så innan att det suttit i i 2 dagar, har mest gått över direkt hoppas några minuter. Men nu satt det i medparten av och på i 2 dagar. Stress kan göra mycket med ens kropp. Antar att jag varit stressad över vattenläckan

   Gilla

 5. Vad läskigt med såna ryckningar, har haft de ibland. Med eller utan linser och förut innan ja fick glasögon – de va nog för jag sovit dåligt och va trött är lite obehagligt liksom

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.