Bröstet hoppa fram och tips på helgfrukost!

Supergod frukost utomhus vid stugan på Gotland.

Hej

Godmorgon på er, har ni ätit en god stadig frukost nu? Det har väl vi, vi är nu på väg till Borlänge och ska tillbringa dagen där lite idag. På tal om frukost brukar ni ha extra god helgfrukost eller kör ni lite lika varje dag? Vad föredrar ni? Ge mig gärna lite tips på en nyttig stadig frukost för jag känner att det är lite tråkigt här hemma på vårat frukostbord.

Bröstet hade hoppat ut och var inte tacksam för det.

Idag tänkte jag berätta om 2 pinsama händelser som hänt mig och det kan vara lite roligt att läsa trots att det var såklart inte roligt just där och då. Jag var och handlade på coop då såg jag en mamma som gick med sin söta bebis i famnen. Hon försvann för en stund och jag fortsatte att handla. Efter ett tag ser jag henne igen och hon fortsätter att bära på bebisen. Då ser jag att hon förmodligen ammat sin bebis och hennes bröst hänger utanför helt naket. Jag blir ställd och går därifrån. Jag får sedan dåligt samvete och tycker synd om henne. Jag går då runt för att kika efter henne för att säga åt henne. Då möter jag henne efter ett tag och bröstet hänger då fortsatt utanför blottat. Jag ställer mig bredvid henne och och säger snällt – Du jag tänkte bara säga att du behöver, sedan visar jag med handen. Hon blir då arg och blänger jättemycket på mig och går iväg. Tack för den liksom. Jag antar att hon blev så förnärmad så hon blev ställd. Dock kan jag tycka att man kunde gett ett leende eller sagt tack. Med tanke på att hon inte märkt det så var det ju många som sett hennes nakna bröst där och fler som sett om inte jag sagt till. Fast ja, hade man själv råkat göra så så hade man nog kanske bara velat gå därifrån.

Nu kanske detta låter extremt, men jo detta har faktiskt hänt.

Kan fortfarande få dystra känslor då jag tänker på det.

Jag skulle beställa grejer till jobbet, vilket jag också brukade göra. Jag skulle göra en stor beställning och jag kontrollerade allting jättenoga. Vi hade en speciell rengörningsvätska vi gör rent tandläkarstolarna med varje kväll innan man går hem för att stolarna skulle vara nollstälda innför nästa dag. De brukade ha 2 pack på dunkarna innan har jag bestämt för mig. Då brukade vi ta 5 pack så vi fick 10 dunkar. Nu hade de ändrat kolli och antal på så de hade börjat med 5 pack istället för 2 pack och jag beställde då således 5 st och således då fick vi 25 dunkar. Dessutom beställde jag för få operationsset också. Jag vart så ställd så jag i ren stress bar ner dunkarna i källarna för att jag inte våga konfrontera chefen. Jag sparade bara kvar så många som vi brukar ha. Operationsrockarna fick jag pik om såklart. Det ordnade vi genom att efterbeställa fler set. Varför skickade du inte tillbaka överflödet då kanske ni tänker. Näee för det kostar nästan mer än att behålla dunkarna, dessutom är det ganska omständigt då man ska skicka tillbaka sådana här vårdprodukter. Visst dunkarna går väl åt, men bäst före kanske skulle gå ut. Jag fick så dåligt samvete på kvällen sedan och ville såklart inte ljuga så jag smsa chefen och skrev precis som det var. Jag minns att jag börja skriva – Bli inte arg på mig nu. Sedan vet jag inte exakt vad jag skrev, men berätta såklart om att det blivit för många i beställningen. Efter jag skickat smset började jag gråta och var hypernervös över att han skulle ringa och vara arg eller att han skulle skriva ett sms som sårade. Smset kom och han var så snäll. Han skrev att det vat lite tokigt, men vi löser det, saker kan hända. Jag är såklart heller inte arg på dig. Han skrev också att vi får hjälpas åt att kolla så det inte blir för många nästa gång. Ibland dock kunde han skoja med mig att – Beställ inte för mycket nu Mirre, du vet vem som betalar. Ja så fast han sa det väldigt skämtsamt

Hualigen det våndades jag för jättelänge efteråt och varje gång jag gjorde beställningar fick jag alltid för mig att jag gjort något fel. Jo men istället för att få hem 10 dunkar fick vi hem 25, alltså 15 för många. Fick fler för många än antal vi skulle ha. Tänk er själva att först inse det och man inser att dunkarna tar aldrig slut då man packar upp. Samt behöva erkänna det sedan också.

➟ Vilket hade ni tyckt varit mest pinsamt av dessa och berätta gärna om något som hänt dig?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

47 reaktioner till “Bröstet hoppa fram och tips på helgfrukost!

 1. Beställningsmissen hade nog känts jätte pinsam men det är sånt som händer titt som tätt. =) Jag är ingen frukost människa alls så det blir oftast bara lite yoghurt till frukost. kramiz<3

  Gilla

 2. Jag tycker att det var jättebra att du sa till mamman med bröstet och det hade jag också gjort. Men vad dåligt av henne som blev sur. Vad skönt att chefen tog det bra och vi lär oss alltid av våra misstag. Kramis ❤

  Gilla

 3. Men gud vilken suris!! Tycker det var jättesnällt att du sa till, verkligen en fin medmänniska!! Själv hade jag blivit otroligt tacksam om någon hade påmint mig!! Kram ❤️

  Gilla

 4. Tänker att hon kanske tog det som att du kritiserade hennes amning där och då… det skulle förklara reaktionen.

  Alltid gröt till frukost, förutom då jag är på hotell.
  Nyttigt, gott,mättande och jag mår bäst av det.

  Gilla

 5. Hihi så kul att läsa, synd att inte mamman uppskattade din hjälp.
  Vi äter ibland pannkakor/våfflor på helgerna, toast, fröknäcke med avokado, äggröra och bacon…. 🥰

  Gilla

 6. Oj, konstigt att bli arg, men det var kanske hennes sätt att reagera för att hon tyckte det var pinsamt? vem vet …
  Det är nog vanligt förekommande att den som beställer av och till gör fel i beställningen…på vårt kontor har vi t.ex. pärmar och pärmregister som har räckt i 10 år nu efter en tidigare felbeställning…och de kommer nog att räcka i många år till 😂 Tur att de inte går ur tiden

  Gilla

 7. Jag hade blivit tacksam men vi är ju alla olika. Du var sjysst som sa till. Menar det finns ju de som tar kort o sprider på nätet för att vara lustiga (vilket det inte är)
  Kan dela med mig om en helt originella bröst shock som jag åstadkom för 7 år sedan. Då va min yngsta dotter bara några få månader gamal och jag skulle vitna i rätten. Då lil tjejen var så liten så kunde jag inte setta mig på tåg med henne (smittorisker för nyfödda du vet). Så jag fick sitta på polisstationen i min stad och köra online. Min tid kom men de som var innan drog ut på det i 5 h. När det sedan blev dags för mig att vittna så var ju lillan hungrig efter att ha sovit o så. Så jag fick mata henne i bild o medans jag pratade så somnade hon till vilket jag inte märkte först. Men sedan så stirrade folket på skärmen med stora ögon o då såg jag i min bild att där va min tutte. Så ja det blev en bröst shock i rätten. Lite pinigt men efter all den väntan o försökt hålla lillan på god mood så orkade jag inte bry mig eller be om ursäkt. Utan drug bara in tutten o fortsatte o prata.
  Amnings insidenter händer så lätt. Men jag tycker att det är bra att vi stötar varandra om brösten hoppat ut efteråt. Det är ju inte illa menat utan av omtanke som man säger till 😉

  Gilla

 8. Jag hade nog tyckt det var mest pinsamt med bröstet. Hade själv inte velat gått och amma i matbutik bland folk. Tur det löste sig med beställningen sen men förstår att det blev lite jobbigt 🙂

  Gilla

 9. Här kör vi oftast lyx frulle på helgen smoothie, baguette, äggröra bacon och våfflor .
  Helgen ska kännas lite lyxigare.
  Hon i affären måste ju blivit paff, likadant som när jag i ungdomen hade toapapper som hängde efter mig och jag hade åkt ända in till stan haha visst skämdes jag men det kröp ändå fram ett tack till den som drog mig åt sidan

  Gilla

 10. Jag snurrar in mig på en frukost läänge. Jag skulle vilja ha lite annat på helgerna. Men det jag äter på veckorna går så smidigt att göra. Det är smothie bowl i den har jag Yoggi, bär 🍓🫐🥭, kiwi 🥝, rått ägg,
  bladspenat, avocado & chiafrön. med ett ägg till. Te när jag inte ska iväg & träna.

  Den första händelsen var lite konstig tycker jag. Vem glömmer sitt bröst hängandes ute efter en amning? 🤔. Det känner man väl. Jag tyckte det var svin bra att du sa till iaf! ❤️.
  Den andra ändelsen var ju lite. Alla gör fel någon gång. Har man gjort en sak 100 ggr om. Å så ändras det. Då gör man ju som man alltid har gjort ändå.
  Jag tänker, gör ni inte slut på dunkarna då? Å så har ni dunkar nu ett tag. Det är ju bra 🙂👍
  Din chef var ju jättesnäll där 😊.

  Kram❣️

  Gilla

 11. Jag äter olika till frukost. Just nu är jag inne på fil och flingor. Annars gillar jag gröt 😊
  Tråkigt att hon blev så arg. Själv hade jag uppskattat om någon sa till mig om sånt!

  Gilla

 12. Vilken knepig kvinna i affären.
  Tur att det gick som det gick på jobbet.
  Jag äter aldrig frukost, mer än när jag jobbar och bor på hotell. Tycker inte om att äta på morgonen.
  Trevlig helg!

  Gilla

 13. Jag tror hon blev genererad o paff när du påpekade det där och liksom ist för att ”oj ursäkta” så blev hon ja du fattar. Arg irriterad eller kasta en hat blick – vissa gör ju så när de blir sjukt genererade liksom 😮 Ja vet inte va ja hade gjort eller reagerat om det var JAG som råka ha tutten ute i friska luften så där hahah shiet 🙈

  Gillad av 1 person

 14. Konstigt att bli arg för en sådan sak. hon kanske skämdes och blev stressad av det och du fick ilskan? Sköter inte beställningarna på jobbet, men visst har vi fått konstiga saker ibland.

  Gillad av 1 person

 15. Haha ja man gör sina tavlor ibland, jag skulle beställa plastkassar på jobbet och glömde klicka i ”pall” och vi fick en kartong, de som tog emot varorna undrade varför det kom en ensam lös låda. Sen kollade jag noga om det stod ett P eller ett K för kolli på beställningen.
  Men hon med bröstet reagerade ju konstigt, antar att hon blev generad och handlade i panik.
  Angående frukosten så är jag extremt tråkig, jag har ätit ungefär samma i över 20 år, rågbröd, ost, ägg, sill och kaffe, vid enstaka tillfällen har jag gjort äggröra och bacon från gårdsbutiken, ibland har jag tagit en kopp sojayoghurt med olika frön i.

  Gillad av 1 person

 16. Roligt med helgfrukost och utflykt, mm.. en del tycker dock inte att det är så pinsamt att blotta brösten på allmän plats även om jag inte vill göra det , ja, det kan bli fel med beställningar ibland och då känns det jobbigt, men det händer oftare än man tror

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.