Hur finner du vardagsglädjen som behövs?!

Hej

Vilket underbart vinterväder vi har idag, precis som det ska vara. Jag vill börja med att tacka alla fina kommentarer och övriga som skrivit till mig efter mitt inlägg – Man är inte alltid så stark – Ialla fall inte jag. Stark eller svag är också ord som inte behöver vara mer rätt än det andra. Man är inte sämre för man är svag och man är inte bättre för man är stark. Vi gjorde så bra liknelse kring det i en skoluppgift jag hade där man skulle sätta två människor på olika skalor vad de befann sig i sitt liv och vad deras hälsa befann sig i det också. Hur bra mådde dem och vad ansåg man utåt? Två jämförelser det var en man som var högt uppsatt i sitt yrke, en chefsroll. Stabil trygg familj med fru och barn med god ekonomi för att ha råd att resa och sponsra barnen på deras aktiviteter. Personen själv hade inte tid med egna fritidsaktiviteter och jobbade över väldigt ofta. Dock unnade han sig god middag med frun och barnen de kvällarna han inte behövde jobba över. Andra personen var en ensamstående kvinna med två barn. Jobbade och hade en lön så hon precis på kronan klarade alla utgifter som krävdes av henne. Barnen fick sin fritidssyssla men hon hade ej råd med träningskort. Hon tog sig ofta tid med raska powerwalks och hemträning de veckorna barnen var hos pappan eftersom barnen fortfarande var små och inte kunde lämnas hemma själva. Hon hade tid över för att träffa sina vänner och hade god relation till barnens pappa. Vem mådde bäst var då frågan som vi skulle svara på?

➟ Vem tror du? Säg gärna varför du tror den personen också och motivera.

Hur mår jag och är det ofta detta händer?

Jag har inte fått någon panikångestattack igen efter detta, men det är fortfarande litet tryck över bröstet men som är på väg bort. Det är mycket som spelar in varför man många gånger får dessa ångestattacker och kommer då som oftast som ett brev på posten. Mycket gör väl sitt till att läget är som det är. Man måste hela tiden vara så igång och orka hela tiden. Dessutom skulle man ju behöva få vara bara Mirre ibland också. Exempelvis lämna bort Bellis en helg för att bara vara så att säga. Alla med barn tänker så, det är inget konstigt med det. Jag har min familj 42 mil bort och dem är i riskgrupp och jag har inte träffat dem på ett år snart. I februari blir det ett år. Bellis är också väldigt ihärdig och har sina duster som de flesta 7 -åringar har och det tär på en emellanåt. Nu kan man inte lämna bort henne en hel helg till någon eftersom läget är som det är med pandemin och man får helt enkelt finna sig i det. Så är det för alla och inget mer jobbigt för oss, det är vad samhället är just nu. Jag vet dock att jag skulle sakna henne ganska snabbt igen om hon skulle vara borta en hel helg, så man är ju lite både och där

Det jag ser mest som avkoppling är faktiskt studierna. Trots att det är det som är mest press på mig många gånger. Studierna känner jag mig som det är mitt och jag är min egen boss och jag kan lägga upp dagarna efter hur jag vill ha det.

➟ Vad gör du för att finna den där vardagsglädjen som behövs?

Detta får vara mitt svar på dagens utmaning också!

Jag tänkte att jag ville haka på någon utmaning i januari och Madeleine har en i januari, kika in den

1. Nytt år, nya möjligheter. Vilka möjligheter ser du med 2021.
2. Berätta om tre drömmar du har.
3. Dina bästa tips för att överleva i vinter.
4. Bastubad kan vara härligt så här års. Badar du bastu?
5. Hälsan brukar stå i fokus i januari, hur är det med hälsan?
6.Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?
7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?
8. Fredag idag, hur spenderar du dagen?
9. Covid19 kan lätt dra ner livet. Hur finner du glädjen?
10. Vad har du i koppen?
11. När skattar du dig själv som lyckligt lottad.
12. Berätta om något alla borde se.
13. Tjugondag knut åker (nu) julen ut?
14. Vad behöver du rensa bort?
15. Januari kan vara tufft ekonomiskt, ge oss ditt spartips.
16. Det finns inget som är värre än…
17. Jag unnar mig gärna…
18. Jag blir glad när…
19. Den som väntar på något gott…
20. När pandemin är över vill jag…
21. Det är överskattat med…
22. Det är underskattat med…
23. Vardagslyx för mig är att…
24. Vilken dag i månaden för du pengar?

25. Min bästa vän…
26. Hur gör du för att få energi?
27. På sociala medier blir jag glad när…
28. I vardagen blir jag glad när…
29. Köper du snittblommor så här års?
30. För ett år sedan så…
31. Jag handlar gärna…

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

24 reaktioner till “Hur finner du vardagsglädjen som behövs?!

 1. Hoppet, tror jag är det som håller mig uppe. Jag har inte träffat barnen och barnbarnen i Sverige på 13 månader, det svider.
  Också att jag är så kreativ i mig själv, lite för kreativ för mitt eget bästa ibland, brukar jag säja när det snurrar lite väl snabbt.
  Dessutom är jag en hemmagris och gillar att bara pula hemmavid.
  Alla kontakt med människor över nätet. Är på 4-5 kafferep med olika vänner varje vecka, genom What’s up eller Facebook. Vi fikar ihop, ser varandra och pratar.
  Det är många av oss om inte har det lätt.
  Lycka till!

  Gilla

 2. Jag tycker ändå att jag och min man är ganska duktiga på att boka in oss på egentid, tex på spa, någon gång på ett år. Det roliga är bara att det inte tar lång stund innan jag saknar barnen 🙂 Men det är ju sååå viktigt att få vara bara ”jag” ett tag och inte alltid redo som mamma eller kollega osv. På jobbet tex är jag noga med att alltid ta min lunchrunda (skönt med hund!) för mig själv.
  Min man reser (i normala fall) mycket och då är jag ofta helt slut efter en dag då jag ska rodda allt själv. Då tycker jag att det är superskönt att få en timme på kvällen då jag bara kollar på en serie eller film, för mig själv.
  I ej pandemitider har jag också en kväll i månaden då jag träffar två kompisar på en liten after work, vi käkar något ihop och bara snackar. Det är såå skönt! Alltid en vardag och vi kan vara hemma igen kl 20 om det behövs. Man behöver liksom inte krångla till det för att få en liten stund för ”sig själv”. Tror att det är viktigt att försöka hitta de små sakerna man kan göra om man tex inte kan åka iväg på spa med övernattning.

  Gilla

 3. Jag känner verkligen igen mig i den där ångesten – jag vet jag lär få de snart för fick ett så sorgligt hemskt besked och de är för mycket för mig just nu när jag äntligen mår bra ❤️ Men vi fixar detta gumman vi har ju varandra kram

  Gilla

 4. Kan tänka mig att det blir lite stressigt och att det är många saker som spelar in. Skönt att ångesten är på väg bort och att du mår bättre. Tycker det var ett viktigt inlägg du skrev och vi har alla dåliga dagar så tycker det är bra att du skrev om din ångest. 🙂

  Gilla

 5. Det där med att bara få vara DU för en stund och släppa tankarna på barn och allt runt omkring förstår jag verkligen. Det är så otroligt sorgligt att Corona har tagit så mycket ifrån oss, så som att du inte har kunnat träffa din familj på snart ett år. Jag är tacksam för att jag har iallafall en liten del av min familj i närheten så att vi har kunnat ses trots omständigheterna.

  Gilla

 6. Lärt mig att det gäller att hitta glädje i det lilla enkla hemma med… det går inte att bara ha glädje i att åka bort eller göra saker.
  Umgås med hunden, vänner, en bra bok, mysa framför en bra film, vara i naturen med mer.
  Även att prata med familjen då man inte får se dem nu som före covid.
  Finns många saker i vardagen som ger glädje

  Gilla

  1. Så är det såklart, finns mycket att se fram emot. Ibland lyfter man fram det ena mer än det andra i ett blogginlägg. Klart att jag kan skriva ett blogginlägg också vilka vardagsglimtar man kan se fram emot och man ska peppa sig med osv. Det finns av båda delar i ens vardag.

   Gilla

   1. Såklart..🙂
    Min kommentar var mitt svar på frågan du ställde i inlägget om hur man hittar vardagsglädjen när man behöver den. 🙂
    Nummer 1 är alltid hunden…😊

    Gilla

 7. Förstår precis vad du menar med att bara få vara sig själv och bara vara. I bland behöver man bara få vara ifred och bara tänka på sig själv. Det är inte det lättaste i denna pandemi när familjen är långt borta. Jag är i precis samma situation och det finns ingen avlastning att få för bara några timmar. Mina barn klarar sig bra själva, men ändå behöver de mamma och pappa. Ta hand om dig och försök finna den viktiga egentiden även utanför studierna så att det inte blir för mycket ❤

  Gilla

 8. Jag tror att både människorna mådde bra i olika perspektiv. Dem hade lite minus båda två. Men livet funka OKEJ ändå.

  Så skönt & höra att du mår bättre & bättre 🙂.
  Visa gör ju så. Lämnar barnen en helg. Så städar eller så är bara föräldrarna med varan.
  Men jag förstår att det är svårt för er & även i dessa tider. Å för dig! Inte träffat din familj på ett år! ❤️.

  Som du säger inte mer jobbigt för som för andra.
  Så bra att du hittar energi i plugget ❤️

  Jag finner vardags glädje med att åka till gymmet. När Kent är uttråkad & han spexar sig lite 😆. När solen ☀️Skinner ut & det är några minus ute. Så skönt 😊

  Jag är med i Maddes utmaning. Jättekul är det 😀. Sen slipper att tänka på rubrik när man ska skriva ett inlägg 😊

  Gilla

  1. Men fy den här ångesten som drabbar mänskor är väekligen hemskt youga är ett jätte bra sätt att hantera den ♥️

   Gilla

 9. Känner igen mig i dina tankar. Det är verkligen viktigt att skapa egentid och hitta på sådant som ger en glädje, speciellt nu då allt är så begränsat och man inte kan leva helt normalt. Intressant inlägg! Jag har märkt att jag bara måste ta en dag i taget för att inte få för mycket ångest. Men vissa dagar är svårare än andra! För mig brukar promenader, matlagning, en bok och en bra tv-serie pigga upp vardagen.

  Gilla

  1. Det är verkligen viktigt med egen tid i vardagen till saker som man gillar att göra. Jag tränar, tar promenader, har film mys med barnen, äter gott på helgerna och kollar på roliga program. Annars består dagarna av en massa jobb men för att få energi till det behövs återhämtning. Kramis ❤

   Gilla

  2. Tack så mycket. Vad roligt att inlägget uppskattas. Det kan vara skönt att läsa om när någon kan peka på det man själv känner för man måste få visa offsidan av allt också trots att man försöker. Ja det kan hjälpa mig med =D kram ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.