Måndagslistan och hjälpreda!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Tänk hur barn kan vara, Bellis tycker det är superroligt att hjälpa till i tvättstugan. Hon har sett fram emot det i skolan idag att hon visste vi skulle ha tvättstuga i eftermiddag. Hon hjälper verkligen till också. Jag får hänga upp tvätten i torkrummet jag, det andra ska hon göra. Hon fixar det verkligen kalasbra också. Hon vet precis vad fintvätt är och vad som ska tvättas ihop. Fast jag kan förstå henne, man känner sig nog lite extra stor då också. Hon följde även med mig och handla tidigare och jag sa hemma till henne vad vi skulle handla. Jag tänkte hon skulle få chansen att memorera det jag sa som en träning. Vet ni, hon kom ihåg allting

➟ Tyckte ni om att hjälpa till hemma som barn? Tycker era barn om att hjälpa till hemma?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-28.jpg

Måndagslistan vecka 5!

Veckans bästa: Det är såklart att jag fått min nya telefon nu och att jag vart väldigt nöjd med den också.

Veckans godaste: Maten vi gjorde i fredags, Lövbiffspasta – Lövbiff och extra gott

Veckans mest lästa: Av någon anledning blev det blogginlägget som har rubriken – Något att ligga i.

Veckans tips: Det får bli nya hjälmen och åkmadrassen som Bellis fått och kommer få. Hjälmen är toppenbra och åkmadrassen är den som finns på hela nätet känns det som, Det är slut i hela stan och även på flesta ställen på nätet. Vill du köpa ny hjälm och åkmadrass kan jag varmt rekommendera dessa – Beställ på expressleverans mamma

Veckans jobbigaste: Att jag brände handen på en spisplatta. Dock var det bara den dagen och dagen efter som det gjorde ont. Nu känner jag inget av det alls. BQ har haft tandvärk och var till tandläkaren där det eventuellt måste bli en rotfyllning – Rotfyllning och bränd hand

Veckans favorit: Lyxiga söndagsförmiddag och härligt solig vinterpromenad bara BQ och jag. Bellis hade lyxen och leka med bästa killkompisen från klassen i hela 4 h

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Måndagslistan och hjälpreda!

 1. Vad duktig hon är, det är ju inte bara att hjälpa till, det är ju även ett sätt att vara tillsammans med mamma.
  När jag var barn hade vi hemhjälp, som det hette då, så jag minns inte om jag hjälpte till, när jag var tonåring var det jag som städade hemma och ofta skötte jag matlagning också. Mina barn har fått hjälpa till, men den yngsta smet oftast från sina sysslor, den äldre var jätteduktig med både dammsugaren och tvätt. Han var en riktig pärla.
  Vintern är som bäst när det är som nu, snö och minusgrader.

  Gilla

 2. Jag älskar när barnen får hjälpa till, Levi tycker också om det. Jag brukar göra samma som dig, han får veta vad vi ska handla och sedan handla det, till och med betala ibland 😁 tvättstugan hjälper han mig också i och att göra mat och städa. Han städar sitt eget rum plus resten av lght dammar han ibland 😍

  Gilla

 3. Vad kul att hon gillar att hjälpa till hemma 🙂 roligt att läsa en sådan här vecko lista där man kan summera veckan lite 🙂

  Gilla

 4. Det är härligt med barn i den åldern för de är sugna på att hjälpa till och lära sig allting om allt..passa på och njut..Sj har jag en dotter här hemma som blivit tonåring och de är inte lika sugna på att hjälpa till..

  Gilla

 5. Det är superbra att de får hjälpa till – det blir som en lek för dem där de lär sig för framtiden. Båda mina barn har hjälpt till tidigt med mycket sådant och när de var lite större var det aldrig problem att ringa hem och be dem slänga in en maskin tvätt eller sätta i gång med maten för de hade varit med sedan de var små. Det var väl bara städningen som blev lite lidande men det beror nog på att även jag låter det vara lite lidande ibland….bara mannen som är (var) pedant här i huset.
  De fick också tidigt vara med och betala räkningar och när de började få egna – prenumerationer och så fick de själv göra betalningen – det var guld värt för jag vet inte hur många vänner, speciellt dottern, fick hjälpa när de sedan kom till gymnasiet – sånt lär man sig helt enkelt inte i skolan

  Gilla

 6. När jag var barn så tyckte jag med om att hjälpa till med tvätten. Och jag tycker än idag om att stå och hänga tvätt och vika tvätt. Det känns lite rofyllt även om det tar mycket energi att tvätta 🙂

  Gilla

 7. Åh, jag kommer de där mysiga stunderna i tvättstugan. Min yngsta älskade att vara med i tvättstugan och köra korgen med tvätt i. Det är så härligt när de vill hjälpa till ❤

  Gilla

 8. Vad roligt att hon gillar att hjälpa till hemma! Man känner ju sig så stor då, Melissa tycker det är jättekul att få hjälpa till så vi försöker låta henne göra så mycket som möjligt – hoppas att den viljan håller i sig framöver 😀

  Gilla

 9. Fy för att bränna sig på plattan 😦 Blec de nå märke? Ja jag kan tänka mig du är nöjd – de är som med mig och min mobil, i love it 😀 Ja att promenera och vistas i solen är underbart 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.