Vet du vad skimming är?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Nu är jag ett steg närmare min nya telefon som jag hoppas kommer snart. Nu har jag idag fått hem mitt nya fodral Skimblocker XL Magnet Designwallet Samsung Galaxy S20 FE. Jag har inte haft blått fodral innan, men tycker att detta var snyggt och elegant. Dessutom jättebra att det är ett inbyggt skydd i så man inte kan skimma min telefon – SkimSafe. Jag gillar också att man har magnetcase i också så jag kan ta i och ur. För det blir bra bökigt att fota med ett plånboksfodral.

Skimming innebär att en trådlösläsare kan stjäla dina uppgifter från betalkort med exempelvis blippkort. De flesta nya telefoner har inbyggda NFC-läsare. De kan läsa av information på kort upp till 1 meter. Det är med andra ord när en annan människa trådlöst läser av dina uppgifter på dina betalkort. Det är enkelt att läsa av ett kort, speciellt med de korten som har blipp. Tjuven får då tag i de uppgifter som behövs för att kunna handla online med dina uppgifter sedan. Det finns även de NFC-läsare som kan läsa av än längre än så. För att säkra sina kort och stoppa detta finns det framtagna produkter som kan skydda dig. Mitt mobilfodral är ett alternativ. Det finns även extrakort att sätta för betalkortet i plånboken. Även säkrad plånbok med skimblocker i

/Läs mer på – skimsafe det var där jag hittade alla info om detta.

➟ Visste du vad skimming är?, har du skaffat något kort eller annat som gör att du skyddar dina kort?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Nu har jag nog röjt klart för idag här hemma!

Nu har jag varit husa här på kvällen, jag har lagat middag. Jag har tagit hand om disk, vikt in all rentvätt, bäddat rent & hängt upp nytvättad tvätt. Nu tänker jag ta mig en powerwalk tror jag bestämt och sedan tänker jag landa i soffan resten av kvällen sedan då tösen lagt sig. BQ och Bellis sitter nu och gör hennes läxa som ska lämnas tillbaka imorgon. Hon är verkligen jätteduktig, det är så roligt att se och höra. De har börjat med både läsläxa och matteläxa nu. Innan hade de matteläxa, men nu har de fått lite mer läxa minsann. Jag tycker det är så gulligt.

I vardagen blir jag glad när…

Jag tycker även att detta är ett svar på dagens utmaning. Jag blir glad då jag ser hur Bellis utvecklas och hur duktig hon är och lär sig. Hon fattar läxan snabbare än oss många gånger. Vilket såklart är bra för vi ska ju vara där som ett stöd bara. Samt jag känner mig nöjd och tillfreds då man fått mycket gjort här hemma och man sedan kan landa i soffan och bara njuta av kvällen sedan.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-28.jpg

Jag tänkte att jag ville haka på någon utmaning i januari och Madeleine har en i januari, kika in den

1. Nytt år, nya möjligheter. Vilka möjligheter ser du med 2021.
2. Berätta om tre drömmar du har.
3. Dina bästa tips för att överleva i vinter.
4. Bastubad kan vara härligt så här års. Badar du bastu?
5. Hälsan brukar stå i fokus i januari, hur är det med hälsan?
6.Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?
7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?
8. Fredag idag, hur spenderar du dagen?
9. Covid19 kan lätt dra ner livet. Hur finner du glädjen?
10. Vad har du i koppen?
11. När skattar du dig själv som lyckligt lottad.
12. Berätta om något alla borde se.
13. Tjugondag knut åker (nu) julen ut?
14. Vad behöver du rensa bort?
15. Januari kan vara tufft ekonomiskt, ge oss ditt spartips.
16. Det finns inget som är värre än…
17. Jag unnar mig gärna…
18. Jag blir glad när…
19. Den som väntar på något gott…
20. När pandemin är över vill jag…
21. Det är överskattat med…
22. Det är underskattat med…
23. Vardagslyx för mig är att…
24. Vilken dag i månaden för du pengar?

25. Min bästa vän…
26. Hur gör du för att få energi?
27. På sociala medier blir jag glad när…

28. I vardagen blir jag glad när…
29. Köper du snittblommor så här års?
30. För ett år sedan så…
31. Jag handlar gärna…

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

30 reaktioner till “Vet du vad skimming är?

 1. Jag har såklart hört talas om skiming. Däremot visste jag inte att man genom NFC-läsare kan komma åt kortuppgifter på avstånd. Så bra att det finns fodral som blockar det. Gillar verkligen mönstret på fodralet.

  Gillad av 1 person

 2. Fan va bra med såna skal alltså 🙂 ska kanske spana efter såna som passar min grymma iPhone 🙂

  Vad du har varit duktig och flitig som pysslat i hemmet 😀 kram på dig min vän

  Gillad av 1 person

 3. Det skalet var jättefint, så bra att det är mot skimning med. Jag måste börja använda det som jag kan ha i plånboken. Så härligt med en powerwalk och sen landa i soffan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.