Är du en frysis eller varmis?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Lördag och strålande sol ute, det är dock kallt – 15 grader så vi får klä oss riktigt ordentligt för vi ska till grannstaden och deras stora lekpark en sväng för Bellis behöver få göra något. I morgon kommer en klasskompis till henne hit och leker. Vi tycker de kan ses eftersom de träffas varje dag och varje dag på fritis och leker inomhus. Då gör det ingen skillnad om de här och leker på hennes rum. BQ och jag ska inte krama honom. Vi håller ju avstånd och behöver inte in på rummet när de leker. På tal om Bellis i morse vaknade hon på bipet 05:54, SUCK! Varför ska barnen alltid vakna tidigare då det är helg? ALLA ALLA ALLA andra dagar i veckan får vi väcka henne för hon då är trött. I morse har hon ju också gått in och ut i vårat sovrum och velat fråga saker, ha hjälp med saker. Så sedan strax innan sex i morse har min sömn varit hackig.

Hur gör ni på vintern för att inte frysa?

Det är väldigt viktigt att man klär sig och klär sig rätt. Har man ett bra och varmt underställ är det att föredra utan tvekan. Ett i bomull som andas. Jag har en vinterjacka som anpassar mig sig efter kroppens temperatur. Visst den är dyrare, men ack så bra då man har barn som man ska vara ute mycket med. Vad som är viktigt med är att man knäpper upp sin jacka om man ska gå in en sväng, exempelvis för att hjälpa barnet på toaletten eller så. Eller om man går in för att själv gå på toaletten. Då får man rätt temperatur med sig då man går ut igen. När det gäller nertill är det ju såklart bra att ha varmfodrade vinterbyxor och även varma kängor. Det är så mycket viktigare än man tror för man tänker inte alltid på det bara för det är så självklara saker. Huden påverkas ju också av det torra kalla så det är lika viktigt att smörja in sig innan med en mjukgörande kräm som inte är vattenbaserad. Är den vattenbaserad då fryser den ute sedan. Annat då är att du smörjer minst en timma innan så den går in i huden. Bellis blir supertorr och röd främst på kinder och hacka när det är såhär kallt så henne måste man smörja även då hon är ute eller strax innan. Därför måste man noga läsa på de produkter så det inte är vatten i dem.

Viktigt vilka vantar och mössa man har på sig också. Fryser man om händer, fötter och huvud så fryser hela du också. Det är en stor bidragande värmekälla och fryser du där, så fryser hela kroppen.

➟ Är du en frysis eller varmis?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

25 reaktioner till “Är du en frysis eller varmis?

 1. Jag fryser nästan jämt, tror det beror på fibron, men vet inte, jag har också en sjukdom som heter raynauds fenomen, som gör att blodkärlen drar ihop sej, men vet inte hur det påverkar. Värmen har jag inga problem med, det blir aldrig för varmt, haha.
  Vad är det för jacka du har? Blev nyfiken.

  Gilla

 2. Jag fryser jämt, mycket beror på mina olika diagnoser. Jag avskyr Sverige på hösten och vintern och bara längtar efter att få bo i värmen då. Det är en plan som vi jobbat länge för och snart ska det bli verklighet.

  Gilla

 3. Jag har alltid sagt att jag är en ”frösekylling” som vi säger på skånska. Men sedan jag fick MS så kan det lika snabbt slå över i att jag blir supervarm, det håller dock bara i en kort stund alltså typ någon minut på sin höjd.
  När vi är ute en längre stund och det är kallt så har jag alltid underställ i ull på mig. Hela familjen har sådana underställ. Superbra när vi står på crossbanan eller som de få gånger det är snö ute. Jag har alltid kört lager-på-lager på barnen och mig själv. Dock är yngsta sonen en riktig liten kamin så han får man tjata på att han ska knäppa jackan eller behålla mössan på.
  Jag tycker det är svårast med skor, jag har ett par vinterskor som är jättebra men när jag är ute länge eller står stilla så blir jag ändå kall om fötterna.

  Gilla

 4. Jag har blivit lite mer frysis efter varje barn. Innan var jag den som knappt behövde varma kläder en vinterdag. Som tonåring hade jag aldrig vantar när det var snö utajag fick använda snön för att kyla ner mina händer så jag inte blev för varm.

  Gilla

 5. Jag tror nog jag oftast är varm faktiskt haha, känner typ att jag anpassar mig efter vädret??? För kan inte känna att jag är varmare än andra på sommaren, men känner oftast att jag fryser mindre än andra på vintern haha ❤️ Kram

  Gilla

 6. När barn väl får sova & kan sova. Så gör dem inte det. Tur att Bellis är stor nog att gå upp & klara sig själv lite.
  Men idag tyckte hon säkert att det inte var så roligt då att va själv på morgon.
  Hoppas ni iaf fick en härlig dag ute 🙂❄️☀️.

  Kläder såhär på vintern är jätteviktigt. Jag har lite svårt. För att jag rör min kropp mer. Eftersom jag går med kryckor. Men samtidigt är jag väldigt stilla.
  Rör jag på mig så blir jag varm. Sitter jag still så blir jag fort kall. Fryser sen in i märgen en lång tid efteråt 🥶🙂

  Gilla

 7. Vilket bra inlägg! Är bra mycke föräldrar som står och huttrar ute pga för lite kläder. Här är i Sthlm finns någon oskriven lag kan man tro, för mössa på vuxna är knappt existerande. Pulkabacken med barnen? Då är det obligatoriskt med antinge tajts eller tunna töjbara joggers. Jag ser ut som en michelingubbe när jag går ut så är vann vid shockade blickar 😅 jag är ett sådant päron att jag åker i backen också och då behöver man allt på för det blir tok kallt om man får snö på händer, hals, huvud eller innanför jacka och byxor.

  Men jag är en automatiskt frysare. Har blodcirkulation som en pinne och blodtryck som får en sengångare att höja rösten om att öka takten.

  Så lager på lager är min grej som jag rekommenderar till alla =)

  Gilla

 8. Oj så kallt men mysigt med lek.
  Jag är en varmis ute (då jag alltid har på mig mycket kläder)och frysis inne, älskar att ha på tofflor och mysset! 🥰

  Gilla

 9. Sonen är också så där, vaknar alltid tidigt på helgen! Har alltid gjort och jag fattar inte varför.. Då är han ju uppe längre på kvällen innan också så det borde vara tvärtom. Dottern däremot har alltid sovit länge! Henne får man alltid väcka 😀
  Jag är lätt en frysis! På jobbet har vi lite kallt på lagret så jag har en dunväst som jag tar på mig när jag ska ner dit 🙂 Och sådana där handedsvärmare, vantar utan fingrar som värmer handlederna iaf. Fånigt kanske, men sååå skönt!

  Gilla

 10. Jag har nog alltid varit en som fryser förr men nu när vi är ute mycket på jobbet, förskolan så fryser jag faktiskt inte. Klär mig varmt, ibland om vi är ute länge dock så är det kallt om benen så måste införskaffa termobyxor. 🙂

  Gilla

 11. Jag är frösen av mig. Både underställ och termobyxor samt 2 par strumpor och fodrade skor. Så japp jag är frusen.
  Men älskar snö och vill ha snö NU men här är det bara minus grader

  Gilla

 12. Jag är en riktig frysis. Fryser varje dag , spelar ingen till hur mycket jag har på mig typ. Det är hemskt. Ibland önskar jag att jag hade mer underhudsfett på kroppen så jag slapp frysa haha

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.