Det är inte bara covid som vi drabbas av

Mina fina blommor från BQ blommar så fint ännu

Hej kära bloggare

Hjälp vilken ishalka vi har idag, höll knappt på ta mig fram till bilen då vi skulle till Bellis skola. Bellis glömde även sin hjälm och sina skridskor hemma så jag var tvungen och åka dit och lämna dem extra. Bilen var som en enda isbit och lacken och rutan, ja allt var heltäckt av is. På vägen till skolan var det fler bilar som kört åt sidan och hade varningsblinker på. Detta är ju den sämre sidan av vintern. Vi har 4 hjuls-drift på vår bil så den är säker och var inga problem att ta sig fram med.

Det är inte bara covid som vi drabbas av

Det är fortsatt så att många låser sig fast på ⇛ Covid-19 som sig förståeligt är. Många är i riskgrupp eller har någon vid sin sida som är i riskgrupp och allt blir så mycket besvärligare och det är jättejobbigt för dem/er. Dock finns det mycket annat man drabbas av också. Nyligen har vi fått reda på att en vi känner har alkoholproblem som varit väldigt problem med. Likaså har min ena kusin tappat allt sitt hår och kommer förmodligen inte kunna få det tillbaka för hon har sjukdomen ⇛ Alopecia. En annan som vi har nära som eventuellt har fått cancer som nu är under stor utredning och i bästa fall som de sagt åt ”hen” så är det ”bara” en elakartad bakterie som ger samma utslag. Det är ett liv bakom pandemin också trots att vi är så fixerade vi den och livet är tufft även utan eller med pandemin. Därför måste vi också ta vara mer på det vi har och inse att allt handlar inte bara om Covid-19. Det blir såklart så mycket bättre då pandemin är över och vi kan leva mer och ser mer normalt igen. Tittar man på nyheterna så är det covid, tredje våg, hur de gör i andra länder och allt fokus kring pandemin. Jag är såklart också så trött på allt kring detta och är så less på denna livsstil vi tvingas att skapa. Dock måste man hålla ut och följa riktlinjer. Många är så trötta på det att de har blivit väldigt slappa och nonchalanta, vilket är mycket dåligt.

Är man frisk så njut av livet på det sättet som går, sitt inte hemma och gnäll för vårt samhället som är nu, för det är så många som har det värre än dig, tro mig! Det är så många som gnäller att det är så jobbigt att de är isolerade trots att de är friska och kan njuta av livet i det stora hela ändå, eller för det är si och så. Samtidigt då!? har du också alkoholproblem? har du tappat håret? har du eventuellt fått diagnosen cancer? eller något annat som drabbar dig? Har du inte? Näee då kan man nog faktiskt se många fördelar också och njuta av den tillvaron vi har nu trots att den inte är som den varit. För att gnälla väldigt mycket för man måste isolera sig det är samtidigt inte så illa om man kan ligga hemma och kika netflix, käka glass och surfa på internet inte sant? Såklart finns det dem som mår väldigt dåligt över att vara isolerade och har ångest och oro, man ska inte dra alla över en kant. Samt självklart är det totalt värdelöst att man inte kan träffa sina vänner och nära och kära. Såklart är även covid vidrig och hemskt om man drabbas eller ens närmaste drabbas. Såklart är det hemskt hur samhällen drabbas. Kan skriva hur många såklart och anledningar som helst. Det är inte alls överhuvudtaget det jag menar, utan jag pratar om dig som individ i ditt eget liv och din vardag.

Härligt idag är det fredag och jag tänkte laga kyckling i ugn till kvällen och ha klyftpotatis till. Vad ska ni äta ikväll?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har google-konto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

25 reaktioner till “Det är inte bara covid som vi drabbas av

 1. Så är det ju, covid är och förblir en del av vår vardag och skuggar tyvärr mycket annat tråkigt, sjukdomar av andra slag och dödsfall mm. Vi har haft covid, visst är vi försiktiga ändå, men känns som att man kan släppa det lite och andas en vanligare vardag i allt detta, och då skall man försöka se på det man har, vilken tur att vi är friska och har det bra, klarat sig bra trots allt. Så känner i alla fall jag, lycklig för det lilla, att vi mår bra och har det bra trots läget. Vi har länge haft alkoholproblem i släkten, en som alltid druckit mycket och inte insett problemet, och det känns nästan gott (om man nu får känns så) att han hamnat på ålderdomshem nu pga att han börjar bli senil) för nu slipper familjerna ha just den biten med alkohol att oroa sig för.

  Gilla

 2. Ja allt annat i livet stannar inte upp bara för denna pandemi. Så jobbigt med allt annat som händer i livet. Hoppas verkligen det ordnar upp sig för dem som du skrivit om. Kämpa på fina du! Hoppas du har en bra helg! Kram

  Gilla

 3. Jag håller faktiskt med dej det finns ett liv efter den här pandemin och det är ju inte bara den här sjukdom som kan drabba oss utan annat hemskt kan också inträffa så man ska nog vara försiktig jag själv är inte helt isolerad men jag håller mej inne för det mesta. Men som du skriver det finns ett liv förutom pandemin och ja här hemma är det en del netflix.:)

  Gilla

 4. Jag såg ett inslag på tv4 att läkarna som arbetar med cancer är väldigt oroliga för att det kommer att braka loss i antalet sjuka när Covid-19 är över. Detta på grund utav att de som behöver hjälp drar sig för att gå till läkaren då man inte ska belasta sjukvården. Det var också det att alla känner bara efter om man har corona symtom och missar andra sjukdomssymtom. Det var väldigt intressant att lyssna på läkaren.

  Gilla

 5. Pandemin är tröttsam, men sant.. Vi som normalt lever med omfattande sjukdomar & diagnoser fick egentligen bara lite extra som var jobbigt ovanpå allt det andra när pandemin kom, faktum är att man kan vara glad och tacksam över saker oavsett, det är ett val man gör.. Antingen sitter jag hemma i ensamhet & grämer mig över allt jag inte längre kan göra, eller så väljer jag att göra det jag kan göra fortfarande.. Att ha en positiv inställning gör mycket när saker blir mera kämpigt..

  Gilla

 6. Jag är dock lite kluven i sånt här, bara för att folk kan ha det värre så kan man inte leva på det sättet heller att bara tänka på andra. Det är någonstans så typiskt svenskt att hela tiden få sina egna känslor och upplevelser nedtryckta i ”det kunde varit värre”. Varför inte bara låta folk tycka att saker är helt för jävligt? Jag lovar att de med alkoholproblem får höra samma sak, ”det kunde varit värre, du kunde missbrukat droger…” Jag känner liksom att, låt folk i varje situation man befinner sig behålla just sin känsla. Så länge vi ska minimera dessa så skapar man bara mer gnäll. Om det var accepterat att klaga, skulle man slippa gnället.

  Gilla

 7. Livet pågår även bredvid Covid. Vi har upplevt en rad motgångar och stora problem det senaste året och ibland hsr man bara kopplat bort allt annat. Förstår precis vad du menar med att man måste ta till vara på livet och vara tacksam ❤

  Gilla

 8. Det känns som det är många som glömmer att även andra saker finns, som du säger så pratas det bara om Covid överallt känns det som. Allt annat stannar ju inte och vanliga förkylningar finns fortfarande. Livet fortsätter ju trots pandemin. Om du förstår vad jag menar 🙂 Så du har helt rätt 🙂

  Gilla

 9. Det är så sant som du skriver. Till det så missas cancerdiagnoser då sjukvården inte mäktar med. Psykisk ohälsa, barn som far illa hemma, missbruk, Listan kan göras lång. Samtidigt tycker många att bara ingen dör eller blir sjuk i covid spelar inte det andra någon roll. Vill absolut inte förringa covid på något sätt, men vi får inte glömma allt annat också.

  Gilla

 10. Ja de finns mycket andra sjukdommar som tar knäcken på människan..ja menar cancer är fan inte att leka med..min mamma och pappa dog i cancer, en vän till mig berättade för mig att hennes pappa har fått cancer i ena lungan plus hon ska kolla upp en cysta i livmodern (vet ej om den är ok eller elakartad) Så cancer..nej fy fan, DET FINNS VÄRRE SAKER, mycket värre saker. Och gnäller gör jag inte..jag bryr mig inte om ja måste va hemma och va försiktig när jag går på affären, ja behöver inte klänga på alla andra kunder liksom ❤️ Jag gör det jag ska på affären sen hem..punkt och kan man inte sysselsätta sig i hemmet under all isolering, men hitta på något? Jag har rensat garderoben, städat tvättat diskat, tagit bilder för bloggen, inrett lite och ändrat om i hemmet..skit kul 🙂 De gäller att ha positivt tänkande under denna skit 🙂

  Gilla

 11. Jag lider verkligen med alla som har det illa oavsett Corona eller andra hemska sjukdomar. Bra skrivet och hoppas att allt blir bättre för dina närståenden som har fått dessa fruktansvärda diagnoser. Många styrkekramar ❤

  Gilla

 12. Glashalt här med. Det är vi i Västmanland som är drabbad mest tror jag. Håller med nackdelen med vintern 😊

  Ja, inte nog med Corona. Så är det andra sjukdomar som inte sätter stop för att vi har en pandemi bland oss.
  Fick reda på en sjukdom av en dam idag. Mycket tråkigt 😕. Men så är det ibland. Bara acceptera & kämpa vidare 👊.

  Vi ska troligtvis äta chiligryta med ris & grönsaker här ikväll. Stått i frysen ett tag nu. Så bäst att äta upp nu kanske 😁

  Jaa. Skönt med fredag! 😃

  Gilla

  1. Ja det är ju så det finns mer personer som behöver hjälp inom vården som får vänta och då är det beklagligt att de klagar som måste hålla sig hemma för de inte kan gå på gallerior eller krogen liksom för att dra det hårt

   Gilla

 13. Jag tycker det är hemskt med all vård som måste stå tillbaka för att allt fokus riktas mot covid. Finns andra sjukdomar också som man kan drabbas av. Hemskt med alla personer i din närhet som har jobbiga saker att brottas med. Så är det ju för alla, covid eller inte. Håller med om att man behöver följa restriktionerna.

  Gilla

  1. Ja det är så sant och hen då som ej vet om det är cancer eller ej får förmodligen vänta längre bara för att det inte prioriteras lika snabbt nu. Den människan har sökt för detta 5 gånger. Det har liksom nonchalerats, men nu är det så illa att personen som är bara 35 knappt kan äta. Då problemet sitter i hals och svalj

   Gilla

 14. Här kör vi både covid, cancer och lite annat smått och gott… men försöker att leva så gott det går ändå. Jag har personligen aldrig varit i så bra form som nu och då har jag ändå suttit i corontän i snart 1 år. När det gäller missbruksproblematik så är det extremt knepigt just nu, min son är spelmissbrukare och det går f-n inte att få hjälp! Trots att han nu insett det själv och ber om hjälp så finns det inga terapeuter eller psykologer som har tid förrän om flera månader. Så då får mamma leka hobbypsykolog under tiden… å hur det ser ut hos mej vet du så fort du läst dagens inlägg. Det är minst sagt rörigt… Tror alla har det jobbigare än vanligt just nu 😦

  Gillad av 1 person

  1. Ja man kan drabbas hårt av covid och många i ens närhet mår dåligt för det, samt du har fått dina allra närmaste vilket är jättejobbigt och tragiskt, styrka till er. hoppas innerligt att det ska bli bra för dem och er snart. Vaccinet måste komma nu för oss alla.

   Gilla

 15. Precis som du säger så fortsätter allt annat också trots pandemin. N’s pappa har fått cancer och har nu fajtats med det i snart 10 månader. Äldsta barens farmor dog i cancer i okt förra året. En annan nära (hens närmaste vet inget om det då de redan har ett kaos med andra saker) har fått mystiska symptom som ger sår på kroppen och gör hen sjuk hela tiden. Vad det är kan inte läkarna säga klart ännu. En mycke nära väns mamma försökte begå självmord i höstas. Ja allt jobbigt fortsätter även under en pandemi.

  Jag tror att många känner av begränsningarna allt mer och mer även om de inte vill medge det. Jag håller på som vanligt men kan medge att jag medvetet håller mig sysslosat för att inte låta någon tanke börja skena iväg. För rent ut sagt så suger det rejält att alla man har i sitt liv bor på andra orter, städer och länder och det påverkar än enormt mycke av att inte kunnat se någon utav dem eller bara någon enstaka gång utomhus. Att inte kunna vara där och hjälpa till när de behöver hjälp som mest, att inte kunna dela glädje och sorg sida vid sida. Det knäcker de flesta och jag tror att de som redan har förlorat någon i Corona blir mer oroliga för de vet vad viruset kan göra.

  Men som du säger så fortsätter allt annat också.
  Här är vi stort privilegierade.
  Min väns föräldrar som sitter fast i flyktingläger i Turkiet har varken vatten eller toalett. Har ingen rätt till läkarhjälp och då det inte finns någon sanering alls så är det inte mycke förnödigheter som delas ut till dem. Så här har vi det väldigt bra trots pandemin. Men att de ska blossa upp allt om vågor hela tiden skappar bara otrygghet. Virus är virus och virus är konstant tills det bli inaktivt eller alla bli vaccinerade mot det.

  Man är bra less på det iaf. Men jag tror att merparten utav alla människor har lärt sig något utav det eller jag vill iaf tro det 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.