Något att ligga i !

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Denna söta muggen kom på posten idag & håll med att den är fin. Muggen är från pug.se – Mugg fredsduvor Rekommendera varmt

Hej

Idag har jag en tös här hemma med mig. Hon somnade för sent igår då hon totalvägra att somna, hon VILLE inte. Hon somna tillslut då hon fick sova i vår säng. Jag gillar inte det helt egentligen just för att man ska inte lära sig att om jag krånglar så kommer jag tillslut få sova i mammas och pappas säng. Det är det som hon verkligen vill. Dock känner känner jag ändå att hon är faktiskt inte så stor ännu, stor nog för att man ska kunna kräva att hon få ge upp och inse att mamma och pappa inte ger sig. I bland ändå så man får rucka på sina regler och principer emellanåt. Ibland får man gå på vilket slutresultat som är bäst och inte vara bara den med pekpinnen.

Något att ligga i och där med nu!

Jag såg ju att tiden bara gick och gick och när man vet att hon typ somnar direkt då hon lägger sig inne hos oss. Eller ska man när klockan redan är för mycket fortsätta att envisas och det är skoldag dagen efter och man vet det kan ta minst en timma till innan hon somnar? Jag ansåg därför att hon inte skulle orka skolan idag och bli väckt 6:30. Hade det varit en helgdag så hade hon fått fortsätta krångla tills hon somnade in sin egen säng för det är där hon ska ligga. På tal om säng så sitter jag här och kikar på säng till tösen, det är dags att byta nu. Hennes andra börjar svanka lite då hon ligger, samt att det är en juniorsäng. Jag har kikat på flera på IKEA och vi får kika vidare mera då BQ kommer hem, det ska vara en 90×200 säng. Jag är ju svag för Hemnes – serie så lutar eventuellt åt den. Tror ändå att vi kommer handla på en av de lokala butikerna här, IKEA vill man inte besöka just nu. Samt de betalar 748kr för att köra hem sängen. Vi hittar säkerligen en bra enkelsäng här och då kan man åka förbi och själv se när det är mindre folk där.

➟ Anser ni att man ska fortsätta vara bestämd eller ska man tänka ett steg till att hon ska orka med skoldagen dagen efter också? Vilket är bäst i längden!?

➟ Vad har ni för enkelsängar och vad har ni köpt dem? Vilken ribbotten, varför är den bra osv ?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

39 reaktioner till “Något att ligga i !

 1. Vilken underbar mugg.
  Har missat den sidan så tackar för tipset. Fina kaffe koppar är man alltid på jakt efter 😉

  Ja du upp och ned vända nätter är en svår sits. Precis som du säger så är hon inte så gammal än. Så gör man så någon gång så ska det ju inte skadda.
  Kan dock bli böckigare längre fram med tanke på skolan. Vi gjorde som så att innan de började 1:a klass så gick vi in helt och hållet med att man behöver sova på nätterna för att orka dagen efter. Det blev några kämpiga nätter (och morgnarna efteråt) men det gav goda resultat med inga stor bråk om att gå och lägga sig och sova i sin säng.

  Däremot om någon har varit väldigt sjuk eller som i ena tjejens fall förstoppnings kramper så har de fått sova med oss. Men vi har varit tydliga med vad skillnaden är.

  Sen kan jag avslöja att jag har legat brevid dem i deras sängar många gånger för att ha underlättat när energin hållit sig kvar.

  När Bellis leker med dockan eller andra figurer så kan du smygga in en till figur som tjatar på Bellis figur om att den vill sova i dennas säng och se hur Bellis reagerar på den sitavtionen och hur hon löser upp det. Där kan det passa bra med att fråga henne om tex: varför fick den sova i sin säng? Sov den bra då? Sov den hela natten?
  Det blir en pedagogisk lek där ni byter plats 🙂

  Gilla

 2. Om man som förälder ska upp tidigt och iväg till arbetet hade jag låtit barnet sova i min säng för att få mer sömn och alla kommer iväg dit man ska på morgonen.

  Gilla

 3. omg ÄÄÄLSKAR koppen!!

  Har inte barn eller någon erfarenhet, men var själv i perioder med svårt att sova och tror att det kan hjälpa att prova att lägga sig lite senare om de gör något ”icke skärmtid” eller liknande? Så att de verkligen är trötta när de ska sova?

  Gilla

 4. Min äldsta sov oftast hos mej till han var 6-7 år, men ibland låg jag hos honom i hans säng.
  Den yngsta kom in på nätterna, då kunde han få sova kvar, eller så bar vi in honom till hans säng.
  Man vet ju inte vad som rör sej i barnens huvud som gör att de vill sova nära, jag tycker du gjorde rätt, tids nog löser det sej.
  Om hon inte är lättväckt och det blir trångt så kan ni ju försöka bära in henne till sin säng då hon somnat.

  Gilla

 5. Kul att leta ny säng till Bellis. Jag ligger med Joline i hennes säng och läser om tills hon somnar om hon inte vill sova där. Vaknar hon på natten får hon alltid komma in och sova mellan oss men vi vill att hon ska somna i sitt rum ❤️

  Gilla

 6. Ska vi köpa nya sängar till barnen blir det Släkt här. Då man kan ha undersäng till dom om det behövs och annat roligt. Jag känner igen det med att totalt vägra somna.

  Gilla

 7. Tror nog vad som är bäst kan variera på situationen. Någonstans måste ju barn få vara barn också så hade nog gjort samma som du. Det kommer ju attomatiskt med tiden att hon sen absolut vill sova själv jämt. Så man ska nog kanske passa på också och låta henne sova hos er när hon vill de, medans hon vill de haha😂❤️

  Gilla

 8. Jag tror att det är viktigt att barn får lära sig att sova i sina egna sängar. Har ju inga barn själv men har ju varit barn. Men ibland är det ok att inte följa regler så länge det inte blir en vana tror jag 🙂

  Gilla

 9. Jag kan verkligen tänka mig att det där är en svår balansgång. Å ena sidan vill man ju, som du skriver, inte lära barnet att krångel och envishet leder till att man får sin vilja igenom men å andra sidan är det ju faktiskt inte möjligt att hålla på sina principer så till den grad att det går ut över livet i övrigt. Föräldraskap verkar då inte lätt.

  Gilla

 10. Jag brukar försöka analysera varför de vill som de vill. Just nu är grabben (endast 3,5 år) i en trygghetssökande period. Det är många förändringar på gång och han behöver närhet för att hantera det. Då får han sova i vår säng. Annars har han alltid sovit i egen säng alternativt att vi har burit in honom i sin säng när han har somnat… 🤗

  Gilla

 11. Själv har jag låtit mina barn sova i min säng när de själva velat, inte så stor grej egentligen och de slutar ju med det när de inte längre har det behovet, men alla får göra det som de tycker är bäst..

  Gilla

 12. Det där är ju jättesvårt och som vanligt svarar jag att det är från situation till situation. Ibland när sonen haft svårt att somna så sitter jag hos honom tills han slappnar av och somnar. Men visst är det stressande ibland. Han får också komma in och sova hos oss, men ibland så tar någon av oss vuxna då hans säng, eftersom han är som en liten helikopter 🙂 Man får väl dra i handbromsen om man märker att barnet sätter det i system att få sova hos mamma och pappa osv och då fundera på varför. Men en gång är ingen gång tycker jag!

  Gilla

 13. Jag tror att man ska göra det som passar bäst i situationen och förklara för barnet varför de fick vara hemma och att det är ett undantag. Det viktiga är hur de mår och att de ska orka med dagen. Båda mina barn har sovit i vår säng, eller kommit in dit när de inte kan sova. Ingen av dem gör det längre och jag tror det är något de växer i från till slut. De har alltid fått lagt sig hos oss för att känna sig trygga och det är det viktigaste tycker jag. Bra eller dåligt, det är upp till var och en ❤

  Gilla

 14. Det är svårt det där. Jag förstår att ni gjorde som ni gjorde med skoldag. Annars försöker vi ha barnen i sina egna sängar. Jag har jättesvårt att sova med barn i sängen och då sover vi alla dåligt. Men ibland vid tex sjukdom blir det ju så ändå. Så jag tror på att försöka vara lite ”hårdare”. 😊

  Gilla

  1. Ja det är ju så, man får läsa av situationen och se vad man kan få ut av den. Som igår hade det bara lett till samma tjaffs på morgonen igen med att hon inte ville gå upp och gå till skolan

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.