Känns det hoppfullt?

Hej

Ohh jag hatar det här spelet som är att den ska prata med den och den med den m,m. Nu har 2 killar från riksbyggen varit hit och kollat hos oss och de kunde inte se något fel hos oss. Dock konstatera det att något är ”fel” så de bad oss kontakta försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget konstaterar då att det är föreningen som ska felsöka, lämna rapport, lämna in granskning och ersättningsbesked innan försäkringsbolaget tar ställning till något. Samt Riksbyggen säger att det är inte dem. Så just nu står vi där att vi väntar på att en Robert från Riksbyggen ska ringa upp oss för att säga vad nästa steg är. Han ska säga om det är vi som ska kontakta ett företag som börjar utreda detta eller om det är dem. Samt vi har fortfarande inga som kommit hit och börjar hantera fukten som ligger. Jag menar tiden går och de har väl redan sitt planerade schema för dagen att de inte kan prioritera oss idag. Snacka om att man blir stressad. Jag antar att ingen kommer hit idag, då ska fukten stå en dag till eller, vem vet om de kommer imorgon ens?! Näe just nu känns det inte hoppfullt och man känner att man bara står och stampar i vatten.

Update: Nu har jag pratat med både Robert och vår hyresförening som bostadsrätter har via riksbyggen. Robert är nu anlitad av vår förening och första steget är att en skadereglerare ska komma hit och utreda orsaken. När orsaken är fastställd anmäls det till Robert som anmäler det till försäkringsbolaget som föreningen använder och felanmäler. När det sedan blivit ett ärende så rings hantverkare ut för att börja riva, fuktåterställa och återställa köket. Där är vi nu och just nu kan jag/vi ingenting göra mer tyvärr hur gärna jag än vill det. Det är som Robert sa att det han kan göra är att böna och be att de kommer så fort som möjligt, men han sa att det kan ta ett par dagar till innan de kommer med tanke på att det är ju inte bara vi som har skador, kan ju vara fler före oss som har samma skador. Ja det ska först hit en skadereglerare innan själva byggfirman kommer. Därav kanske de inte kommer än på ett par dagar. Det kommer förmodligen rivas ur delar av kökets interiör också eftersom vattnet klättrar in där in under. Det vill säga ju fler dagar det tar desto mer smiter vattnet åt överallt.

Ja du man får försöka att inte skena iväg i tankarna utan tänka att Robert gör vad han kan nu.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Känns det hoppfullt?

 1. Inte roligt att ha fukt och dessutom behöva jaga folk för att få det åtgärdat. Tycker det är så överallt nu att folk bara bollar över till andra. Hoppas det fixar sig 🙂 Kram

  Gilla

 2. Förstår jag dig rätt att de inte kan säga än om det ligger på föreningen eller ert ansvar?
  Vad drygt, det borde de väl kunna se rätt fort varifrån vattnet kom…. alla ”yttre rör” eller vad man ska säga är eget ansvar hos oss tror jag ….
  Får ni inte ens bryta upp golvet så det kan börja torka?

  Förstår både din frustration och oro….

  Gilla

  1. Hej på onsdag kommer fuktutredaren hit som ska lokalisera vad all fukt kommer ifrån och utreda vad allt beror på. Sedan utreda hur stor fuktskadan är, efter det sedan tar försäkringsbolaget ställning till om de försäkrar eller ej. Skulle det vara så att fukturedaren bedömer att det läcker för diskmaskinen är felmonterad som ett ex, då kan vi åka på hela smällen

   Gilla

  2. Samt även att de har så att vi som bostadsägare har en försäkring för vi bor via föreningen och då är det den försäkringen som ska gälla först då det är inre påverkan på bostaden, då är det husförsäkringen först som träder in och det är föreningen som är ansvarig för den försäkringen men vi får betala självrisken. Men är det mer som går sönder här hemma som möbler, vitvaror, och sådant som blivit sönder i skadan då är det vår hemförsäkring som täcker detta. Skulle husförsäkringen ej godkänna då kan vi ansöka om detta vidare i vår hemförsäkring som också har en husförsäkring. Ja det låter jättekrångligt, vet ej om jag ens förklarar tydligt, men vi som innehavare av en bostad i en föring ska använda deras försäkring först och främst-.

   Gilla

 3. Fy vad jobbigt att behöva jaga folk & få dem att inse att det är lite bråttom. Fukt vill man ju inte ha i sitt hem.
  Men skönt att ni har en kontaktperson nu

  Hoppas att du får nytt kök 🙂. Det skulle ju sitta fint.

  Hoppas att det löser sig! Kram❣️

  Gilla

 4. Men det borde väl ses som akut? Som du säger ju längre tid – desto större skada, kan man ju tänka.
  Så typiskt när flera är inblandade, men jag håller tummarna att det inte ska ta så många dagar, besvärligt när man inte kan använda köket, det är ju i princip det viktigaste rummet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.