Från en tanke till en annan blev det ny mobil

Hej

Jaha bara sådär från en tanke till en annan så har jag nu beställt en ny mobil. En Samsung Galaxy S20 FE 5 GB. Jag har haft min Huawei P 20 nu sedan 2017 och varit toknöjd med den. Tyvärr så har ju Google strypt åt så Huawei telefoner inte kan använda googleplays butiks tjänster längre. Nu har en efter en app slutat fungera hos mig. Googleplay kräver att jag ska uppdatera apparna men det går inte då således. Det står bara och tuggar och tuggar. Jag ringde då och kollade detta med Tele 2 eftersom att jag ville kolla om det stämde det jag hört. Det stämde och Huawei-telefonerna som inte har Huaweis egna appbutik kommer inte kunna använda googleplay och deras appar längre. Då måste man kunna ladda ner dem från deras butik istället. Med det sagt går det inte längre att ladda hem nya appar eller göra uppdateringar. När det är dags att uppdatera är ju olika från telefon till telefon antar jag. BQ har också en Huawei P 30 och alla hans funktioner fungerar fortfarande. Jag känner att jag vill inte mitt bank-id ska sluta fungera snart då blir man bra låst. Då kommer jag inte in på min skolsida som ett exempel och det får ju inte ske. Det går läsa mer om det här Huawei AppGallery. BQ har deras appgallery i sin telefon så för honom är det nog grönt ljus, han köpte sin telefon 2020. Min var en Googleplay anpassad telefon så med det sagt är min telefon snart obrukbar. Man kan ringa, smsa och surfa såklart. Men det är viktiga appar man behöver som bank-id, swish för att nämna några. När jag ringde Tele 2 kollade jag även upp hur mycket jag hade kvar i skuld på min gamla telefon och då var det bara några inbetalningar kvar och då valde jag att ta slutfaktura och börja om med ny telefon. Hade det varit större skuld kvar på telefonen hade jag fått lösa det på annat vis, man kan inte betala på 2 telefoner samtidigt.

Här finns testdata på min nya telefon också Test Samsung Galaxy S 20 FE och även här där man jämför mot olika modeller Test Samsung Galaxy S20 FE

Jag valde också att beställa ett plånboksfodral 2 in 1 och som även hade skimblocker samt magnet så man kan lätt ta ur och i telefonen – Skimblocker XL Magnet Designwallet Samsung Galaxy S20 FE. Beställde även displayskydd till i härdat glas. Det är lite blandade känslor för kvalitén på bilderna som min numera då gamla mobil tagit har varit enormt bra och jag hoppas att detta ska motsvara detta i denna också. Enligt honom på Tele 2 så var denna kamera bra mycket bättre och det får man såklart tro på med tanke på att det är en av Samsungs senaste telefoner.

Nu är det bara att invänta den, det kunde ta upp till 14 dagar.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig, det löser vi på mindre än 1 sekund!

Om wordpress frågar efter att du ska logga in när du ska kommentera hos mig så känner den av att du har googlekonto eller tidigare använt wordpress med den mailadressen. Då vill wordpress att du loggar in på det kontot. För att det ska gå smidigt går du bara tillbaka till min blogg. Du går tillbaka till kommentarsfältet. Använd en mail som inte varit registrerad på google eller wordpress. Har du ingen annan mailadress så hitta på en bara. När du skriver en annan mailadress i kommentarfältet så kommer det att gå att kommentera. Då frågar inte wordpress efter inloggning.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Från en tanke till en annan blev det ny mobil

 1. Jag kör helst Apple-produkter då de alltid har fungerat problemfritt för mig. På jobbete har jag en Nokia och är ganska nöjd med den också, den har sina andra fördelar mot Apple. Mamma är helt insnöad på Samsung och köper bara nya Samsung när hon byter telefon! Jag tror att det är en vanesak, alla är antagligen hyfsat lika bra idag. Annars går det inte att hålla sig kvar på marknaden. 🤗

  Gilla

 2. Å vad kul med en ny mobil! Det är snart en på gång här också, men det blir fortsatt iPhone. Jag tycker alltid det är lite jobbigt när man ska föra över och starta upp något nytt, men det går ju oftast supersmidigt numera. Hoppas du blir nöjd med din nya lur!

  Gilla

  1. Ja precis, tänkte också så idag att ohh SUCK nej nu måste man installera om allt, sedan bara detta med när man ska få i simkortet, ibland bryter man ju nästan av behållaren för SIM-kortet, hoppas att det också ska gå smidigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.