Vattenskada i kök!

Fuktskada av tvättmaskin
Syns kanske ej så bra, men man ser att golvet börjar svälla!

Som ni vet så har vi fått vattenläckage i vårt kök och det skrev jag även om i tidigare inlägg. Nu har vi nått lite mer framgångar och vi kommer få hit skaderegleraren på onsdag förmiddag. Han kommer utreda i mångt och mycket vad fukten kommer ifrån och vad läckan kommer ifrån. Han frågade också om det gick att få ut diskmaskinen smidigt. Jag testade sedan och den sitter fast som berget. Vet faktiskt inte hur de ska bära sig åt för att få bort den?! När man får ⇛ vattenskada i kök kan det bero på många faktorer som de förklarade för mig. I vårt fall så borde vattnet runnit ur direkt uppe på golvet om det varit för diskmaskin. De förklarade det just eftersom vi har en diskmaskininsats som ligger under diskmaskinen. I vårt fall har det slunkit ner under laminatgolvet och diskmaskininsats istället. Det tyckte dem var lite märkligt. Vid vår diskmaskin har man också tätat väldigt bra på alla ställen, vilket såklart är bra eftersom det är skydd mot vatten. Är olyckan ändå framme så tar sig vattnet fram i alla fall.

Vad kan vattenskador bero på då?

Det finns olika faktorer vad det kan bero på och det finns därför fler anledningar att kolla det då och då för att kontrollera sitt hem

1 Hålet som är mitt på inne i kylskåpet, rengör det då och då med topps. Täpps det till med mat och annat så kan det också sippra ut vatten

2 Man har glömt att stänga av kyl och frys och det på sikt också står och droppar vatten och blir kondens som främst uppkommer på baksidan av kylskåpet

3 En kran står på och droppar

4 Ett rör är inte ordentligt åtdraget eller har hoppat loss lite och vattnet silar ut därifrån

5 Ett rör har fått en spricka

6 En slang har fått en spricka eller ett hål och det står och rinner. Just eftersom man sällan är bakom och kollar så kan det ha stått ett tag och runnit.

Diskmaskin från Eloktrolux

Anlita en fackman för jobbet

När det gäller ⇛ installation av vitvaror, och främst i vårt fall så är det viktigt att en fackman gör det just för att tänka på följderna som kan bli annars. I vårt fall kan det bli följder just för att skaderegleraren kan anse att det inte är korrekt gjort och då täcks det inte av garantin. Vad blir nästa steg då då? Jo då blir det du själv som får stå för kostnaden och då var det väl värt från början att en fackman gjort det. Den kostnaden är liten i jämförelse vad det kan bli i situationen vi är i nu. Vi flyttade in i lägenheten dec 2017, då hade dem vi köpte bostaden av bytt diskmaskinen våren samma år. Det som vi inte visste då var ju att man borde frågat sådana här frågor. Då kanske det faktiskt varit aktuellt att tagit dit någon som fått undersökt saken. Alltid känner man väl någon som känner en någon som är rörmokare. Eller så skulle man faktiskt själv betalat för det om de sagt att de var de själva som gjort det. Jag tror dock inte att det är någon som går och är sådär misstänksam och ifrågasätter allt sådant här då man köper nytt hus eller bostad av någon. I vårt fall var ju diskmaskinen bara ½ år gammal då vi flyttade in så därför tror ju inte jag att man vanligtvis då ens tänkt på att ifrågasatt det.

Jag känner väl att detta mal ganska mycket i mitt huvud och just nu sitter jag här med nackvärk och skallebank samtidig som jag försöker fokusera på skoluppgiften. De har jag nu avslutat för dagen och det är nu dags att hämta hem vår vackra virvelvind från skolan och tösen ska nu få hjälpa mamma med tvättstugan. Vet ni?!, det är ett av hennes favoritsysslor, hon älskar det

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “Vattenskada i kök!

 1. Usch ja, elektricitet och vatten är två sådana saker som jag har respekt för! Det vår så stor påverkan när det händer något. Hoppas verkligen inte att det blivit för stor skada för er!

  Gilla

 2. Vattenläckor är aldrig roliga.
  Hoppas det löser sig till det bästa och att försäkringen täcker skadan. Hoppas ni hade det mysigt i tvättstugan ❤

  Gilla

 3. Vattenläckor är inget roligt!
  Vi har så att vi måste sätta igång vattnet till diskmaskinen genom att trycka på en knapp när den ska diska och så är den iställd på en timer då den stänger av sig efter en viss tid, så om det skulle ske något kommer det inte så mycket vatten😊

  Gilla

 4. Då jag fick en vattenskada var det en utsliten packning. 15 spänn hade det kostat hyresvärden om dom hade kommit då jag anmälde det. Efter två veckor fixade min granne det, men det blev en totalt köksrenovering för hyresbolaget.

  Gilla

 5. Skönt att få de fixat, vattenläckor är inte att leka med. Har en vän i Lycksele varav de renoverar stugan de har, fixat ett rum helt klart och de va så fint så vart de vatten läcka där plus kylen gick sönder 😩😩 Jag och sambon hade nån liknande här i lght – ja upptäckte att de va dränkt med vatten under diskbänken – de va inte åtdraget ordentligt de läckte från diskbänken alltså om man ex tappa upp diskvatten osv – sambon är ju vaktmästare så de fixade han på 2-3 min, men då jag upptäckte detta så var de vatten över hela golvet – trodde att en av hundarna hade kissat men så va såklart inte fallet 😦 Sambon sa att de hade slarvat de va inte ordentligt fastskruvat vid rören osv. Inge kul när sånt händer, vatten är bra men kan orsaka sån skada

  Gilla

 6. Så skönt att vattenläckan i köket är på g att lösas 🤗. Hoppas att det är en lätt återgärda. Så att ni slipper riva delen där diskhorn, spis & diskmaskin är. Håller allt jag har för er 🙏🏻✊✊✊✊💕💕🌸
  Kram❣️

  Gilla

 7. Ja man har ju faktiskt samma ”plikt” själv att undersöka då man köper lgh som då man köper hus . Något inte alla kanske tänker på…
  Verkar ju inte som det ”bara” är någon slang då som lossat utan mer för det hade ni ju sett.

  Hoppas ni med har strålande sol idag. 🙂

  Gilla

 8. Ej va trist att det börjat läcka vatten. Ni gör helt rätt i att ta dit någon som är kunnig. Hoppas att allt går att lösa rätt fort så ni slipper att böka er fram i köket.
  Va kul att Bellis gillar tvättstugan. Noah gillade det som liten. Men har ställt sig med resten av barna skaran på senaste tid och vill inte gå ned och upp där. Jag tycker att det är mysigt när barnen vill vara med hjälpa till 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.