Ska man föredra datorn?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Varför är en dator att föredra?

Jag har tänkt på en sak att många bloggar och läser bloggar via mobilen numera och antar att jag är gammalmodig, men jag tycker det är för smått. Man slirar med fingrarna och det är mycket svårare att få snygga blogginlägg då. Jag kan svara på kommentarer via mobilen och jag kikar facebook och instagram på mobilen. Allt annat gör jag via datorn.

Varför är dator bättre enligt mig?

✓ Kvalitén på blogginläggen blir bättre och snyggare när man skriver ifrån en dator

✓ Man får snyggare kort och bättre kvalité på dem när man redigerar i från datorn samt lägger in dem på bloggen. Man får samma storlek på bilderna och man får bäst skärpa. Det finns inställningar på bloggar så man ställer in hur stora bilder som ska laddas upp. Det är ju praktiskt via mobilen. Det man ska tänka på då är att det är den storleken som syns på bloggen. Från början har man laddat upp maxstorleken från sin mobil med tanke på att man inte redigerar om dem utan bara laddar upp direkt från mobilen. Det tar mycket plats och sidan blir tung att ladda hem. Jag som har stora bilder på min blogg skulle bloggen typ stanna om jag laddade upp direkt från mobilen. Kvalitén blir också sämre på fotona eftersom det omvandlas till en storlek som inte överensstämmer med fotot från början

✓ Jag som är väldigt intresserad av foto och lägger upp foto med bästa kvalitén på det sättet jag beskriver ovan och som också lägger ner mycket tid på kort och redigering tycker det är roligare om man kollar på dem från en datorskärm än när någon tittar på ens foton från en liten mobilskärm. Såklart ser man ju hur fina foton och så från en mobil med, men för mig ger det inte samma känsla.

✓ En bloggdesign är snyggare att titta på i från en dator. Designen är lättare att navigera och det är enklare att titta runt och kika i menyer, kategorier och läsa runt på bloggen. Bryr man sig dock inte om sådant kanske det inte har någon betydelse då såklart.

✓ Man slirar runt för mycket på tangenterna i en mobil, det blir mycket stavfel. Man orkar inte vara lika engagerad hos en bloggare och skriva engagerad kommentar för man orkar inte på samma vis från en mobil. Så känner jag i alla fall, men vi är ju såklart olika.

✓ Jag tycker det KAN märkas när någon bloggat från en mobil jämförelsevis från en dator. Det KAN synas på upplägget och engagemanget. Jag känner i alla fall så med min egen blogg när jag mobilbloggar mot gjort via datorn.

✓ Bloggar omvandlas många gånger och ser helt annorlunda ut i en mobil jämförelsevis. Ska man anpassa en blogg för att se lika ut så ser det oftast mindre snyggt ut i datorn sedan istället. Blogg.se har bra funktion på sina bloggar. Där har man en mobildesign och en datordesign. Där kan man designa båda i deras designläge. Det är också lättare att navigera runt och kommentera på just blogg.se mobilfunktion. Annars tycker jag att det inte är att föredra på andra portaler.

✓ Jag tycker jag det är bökigt att mobilblogga från mobilappen. De laggar ofta och man får börja om gång på gång. Jag gillar med nouws app att man kan göra fotokollage direkt i mobilen. Bästa får jag nog ändå säga att det är WP,s mobil app. Dock kan man inte minska korten på någon mobilapp så man laddar upp tunga stora kort som jag skrev innan. Jag testade att ladda hem ett fotoredigerar program i mobilen och minskade korten på det sättet. Visst det fungerar men kvalitén på korten blir inte detsamma ändå som det blir då man lägger upp från en dator.

Slutord: Enligt mig tycker jag att mobil är bekvämt och skönt då man sitter och surfar runt och man gör mindre grejer med bloggen på telefonen. Jag läser bloggar där med och kommenterar, men föredrar på datorn. När det gäller kvalité och engagemang så är det utan tvekan datorn som gäller. Jag tar mig alltid tiden för det och när jag sitter för att besöka bloggar är det också från datorn till 85%. För mig är det kvalité som ska styra och det får man tyvärr inte alltid enligt mig ifrån en mobil. Detta är vad jag tycker OK?! Jag menar inte att kritisera någons blogg, jag pratar ut efter hur jag tycker, det är min åsikt, du har din OK?! Allt handlar ju också mycket om vad man har för mobil och mobilkamera också. Såklart kan man få kvalité på sina bilder via mobilen också. Det får jag med min, men jag tycker att datorn ändå är bäst. Jag kan göra ett annat blogginlägg en annan gång vad jag tycker är för fördelar med mobilen så man ska inte underskatta den.

➟ Hur tycker ni bloggar ni från mobil eller dator och föredrar ni att besöka bloggar från mobil eller dator?

Ska man kräva det omöjliga eller ska man ta det med ro?

Älskar våra alla hjärtans-dag kort tösen gjort i skolan. Så fina hjärtan hon gör.

Idag är det – 15 grader här och såklart varit än kallare i natt. BQ är i Västerås och jobbar idag och Bellis och jag tog skolbussen i morse. Hon åkte ju själv till skolan i skolbussen hela hösten. Nu vill hon inte åka själv längre, hon säger att de är så bråkiga och tjafsiga. Kan tänka mig att barnen blir tuffa när det inte är någon vuxen med längre. Jag följer såklart med om hon vill det. Hon måste få känna som hon känner och vill hon testa att åka själv igen så gör vi det. Bellis är också väldigt känslig, så är kanske någon som sagt något åt henne. Hon har inte velat säga mer än så annat än att de är så bråkiga och tjafsiga och jag vill inte åka själv då. Pressar vi henne mer säger hon ingenting utan vi får ta det i små doser.

Vi tänker som så att vi kanske kan hoppa av halvvägs om ett tag. Samt även så när hon ska hem från skolan kan vi också kliva på en station halvvägs just för att hon ska se att det fungerar. Varför vi heller inte vågar helt att pusha henne och tro att det ska lösa sig är för att hon har hoppade av bussen en gång när hon vart ledsen och när jag sedan stod vid vår hållplats för att möta upp henne så var hon ej på bussen, hemska tanke. Jag vart ju helt förstörd. Som tur var hade en skolkamrat i en parallellklass noterat det och han kände igen mig så han gick extra ut och uppehåll bussen för att att berätta vart hon hoppat av. Jag kan ärligt erkänna att jag har aldrig sprungit så fort. Hon är känslig och då var det väl något som hände där som hon reagerade på i bussen. Vem vet det kanske var den pojken t.o.m fick jag känsla av eftersom om att han hade sådan koll. Jag hittade henne längst med vägen sedan där gick hon i godan ro. När jag kom fram till henne ville hon bara vara i fred så vi gick tysta hem. Förklarade för henne sedan hemma i lugn och ro att man får absolut inte hoppa av sådär.

Vi har tagit upp detta med skolan och vi har jättebra dialog kring allt detta och de tycker också att vi ska följa med henne på bussen om vi har möjlighet. De säger som även vi känner att barn mognar olika snabbt på olika saker och just där och då har nog Bellis lite hemlängtan och vill vara med mamma och pappa. Nu har hon inte gjort så på hela hösten, det var i våras. I höstas fungerade det toppenbra med bussen både dit och hem. Det är efter jul som hon INTE vill åka ensam i bussen.

➟ Hade ni pushat på henne att åka ändå eller som vi låtit det ha sin gilla gång och ni följt med nu när hon vill det? BQ åker också buss med henne ibland för att vi tror att det peppar upp henne på det sättet istället. Samt hon har också sin egen telefon och kan ringa oss och vi henne.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

31 reaktioner till “Ska man föredra datorn?

 1. Håller med, föredrar också datorn. Just nu får jag nöja mig med mobilen, bökigt med datorn när den lilla ammar mest hela tiden! 🙂 Vad knepigt det låter med bussen. Att hoppa av halvvägs låter som en bra medelväg!

  Gilla

  1. Ja datorn är bäst, såklart är det smidigt med mobilen också, man skulle ha litet tangentbord till det hehe. Ja hjälp då man precis fått barn så vet jag inte ens om jag kan sitta 5 mi i taget, hon var väldigt klängig, tror faktiskt jag inte bloggade då, inte särskillt mycket i alla fall

   Gilla

 2. Håller med dig i allt du skriver! Blir så mycket bättre och enklare via datorn. Designen ser i sin helhet också bäst via datorn. Din design är jättesnygg och det ser man bäst via datorn! 🙃 det jag älskar med WP är att dom försämrar inte bildernas kvalite när du lägger upp dom, vilket Nouw gör.

  Gilla

 3. Jag bloggar och skriver kommentarer från datorn, det är enklare tycker jag, men är jag på resa så kan jag blogga från mobilen för att det går snabbare. På kortare jobbresor har jag oftast inte ens datorn med me, men vill berätta vad jag pysslar med – då är mobilen smidig.

  Gilla

 4. Datorn är att föredra när man färdigställer inlägg tycker jag. Men kommentarer tycker jag är ok på mobil. Ja ungefär som du skriver.
  Jag hade nog låtit det ha sin gilla gång med er dotter och åkt med nu när hon vill. Snart ändrar det sig troligen och hon vill åka själv igen. 😊👍

  Gilla

 5. Men jösses nu gav du mig hjärtklappning när du skrev att hon inte var kvar på bussen. Fy va otäckt. Vilken super kille som hade sett vart hon gått av så det slutade bra. Men blir lite ställd. Ett barn hoppar inte av en buss om hon/han vet vart den ska av. Så det måste ha varit en väldigt tokig sitvation som hänt på bussen som fått henne att hoppa av.
  Jag hoppas att ni kan få klarhet i vad som händer på bussen så att det går att vända till det bättre igen.

  Oj när jag utgår från datorn jag har vs min mobil så väljer jag mobilen hellre. För datorn är i äldsta lagret o har lite eget liv. Men jag håller med om att bloggar ser alltid bäst ut från en dataskärm än i en mobil. Jag ser inte ens hela min layout i mobilen vilket är trist. Dock så behöver jag uppdatera den då jag inte rört den på ungefär 4 år. Hahaha!!!

  Detta va en kul fråga. Lägga gärna ut en lite notis om hur alla svarade. Alltså om flest föredrog datorn eller mobilen. Är lite kul att se hur alla tänker med tanke på hur tec intresset växer för varje år 🙂

  Gilla

 6. Datorn helt klart! Av samma orsaker som du; bättre bildkvalitet, lättare att skriva med ett tangentbord än sitta och skriva med tummarna och jag älskar att se bilderna som stora. Därför kollar jag inte bloggar via telefonen. Det har nästan blivit så att jag även kollar Instagramflödet på datorn… Bara för att njuta av bilderna som stora.

  Gilla

 7. Jag föredrar också dator, kan skriva på mobil ibland om jag väldigt gärna vill blogga och inte kan skriva på datorn av någon anledning. Mina lite längre inlägg skriver jag alltid på dator. Håller helt kart med om dina argument för varför dator är bättre.

  Gilla

 8. Gör det ni tycker är rätt med henne och bussen. Ni har ju turen att det funkar med jobb och din skola då du pluggar hemma att ni följer med henne varje dag.

  Gilla

 9. Jag föredrar helt klart datorn då jag jobbar med bloggen. Blir så mycket enklare tycker jag, Sen använder jag mobilen till så mycket annat, Vilken mardröm att Bellis hoppade av vid fel hållplats. Tur det inte hände något och att ni hittade henne.

  Gilla

 10. Jag tycker ni gör helt rätt med Bellis. Ni vet att hon är känslig. Tyvärr fick ni börja om på ruta 1 igen med bussen. Men så är det. Det är ju bra att Bellis har mobil. Så att du & ni kan hålla kontakt 🙂
  Det var ju snällt att den där killen sa var Bellis hade hoppat av.

  Jag skriver blogginlägg igenom datorn. Var tvungen att göra det då jag var på WP. Sen har jag bara fortsatt 😊.
  Men jag läser & kommenterar bloggar via mobilen.

  Kram❣️

  Gilla

 11. Jag bloggar nästan alltid från min dator, men ibland kan det vara smidigt att använda mobilen om man är i farten och inte vill eller har tid att använda sig av dator. Jag vet många som inte ens har en dator utan kör enbart med mobilen. För mig spelar det ingen roll var jag hittar på bloggar någonstans. Vill jag titta i mobilen, då gör jag det och det är oftast där jag brukar titta på bloggar. Jag brukar ganska ofta redigera bilder i mobilen också, eftersom det är lätt att fota med mobilen och det inte alltid är att jag har en annan sorts kamera med mig. För det mesta brukar jag föredra att prata in det jag skriver och då är mobilen väldigt bra till det. Jag kan både läsa och skriva väldigt bra, men det känns ändå tryggare att kunna sitta vid datorn och skriva på bloggen via ett vanligt tangentbord och inte behöva använda små pilliga knappar som du säger. Summan av allting blir att jag inte bryr mig var jag kollar bloggar, om det är mobilen eller datorn. Att jag föredrar datorn om vad gäller att redigera är ingen nyhet. Jag brukar mest redigera i Photoshop när jag fotar med systemkameran. För det mesta tycker jag att mobilen fungerar bra att fota med, om jag inte är ute för att fota insekter eller fåglar, då åker systemkameran fram med bättre objektiv och så vidare.

  Gillad av 1 person

 12. Jag håller med dig, det är skönt att slösurfa på telefonen. Men ska man driva en bra och läsbar blogg, så bör man använda sig av datorn. Just för att det blir som du säger, bättre kvalite på mycket. Både med läsning och bilder. Du är inte ensam om att vara ”gammalmodig”. 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.