Jag tror jag bryter samman!

Bild från Marbella April – 2018

Hej

Alltså jag orkar inte, det ska alltid vara en motgång när man redan har fått en annan. Vi har fått vattenläckage i vårat kök som hamnat under laminatgolvet. Det bara tjippar och tjoppar då man går på det, samt liksom sviktar samtidigt. Vi tror det beror på att det har hänt något med diskmaskinen så den har läckt. Vi har felanmält detta och jag har pratat med jouren idag. De sa att vi ska stänga av alla kranar så kommer de komma imorgon och ta tag i detta. Detta hände sent i går kväll. Vi märkte det då vi skulle gå lägga oss och jag skulle dricka ett glass vatten, jag trodde jag hörde i syner först? Lät som någon stod och glaffsa på ett stort kletigt tuggummi bakom mig först? bara VA????Hade man vetat om detta hade man ju stängt av diskmaskinen direkt.

Jag tror jag bryter samman!

Förmodligen har någon slang hoppat ur, förstörts eller något rör som pajat. De kommer förmodligen riva ut golvet imorgon sedan suga upp allt vatten. Därefter får vi väl ha en fläkt som står här och torkar upp allt, KUL! Jag nojar lite över att det kanske läckt ett tag bakom diskmaskin och in i väggen och så bakom diskmaskin/skåpen. Att det smådroppat som vi inte vet om och de kommer se fukt under golvlister och så med så vi måste riva ut skåpinteriör och det kommer skena i väg i flis. Vad vi läst oss till så kommer hemförsäkring täcka detta. De har ju dock sina kryphål så misstänker att vi kommer få betala mer än vi hoppas på i slutändan. Försäkring vid vattenskada täcker inte om det börjat bli mögel, för då anser de att vi varit slarviga och inte uppmärksammat. Dock kan de ersätta ändå för det kan vara sådana ställen som man vanligtvis inte kollar och då kan man inte kräva det omöjliga. Kommer vi få åka på att betala allt ändå så kan man använda ROT-avdrag vad jag läste mig till.

Förmodligen täcker försäkringen, vågar man hoppas?

Det blir roliga veckor framför oss nu med hantverkare här, maskiner som brummar för att suga upp all fukt och ovisshet vad det kommer kosta och ske. Antar att de heller inte kan svara förrän allt torkat upp vad de ska åtgärda och göra tillslut, usscch. Kunde inte somna i natt så låg sömnlös till klockan 3, det var senaste jag kollade på klockan. Samt en natt också där jag springer och kissar gång på gång, så jag mår lika påse skit idag med. Något bra i allt är i alla fall att jag fått antibiotika nu mot urinvägsinflammation som de misstänker att de är. Har i alla fall pratat med IF och enligt honom lät det som en typisk vattenskada som förekommer i kök där något plötsligt händer med vitvaror som är sammankopplade med rör och då täcker hela försäkringen det. Då får vi i värsta fall betala 1500-3000kr som deras olika självrisker kostar. Det kan i värsta fall bli så att om det är fel på diskmaskinen kanske den inte går ersätta via försäkringen och att vi får stå för den reparationen själv i så fall. Det visar sig då således, det kunde också ingå, det beror lite på vilket fel det är på den.

Vi kommer förmodligen bli varse allt detta imorgon då det kommer hantverkare hit.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

36 reaktioner till “Jag tror jag bryter samman!

 1. Men gud va jobbigt med vattenläcka ! Det är nog det jag fasar mest för att få här hemma. Får panik bara någon spiller något på trägolvet hemma i köket😄

  Gilla

 2. Massa styrke kramar!!! ❤
  Inge roligt alls och Inge roligt att behöva ha både maskiner och folk hemma hos sig. Jag hoppas att det löser sig så smärtfritt som möjligt.
  Hoppas att antibiotikan hjälper så du slipper ha ont.
  Låter nog knäppt men när jag läser ditt inlägg så vill jag bara bädda ned dig i soffan med en kopp te och trolla bort köket för dig.
  Jag hoppas att kommande dagar blir lättare och att allt löser sig ❤

  Gilla

 3. Åh problem i köket är SKIT. Det är ju det rummet man behöver som mest, förutom toaletten. Jag hoppas att dom kommer så att ni får hjälp snabbt.

  Gilla

 4. Men gud vad jobbigt jag hoppas verkligen att eran försäkring täcker det så att ni inte får stå med det själv jobbigt när det blir problem eter problem ❤

  Gilla

 5. Usch vad tröttsamt… förstår att du hade svårt att sova… ofta har man ju den förmågan att man alltid tänker det värsta i sådana situationer också..
  Vi får hoppas att det ändå ser ”fint” ut när hantverkarna varit där och torkat ur, att det inte hunnit bli något mögel någonstans!
  Det måste ju gått väldigt fort från ”ingenting” till att det klafsar och tjippar under en kväll bara… 😦
  Det kommer säkert ordna sig hur som helst!
  /Maria

  Gilla

 6. Inget roligt när det är vatten som läcker. Vi fick det i vårt hus för för ett antal år sedan. Då kom det vatten från övervåningen ner i köket pga avloppsröret hade gått sönder och stått och läckt ett bra tag. Det var inte roligt med öppen planlösning som innefattade kök, vardagsrum hall. Som tur täckte hemförsäkringen detta.

  Gilla

 7. Fy vad trist. Hoppas de kan hjälpa er på ett bra sätt och att ni slipper gör lång torktid. Håller tummarna för att försäkringen täcker hela ❤

  Gilla

 8. Men fy vad trist! Vi hade en vattenläcka hemma som vi upptäckte av en slump, det var dock inte i köket utan i vardagsrummet där ett avsloppsrör går i väggen. Inte kul då det droppat ganska länge… vi fick ha en massa fläktar och stök hemma, men det gick bra till slut. Håller tummarna för er! Förhoppningsvis har det inte hunnit orsaka så mycket skada då ni säkert insåg det ganska snabbt.
  Skönt att du fått antibiotika!

  Gilla

 9. Hade vattenläcka då jag bodde i en hyresrätt. Anmälde det flera gånger, men dom vägrade att laga det ändå. Till slut kom dom och det tog lång tid att få ordning på det.

  Gilla

 10. Åh, har jag med råkat ut för… usch för bök med försäkringsbolag och grejer. Fick byta golv i både kök o hall då det är samma golv o öppet mellan….
  En av nackdelarna med bostadsrätt, man kan inte bara ringa så fixar någon annan det. 😂
  Det löser sig dock ska du se.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.