Lövbiff och extra gott

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Skönt med fredag och fredagsmys, vi har det jättemysigt här nu i tv-soffan. BQ sitter i fotbad och varvar ner efter en jobbdag. Jag njuter här som ni ser också. Bellis äter lite chips och kikar på något på Netflix. Ska börja med middagen nu, på fredagar äter BQ och jag lite senare så vi får njuta av den lite på tu man hand. Bellis har redan ätit sin önskade fredagsmiddag. Vi njuter alltid lite extra tillsammans på fredagar i soffan, det är bästa kvällen på hela veckan, älskar´t

Vår fredagsmiddag blir en pastarätt med lövbiff och tänkte dela med mig av receptet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-28.jpg

Pasta med lövbiff

Ingredienser

4 portioner pasta

400 g lövbiff

2 msk smör

10 champinjoner (hoppar vi)

0.5 lök

1 vitlöksklyfta

4 dl crème fraiche

2 dl grädde

1 msk oxfond

1 tsk vinäger

1 msk bladpersilja, färsk hackad

salt och peppar, efter smak

riven parmesanost

Gör så här

Strimla lövbiffen och ställ åt sidan. Skär champinjonerna i bitar. Hacka lök och vitlök. Stek champinjonerna i en stekpanna tills vattnet dunstat bort. Tillsätt en klick smör och vinäger och stek svampen så att den får fin färg. Häll upp i en skål och ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt svampen, grädde, crème fraiche, fond och cognac. Låt koka ihop försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta cirka 0,5 dl av pastavattnet och rör ner i såsen.

Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg. Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt. Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.

Servera med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

26 reaktioner till “Lövbiff och extra gott

 1. Skönt att få lite ensamtid med sin älskade 💞☺️ Gott det lätt. Okej. Smart att äta när barnet har lagt sig.
  Håller med. Fredag kväll. Bästa kvällen på veckan 😊
  Kram❣️

  Gilla

 2. Fredagar kan vara mysiga, men är på jobbet varannan fredag kväll/natt. I morgon får vi ha vår mysdag, Tänkte köpa hem skaldjur, och ev lite bubbel, Det är ju mello.

  Gillad av 1 person

 3. Det låter som en mysig kväll! Vi har hamnat i sommarhuset, sonen har en kompis med sig, och vi har precis käkat tacos 🙂 Snart blir det Talang och lite snacks och soffhäng för hela gänget. Pastan låter smarrig!

  Gillad av 1 person

 4. Mysigt med fredag… 🙂 minns då man var mindre och hela familjen åt extra god fredagsmat på kvällen och satt extra länge innan man fick lite godis och mys framför tv:n.
  Härliga minnen som sitter kvar. 🙂
  Hoppas ni får en trevlig helg nu 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.