Öland lockar till sommaren

Bild från Herta på Gotland i somras

Hej

Tack för all omtanke i tidigare inlägg, samt fick även på messenger, fina ni är . Jag hade 38gr feber här på eftermiddagen, men nu på kvällen verkar det som om jag har lägre feber med febernedsättande tabletter. Så vi får se vad det blir av det hela. Har i alla fall pratat med läkare via ⇛ kry-appen nyss, tänk att de har öppet dygnet runt. Läkaren har skrivit ut en 5 dagars behandling åt mig nu med antibiotika. Blir det inte bättre efter 5 dagar så måste jag boka tid till vårdcentralen och göra odling och ta prover. Kanonbra läkare som var jättebra och tillmötesgående.

Vi tänker mer ekonomiskt denna gången

På tal om annat som är roligare så har vi tänkt om på Gränna i sommar. Vi tror absolut att det är en supervacker stad med mycket vackert att se. När vi läst runt mer om det så finns det för lite att göra för Bellis och det måste ju även vara något för henne. Som familj med ”mindre” barn så måste man ju mest anpassa semestern efter dem. Det finns ⇛ High Chaparall och två andra mindre lekland, men när jag läst runt har de två sista inte fått så bra betyg. Därför har vi nu bestämt att vi kommer åka till Öland en vecka i sommar. Delvis för att vi kan hälsa på mamma och pappa längst vägen då vi kör förbi Oskarshamn för att komma till Öland. Vi har ändå 42 mil enkel resa till Oskarshamn. Skulle vi åkt till Gränna med så får vi två långa resor på vår semester eftersom vi såklart ska besöka Oskarshamn också. Visst vissa kanske tycker om att åka bil mycket, men samtidigt blir det dyrt eftersom man kommer åka runt, betala inträde, mat och massa annat den veckan man hyr stuga.

Därför väljer vi bort Gotland i år

Det är faktiskt därför vi väljer bort Gotland denna sommar för vi ansåg att det blev för dyrt i somras. Visst vi är jättenöjda med vår Gotlandsresa, vi älskar Gotland. Vi hade råd och vi har råd, men det vart onödigt dyrt faktiskt. När vi räknade ut summan hemma sedan hade vi kunnat komma iväg typ på en Mallorcaresa på den summan fast utan all-inclusive. Därför tänker vi mer praktiskt i sommar att de platser vi tänkt besöka ligger längst samma körsträcka. Då kan vi även besöka Kolmården eller Astrid Lindgrens Värld också som ett slutmål på hemvägen om vi känner att det blir aktuellt. Allt handlar ju såklart också om hur läget med pandemin är denna sommar. När vi var på Gotland så valde vi ju bort flera platser att besöka just för pandemin och att vi inte ville trängas med folk. Öland är ju så vackert i sig där kan man bara vara och Öland är inte alls lika stort som Gotland. Sammalanlagt är körsträckan på Öland från norr till syd drygt 13-14 mil enkel resa. Därför kan man besöka många fler platser där utan att behöva åka så långa körsträckor åt gången. Vi har kikat lite på ett boende vid ⇛ Köpingsvik, ett i närheten av ⇛ Böda Sand och ett vid ⇛ Bredinge strand nära Mörbylånga. Det som verkar mest attraktivt för oss är den vid Köpingsvik. Både Böda Sand och Köpingsvik har vita fina sandstränder. Stranden vid Bredinge strand ser inte lika spännande ut. Trots att den stugan ser mest spännande ut i sin tur då istället. Dessutom verkar de ställen man vilja besöka ligga bäst runt om där vid Köpingsvik.

 Har ni varit på Öland och vad är era favoritplatser och utflykter där?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är solis-1.png

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

34 reaktioner till “Öland lockar till sommaren

 1. ÅÅå, klart ni ska åka till Öland! Där är jag uppväxt 🙂
  Det finns massor att se och göra där, en del av har jag skrivit om i bloggen. Sök på Öland om du är nyfiken. Badstränderna på norra delen är magiska och i klass med Italiens stränder. Nu har ju inte jag små barn, så barngrejer har jag inte så mycket koll på men vet att bla Eketorpsborg har stenåldersliv för barn.Vi åker nog ner till påsk igen.

  Gilla

 2. Hoppas din medicin gör nytta så du slipper VC.
  Ja som du nog har räknat ut så är det Böda som gäller för mej, då jag efter att ha tillbringat de flesta somrarna här slog till och flyttade hit permanent i våras.
  Men att hyra nära Köpingsvik på semestern är nog smart, då har man inte långt att köra åt vilket håll man nu vill. Trafiken är ju hemsk på sommaren och att tillbringa tiden i bilen är ju inte så lockande.
  De finns många fina platser för utflykter, jag gillar ju fåglar, Ottenby lund är fint, Trollskogen, Byrum och Norra udden är också favoriter, att gå efter havet från Trollskogen ner till Kyrketorp är en härlig utflykt, men kanske för tuff får korta små ben.

  Gilla

 3. Idag är jag visst lite ”motvalls”..😂😉
  Är inte så förtjust i Öland och gillar inte kry heller….
  Dock väldigt bra att du fick hjälp och ni blir säkert jättenöjda med Öland i sommar 😊

  Hoppas du kryar på dig snabbt nu 🙂

  Gilla

 4. Hoppas medicinen hjälper och vilken bra service, beundransvärt.
  Jag vågar inte planera något för sommaren ännu, men hoppas på att kunna komma till Sverige, men ingen vet ännu,
  Krya på dig!

  Gilla

 5. åh skulle gärna velat åka till Öland och gottland! så underbar bild på havet! Längtar ännu mer till sommaren och värmen! Du får krya på dig vännen ❤

  Gilla

 6. Vad skönt att du fick snabb hjälp! UVI är så fruktansvärt. Öland är också fint, men Böda Sand är svinadyrt men en stuga i närheten är säkert billigare.

  Gilla

 7. Ja man får ju tänka ekonomiskt också och en Mallorca resa hade man nog hellre tagit 😉 Öland vill jag till 🙂

  Gilla

 8. Men krya på dej fina du hoppas verkligen att du mår bättre i snart jätte smidigt med sådan apar som kan skriva ut medicin utan att behöva gå till en vårdcentral. hoppas att pandemin kommer att lägga sej nu under sommaren så man kan göra mer roliga saker en föra sommaren ❤ krya på dej

  Gilla

 9. Härligt att börja planera!!
  Jag älskar alla tre ställena du nämner. Öland Gotland och Gränna. Men så länge sedan vi var på Öland att jag inte kommer i håg något så där specifikt ställe.

  Gilla

 10. Vad tråkigt med febern. Hoppas det ger med sig. Vi var på Öland för några år sen. Bodde i Kalmar då och det var en supermysig stad. Tog oss runt Öland på en dag och det finns med all säkerhet betydligt mer att göra än det vi såg. Det är ju viktigt att det är kul för barnen också. Sitta i en bil bara är ingen hit direkt.

  Gilla

 11. Vi har varit på Böda Sand en vecka när de kör sin ”träningsvecka” på campingen. Har bekanta med stuga på Öland så åkt runt lite för att titta, det känns nästan som att åka på vägar utomlands när/om solen gassar på! 🤗

  Gilla

 12. Krya på dig! Hoppas febern släpper så du slipper gå till vårdcentralen. Har aldrig varit på Öland men sett bilder och det är ju jättefint där så det blir nog en bra resa det med även om det inte blir Gotland 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.