Ljusblå i håret och After Eight!

Hej

I dag har jag äntligen varit till frisören igen och fått i ordning på mitt hår. Vi klippte i ordning det, sedan lades det i ljusa slingor i utväxten och en glossing ovanpå det. Glossing gör vi för att få den kalla tonen på håret som jag vill ha. Idag vart slingorna lite ljusare och då gjorde faktiskt glosstoningen att jag fick ljusblå ton i håret. Det ljusblåa trollade däremot Anna bort sedan med att jag fick sitta med en inpackning i håret. Tänk på det om ni exempelvis använder silvershampoo för att få bort gula toner i håret. Så märker ni sedan när ni tvättat ur det att i de ljusaste partierna får ni ljusblå ton i håret. Då är det bara att sitta med hårinpackning i en 5-15 minuter så drar inpackningen ur den nyansen. Det var så coolt för det var som att trolla från ljusblått till kall blond.

Det var så gott med en mugg varm te och två after eight choklad och sitta för mig själv sedan och ha lite egentid. Anna och jag klickar så bra också så vi pratar och umgås också när jag är där. Vid ett tillfälle då jag var där så åt jag lunch tillsammans med henne medans min färg verkade i håret.

På tal om After Eight tänkte jag tipsa om kladdkaka med after eight

INGREDIENSER
150 g smör (+ lite till formen)
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 – 5 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ lite till formen)
1 nypa flingsalt
10 – 15 bitar after eight
Tryffeltopping
0.75 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad och aftereight bitar

Till servering
vispgrädde

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 175 grader. Kladdkaka: Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakesmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm i diameter med avtagbara kanter.


Häll upp smeten i den smorda formen, tryck ner 10- 15 after eight-bitar och grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen. Gör tryffeltoppingen innan du ställer in kakan i kylen. Topping: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen. Låt smälta under omrörning och rör chokladen blank. Häll tryffeltoppingen över kladdkakan och ställ svalt i kylskåp.


När toppingen svalnat något så trycker du ner after eighten i ett snyggt mönster över kakan. Till servering: Serveras med lättvispad grädde.

Receptkälla och Bildkälla samt på Jennys Matblogg


✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

39 reaktioner till “Ljusblå i håret och After Eight!

 1. Hallå snäckan! Ja jag saknade blogga! Men har inte för stora krav på mig denna gången och de är skönt!
  Jag behöver också fixa till mitt ”barr”. De bara hänger och jag är lite trött på de. De är i en sån mellanlängd som jag hatar! Men jag tänkte slinga det nästa helg och förhoppningsvis piggar de upp de lite.

  Gilla

 2. Fin du blev i håret 😃😘. Det är så mysigt att vara hos frissan. Älskar det. Bli omhändertagen 🥰😃. Så gott med varmt te & trevligt med tjejsnack.
  Bra tips det där med hårinpackning.
  Ta hans om dig & va rädd om dig❣️

  Gilla

 3. Oh, vilket bra tips med hårinpackningen! Visste faktiskt inte att man kunde bli av med de blåaktiga tonerna på det sättet. Jag brukar vara noga med att inte låta mitt silverschampoo sitta för länge just för att slippa riskera att det blir blått, men någon gång ibland har det ju hänt och då är det ju super att denna enkla metod fungerar 😀

  Gilla

  1. Ja jättebra, för det kan ju bli ljusblått just för att det är en effekt att ljust ska bli ljusare. Hårinpackning är ju det som tvättar ur hårfärg snabbast. Ja precis silvershampoo ska man inte ha för länge, många tänker ju tvärtom att de vill ha i länge för de tror de ska bli kallt blonda då. Det blir tyvärr ocfta fel effekt i slutändan.

   Gilla

 4. Ljusblå toner har jag aldrig hört talas om. Däremot blev mitt hår orange då jag som tonåring slängde i en blekning 🙂 Alltid skönt att gå till frissan, Har tid i början på februari.

  Gilla

 5. Man får plötsligt en förståelse varför man behöver så höga betyg för att läsa till frisör – den långa hårda vägen. De behöver kunna mycket kemi och matematik och förstå hur det påverkar. Jag tycker att du blev supersnygg.
  Den där kladdkakan måste jag prova någon gång.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.