Grät så mycket så jag inte kunde prata!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Nu har jag läst 3/4 av min senaste kursbok och jag har lite mer lugnare tempo denna och nästa vecka på kursen. Vanligtvis brukar man ha ett uppdrag i veckan som ska lämnas in. Denna uppgift ska lämnas in den 7:e februari så jag har mer tid på mig. Ja förvisso hade jag två uppdrag som skulle lämnas in förra veckan, så kanske inte var så mycket lugnare då, hehe. Det känns dock bra så kan man leta mer källkritik än man brukar. Man blir inspirerad av att pyssla med Bellis när man läser denna kursen då den just handlar om Skapande Pedagogik. Hon är ju en perfekt att träna med inför pågående uppdraget med. Då kan jag ju t.o.m fotografera med henne och använda det som material. Perfekt, har redan en plan på vad vi kan göra för pyssel som kan passa.

Mammas Snutta, hon ramlade igår på fritis, hon skrapade i pannan när de åkte i pulkabacken. Hon hade ett rött rivit större skrapmärke där. Det hade dock gått bra de har ju hjälmar på sig. Vi har ju en av våra hjälmar där som hon använder. Hon vart nog mest rädd, men hon sa att hon hade gråit så mycket att hon inte kunde prata. I morgon ska de ha utflykt och åka skidor halva gruppen. Vi har dock inte blivit tillsagda att ta med skidor, så det antar jag att de har på skolan. I så fall måste vi köpa eller hyra det och det har de som sagt inte sagt åt oss. Man inser sådana här gånger att hon blir större och större. Samt man minns tillbaka då man själv gick i skolan.

➟ Vad tyckte du var roligast då du gick i grundskolan,? Samt från vilken ålder tycker du att du kommer ihåg minnen i från själva barntiden?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-28.jpg

PÅ SOCIALA MEDIER BLIR JAG GLAD NÄR

Jag blir glad då man får engagerade kommentarer där man ser att besökaren tagit sig tid med att läsa min blogg. Det syns och märks så väl då bloggaren inte har tagit sig tid att läsa mitt blogginlägg utan bara skriver en kommentar efter vad andra har kommenterat och tror då att de kan glida undan på det viset. Jag blir även glad då jag hittar likasinnade bloggare som har samma intresse som mig. Jag brinner ju för foto mest egentligen. Dock så skriver jag om mycket annat och då är det roligt att hitta bloggar som lockar en.

Jag tänkte att jag ville haka på någon utmaning i januari och Madeleine har en i januari, kika in den

1. Nytt år, nya möjligheter. Vilka möjligheter ser du med 2021.
2. Berätta om tre drömmar du har.
3. Dina bästa tips för att överleva i vinter.
4. Bastubad kan vara härligt så här års. Badar du bastu?
5. Hälsan brukar stå i fokus i januari, hur är det med hälsan?
6.Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?
7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?
8. Fredag idag, hur spenderar du dagen?
9. Covid19 kan lätt dra ner livet. Hur finner du glädjen?
10. Vad har du i koppen?
11. När skattar du dig själv som lyckligt lottad.
12. Berätta om något alla borde se.
13. Tjugondag knut åker (nu) julen ut?
14. Vad behöver du rensa bort?
15. Januari kan vara tufft ekonomiskt, ge oss ditt spartips.
16. Det finns inget som är värre än…
17. Jag unnar mig gärna…
18. Jag blir glad när…
19. Den som väntar på något gott…
20. När pandemin är över vill jag…
21. Det är överskattat med…
22. Det är underskattat med…
23. Vardagslyx för mig är att…
24. Vilken dag i månaden för du pengar?

25. Min bästa vän…
26. Hur gör du för att få energi?
27. På sociala medier blir jag glad när…
28. I vardagen blir jag glad när…
29. Köper du snittblommor så här års?
30. För ett år sedan så…
31. Jag handlar gärna…

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

43 reaktioner till “Grät så mycket så jag inte kunde prata!

 1. Åh stackars Bellis, men kul att de ska på utflykt imorgon. Och jag blir också glad när folk tar sig tid att kommentera och läst ordentligt! 🥰

  Gilla

 2. Åhh men sån himla tur att det gick bra ❤️ Och det märks att du brinner för foto!! Tycker det är så kul att få se bilderna du delar med dig av ❤️ Kram

  Gilla

 3. Jag minns när jag också pluggade till samma utbildning, just denna bok och kurs var en av de roligaste. Man fick verkligen mycket inspiration och man kom på egna idéer likaså 🙂

  Gilla

  1. Ja det är jätterolig kurs och roliga uppgifter. Sista nu ska man ju iscensätta en pedagogisk rolllek osv som går enligt läroplanen och jag tror att det kan vara effektivt att tänka utanför boxen.

   Gilla

 4. Men lilla Gumman – man kan ju bli så rädd att man gråter ohejdat utan att det egentligen kar skett någon skada. Kan de kräva från skolan att de har med sig egna skidor/skridskor etc? jag trodde inte det för att det kommer att exkludera barn från familjer som inte har råd och i skolan ska alla vara lika….vet att de diskussionerna fanns när mina barn var små. Jag kan inte komma ihåg vad jag gillade i skolan – inte mycket tror jag – hade ganska svårt för mig (vilket ingen tror på när de hör att jag nu har det här jobbet) Men när vi fick sitta och läsa var och en i lugn och ro var nog det jag tyckte bäst om.
  Jag håller med, ibland får man kommentarer som är helt uppåt väggarna så att man tydligt ser att vederbörande inte har läst inlägget – det är lite tråkigt.

  Gilla

 5. Vad spännande med skapande pedagogik! Det får du gärna dela med dig mer utav! Jag gillade bild och språk mycket i skolan 😊

  Håller med dig att man blir glad när andra engagerar sig i ens blogg och även andra sociala medier!

  Gilla

 6. njaa ja tycker nog bellis och skolan är lite fusk där va? ha ha nä jag skojar ❤
  åh lilla plutta så gjorde ebba oxå i den åldern fast hela kinden . de blir ju rädda men bra men hjälm är ju bra det hade aldrig vårA SMÅ
  nä de brukar få låna skidor och när de va större i sexan fick de tom låna o åka slalom så det är bra o pröva på
  kramar och fin torsdag

  Gilla

 7. Fy sånt gör ju jätteont när man slår sig så där, förstår att hon var rejält ledsen. Gällande skolan avskydde jag den från dag ett. Det är konstigt nog därför jag valde att bli först lärare och sedan specialpedagog 😅. Märkligt va?

  Håller så med gällande det där med engagerat kommenterande och läsande. Man blir så glad när någon lagt ner tid på att läsa hos en och skriver utifrån det sen.

  Gilla

 8. Stackars liten som slagit sig! Men såå kul att de gör så mycket i skolan! Det kan ju inte vara så att ni ska ha med utrustning, alla har ju inte samma ekonomiska förutsättningar.
  Jag vet inte vilken ålder jag har mina första minnen ifrån, ibland kan det ju vara återskapade minnen från foton osv. Men jag minns när jag var hos min dagmamma, jag minns saker hon gjorde, saker jag lekte med, eller andra små saker. Jag minns olika lekplatser vi gick till, vad hon hade för prydnadssaker osv. Men jag kan inte komma ihåg de andra barnen precis.
  Jag håller med dig om att det är mycket roligare med engagerade kommentarer. Det gör mig också glad!

  Gilla

 9. Jag avskydde det mesta med skolan. Vår klass var stökig och jag passade aldrig riktigt in. Jag blev inte mobbad eller så, vara bara lite utanför mest hela tiden.

  Gilla

 10. Det är ju så underbart med all snö för de små i skolan/på dagis. Men hjärteskärande när de slår sig. Här blev det ett jack i hakan i förra veckan. Också lekandes i snön. Jag har minne just av snö och snölekar som något väldigt mysigt från barndomen. Tidigaste minne. 4-5 år tror jag. 😊

  Gilla

 11. Stackars liten och det var tur att hjälmen lindade en hel del. Håller med dig angående sociala medier då det blir roligare när man visar uppskattning. Det gäller att ge och ta. Kramis ❤

  Gilla

 12. Jag förstår ju att hon blev rädd, det blir man ju när man ramlar och gör sig illa, de går ju så fort också så man fattar inte va som händer först innan man slår sig riktigt illa 😦 Jag blåser på det onda hela vägen från Gällivare 😍❤️

  Gilla

  1. Ja friluftsdagar minns jag med, samt att vi hade någon teater som vi höll på med en hel termin som sedan blev en teater vi visade upp för skolan och föräldrarna. Minns även sämre saker med skolan perioder man var utanför m,m. Det ser mycket bättre ut idag, så hon slog nog inte i så hårt

   Gilla

 13. Nej stackars liten. Förstår henne att hon grät. Gör ju jätte ont att slå sig i ansiktet. Hoppas att det läker fint och fort ❤
  Dessa isar som gömmer sig överallt i snön. Ibland funderar jag på att köpa dobbar till hela familjen att ha på skorna :/

  Jag har lite små glimtar av minnen från fsk, dagmamman och fskk. Mest glimtar från olika lekar men även sådana där minnen som gör än glad i hela kroppen som när hela klassen sjöng för än för första gången i skolan när man fyllde år. Men jag kan även minas när det blev så där trist för att en kompis flyttade eller skulle åka bort en längre tid. Va världen gick under när bästa kompisen var på semester 😛

  Hoppas att skidåkningen blir rolig för Bellis och de andra barnen!

  Gilla

 14. Så kul att Bellis kan vara med på dina uppgifter fram över 😀 å att du har massor med idéer 😃då.

  Så tråkigt att Bellis ramla igår på förskolan. Men skönt att det gick bra iaf ❤️. Det är sånt som händer. Hoppas att det går för henne idag & med skidor. Om nu ska det.

  Jag har direkt inget som jag tyckte var roligast i grundskolan. Jag var en snäll tjej som gjorde vad jag blev tillsagd att göra. Tror jag protestera inte så mycket.
  Jag minns ifrån dagis till & med. Tror jag 🙂.

  Jag håller med. Jag blir med glad av seriösa kommentarer & att jag blir uppmuntrad i kommentarerna i bloggen. Jag blir glad av kommentarer & grillningar för övrigt med 🙂som jag får på FB, IG & bloggen.

  Ta hans om dig & va rädd om dig❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s