Ibland är det inte lätt att tolka barnen?!

Ja du kära bok, hoppas att jag kan få läsa i dig idag, så fort jag börjar så pickas det på min uppmärksamhet.

Hej

Idag är det meck här hemma att få till studierna för mig. Bellis är hemma från skolan idag då hon hade ont i magen igår i skolan och så även på kvällen. Hon är ju av och på hård i magen så har det varit länge och då får hon sin medicin och så fortsätter vi medicinen några veckor så stabiliseras hennes mage då. Nu har hon varit väldigt bra i magen en period och då valde vi att sluta med medicinen ett tag för att hon ska klara av att få ordning på magen även utan medicin och det har läkaren sagt åt oss också att göra så. Han sa att man kan ge medicinen ett visst antal veckor, sedan ska man hålla upp i 10-14 dagar. Behöver man sedan medicinera igen kan man ge samma omgång igen för att sedan hålla upp igen när man ser magen fungerar. När man ser att magen fungerar så ska man ge lösande kost utan medicinen. Nu har det blivit lite sämre igen sedan skolan började och det brukar kunna bli så tills hennes mage kommer igång med den kosten som är där. Nu har vi gett henne medicinen igen och den gör de första dagarna att hon blir gasig och öm i magen. I går hade hon ont i magen i skolan, men allt har i alla fall kommit igång som den ska.

Ibland är det inte lätt att tolka barnen?!

I går kväll hade hon fortsatt ont i magen och då kände jag att hon lär vara hemma då i morgon om hon känner samma idag. Med tanke på att det får ju inte hämmas igen så det låser sig i magen. Tänk det är som att välja mellan pest eller kolera. Hon blir förstoppad och får stora problem med det emellanåt. Som tur minskar det mer och mer. Vi ger henne medicin och hon får några dagar ont i magen, den är öm och hon blir gasig och orolig, men medicinen gör det den ska ändå. I hennes fall blir problemen oftast när hon är i skolan och det är för att hon är stressad då hon är på toa skulle jag tro, det låser sig och det är ljud och rörelser utanför. I morse var hon väldigt gnällig, mammig/pappig och tröstlös. Hon ville ingen fruksot ha och bara mest grät och var arg blandat med jätteledsen. Vi tolkade henne i alla fall inte som sjuk och vi fick se till att få henne klar och BQ skulle köra henne till skolan. När jag vinkade fönstret så grät hon hysteriskt och skrek, samt hon protestera jättemycket. BQ fick med henne i bilen och börja köra mot skolan. Där och då ringdes BQ och jag vid och vi sa att vi inte visste hur vi skulle tolka detta. Just så här brukar hon inte bete sig. Vi valde då att hon fick komma hem igen för vi tolkade det som hon inte mådde bra med tanke på hennes beteende. Sådant här är jättesvårt och hon sa att hon hade ont i magen.

Vi gjorde fel helt enkelt, men hur ska man veta?

Såhär i efterhand gjorde vi fel fastän det kändes rätt. Hon är inte sjuk, hon har ätit med god aptit och magontet verkar vara pytts väck. Hon var helt enkelt bara trött, arg och ledsen. Jättesvårt att avgöra vissa gånger. När hon också gråter och säger att hon har ont i magen så får man ju som föräldrer välja att tro på det eller inte tro på det. Man får ju helt enkelt försöka med föräldralisten se om man tror det är för det är att hon inte vill till skolan eller för att hon är dålig. Vi valde ju att tolka det som hon bara var trött, tvär och grinig. Vi tyckte det var svårt att avgöra när gråtet eskalerar och hon gråter så hela ansiktet är illrött, skriker och stampar i marken och gråter då är det minsann inte lätt. Samtidigt som hon säger att hon har ont i magen. Idag insåg vi sedan att hon inte har ont i magen, hon ville inte gå till skolan. När vi ändå stod fast så vart hon arg och ledsen. Vi gjorde fel med tanke på att hon inte hade magont utan vi skulle stått på oss mer och stöttat henne att det blir kul i skolan. Hon var i vilket fall svårläst. Hon är införstådd med att mamma och pappa var extra snälla idag och att imorgon ska hon gå till skolan utan sådan här start som idag.

➟ Hur har ni gjort i dessa lägen? Tagit henne till skolan och fröken fått ta henne och tröstat eller levt på hoppet att det gick över när ni väl var där? Samt sagt åt dem att hon har ont i magen och de skulle då ringt om läget försämrades. Hade ni tolkat det som vi och faktiskt trott som vi att hon hade ont i magen?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

MISSA EJ ATT FÖLJA MIG PÅ DESSA SÄTT!!!!!!!!!!

FIFFIGT OCH BRA

För er som bloggar på nouw, se nedan

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

För er som vill följa utanför nouw se nedan

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

28 reaktioner till “Ibland är det inte lätt att tolka barnen?!

 1. Frågan är väl varför hon inte vill gå till skolan om det är det magontet beror på. Kanske dax att prata med både lärare och ev kurator på skolan?Jag hade nog varit med i skolan ngra dagar och sedan lite då och då. Jag hade inte frågat barnet om det var ok, bara talat om att jag tänker vara där (och förstås fråga läraren om det är ok). Efter att min ena son blev misshandlad i skolan var jag en väldigt besvärlig mamma 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Det där är så svårt. Samtidigt vet ni att hon ofta är förstoppad och måste tro på det. Sen kan ju ont i magen bero på väldigt många olika saker, och det är ju viktigt att veta vad det är.

  Gillad av 1 person

 3. Det är olika från gång till gång, när stora dottern var liten fick hon vara hemma oftare numera vet jag när hon är sjuk eller bara låtsas sjuk och försöker få stanna hemma så nu får hon oftast gå iväg till skolan om det inte märks tydligt att hon är sjuk..

  Gillad av 1 person

 4. Har ju inga barn men tänker att man ser på hela barnet, känner på magen om det är så att det är den eller barnet bara säger det och skriker för att hon/han vill vara hemma…..

  Gillad av 1 person

 5. Det är ju jättesvårt att avgöra! Jag tänker att man ser lite under morgonen hur det utvecklar sig och försöker ta ett beslut efter det. Men det är inte lätt. Det händer säkert att man göra fel ibland men då vet man ju till dagen efter.

  Gillad av 1 person

 6. Det där måste vara jättesvårt att avgöra. Jag har inga barn själv, men jag tänker att varje förälder känner sitt eget barn bäst och att man får ta det där från situation till situation. Det som är rätt ena dagen kanske inte är rätt andra dagen.

  Gillad av 1 person

 7. Jag har ju en dotter som är kroniskt förstoppad sen hon började med fast födda. Hon går på dubbel dos av medecin varje dag. Utesluter vi medicinen eller ger mindre dos så blir hennes mage som dement direkt och sitter i flera dagar. Så ångesten blir stor för en annan varje gång det är dags att ”pröva” utan medecin, då vi lärt oss att läkaren bara chansar med att det ”växer bort”.
  Lill plutten har även han problem med förstoppningar. Men där hjälper medecin vid den dåvarande förstoppningen och sen är det lungt några dagar igen.

  Det är mer än svårt att avgöra alla gånger om barn har ont i magen eller ej. Men för oss föräldrar som har barn med förstoppnings problem så finns blås mage testet. När någon är förstoppad så bli magen spännd/uppblåst. Genom att setta två fingrar på var dera sida och trycka försiktigt snett uppåt så kan man känna om magen är spänd/uppblåst samt om magen ömmar så kommer den man känner på att reagera på det lilla trycket. Det är ett tips att kunna kolla om magen är ”elak” eller om det gömmer sig trötthet. För precis som du skriver så är det inte lätt att läsa av ett barn som höjer rösten med tårfyllda ögon.
  Jag hoppas att Bellis mage blir bättre med tiden ❤

  Gillad av 1 person

  1. Supertack för tips, det visste jag inte. Ja det är så sant, vissa barn har problemmagar och dina barn var så och vår tös är så. Ibland när hon blir förstoppad i flera dagar och då är det svårt att veta vad rätt metod är. Det gäller hela tiden att vara noga med att ge lösande kost och vara uppmärksam på hur magen varit. Läkaren lärde Bellis att tala om för mamma och pappa hur bajset ser ut. Kan hon förklara för mamma och pappa hur bajset såg ut i skolan idag så får man lite signaler hur man ska korrigera kosten osv. Päron och kiwi och jordgubbar är ju laxerande och väldigt effektitvt. Det som blivit med Bellis nu är att hon tröttnat på det så man får helt enkelt komma på nytt som fungerar för magen ❤

   Gillad av 1 person

 8. Oj så svårt. Jag själv har problem med min mage. Jag blir hård. Går inte på toa & gör nr 2 i situationer där jag känner mig inte trygg eller känner mig stressad. Sen beror det på vad jag äter med & hur Mkt jag rör på mig. Men för mig är det åxå lite samma tankar som bellis har. Det är stökigt utanför, det kan låta när jag gör nr 2. Såna tankar.
  Men sen jag börja med min medicin så har det blivit mycket bättre.

  Nu har inte jag barn. Med hade jag haft ett barn med samma problem som Bellis & betet sig likadant. Då hade jag låtit barnet varit hemma en dag till. Pratat med barnet. För som sagt. bellis är ju inte så stor än heller.

  Lycka till med Bellis. Kram❣️

  Gillad av 1 person

 9. Hade jag haft hemma dottern så fort hon säger ont i magen. Oj då hade hon haft hög frånvaro. Men jag är noga med att kolla hela hennes beteende. Då hon kan säga en sak men kroppen säger något annat.

  Gilla

  1. Det tolkades lite fel tror jag. Det är jättelätt att tolka i text. Hon var mest trött och omotiverad och arg för hon inte fick som hon ville. Det är ändå svårt att avgöra så vi kände att det var för svårt att avgöra så vi valde att ha henne hemma. Det hade egentligen inte behövt för hon hade inte ont i magen. Det är svåra minuter man ska kunna ta det beslutet på morgonen

   Gilla

  1. Ja men ellerhur det var så vi också tänke, man kan inte begära det helt omöjliga så kände vi. Ibland får man sänka sina gard lite och faktiskt inte bråka för mycket. Jag var på en föreläsning just om barn och dess känslor för något år sedan och då pratade vi just om sådant att man får sänka kraven ibland. Man får själv bestämma när man tycker man kan det eller inte. Barn ska inte tjäna på att bråka sig till saker, men ibland får man ta beslutet att inte ta för stod strid så att säga. Precis som du säger att hon är inte ”stor” än, hon är fortfarandfe ett barn som behöver kärlek om det är det som behövs och så kändes det som fallert var idag.

   Gilla

 10. Det är är ju jättesvårt och jag tror att man själv som förälder får känna från fall till fall. Ofta om barnen vaknar och klagar på något (om vi nu tänker att det inte är pandemitider!), men verkar må bra så säger jag alltid att vi ska äta frukost först för att se hur det känns då. Verkar de pigga och glada så får de gå till skolan. Man känner sitt barn bäst och får helt enkelt anpassa sig efter situationen. Vår dotter hade jättemycket problem med magen och illamående under flera år och kunde inte stanna hemma varje morgon hon mådde illa. Oftast blev det inget mer, men ibland fick de ringa från skolan och jag fick hämta henne för att det inte blev bättre. Hade dock en dialog med hennes lärare under denna tiden.

  Gilla

  1. Ja man får ta beslutet och gå på sin egen magkänsla det är så sant, instämmer. Nu är ju Bellis fortfarande liten och sårbar även att hon är 7 år och ibland är det faktiskt så att hon måste få vara liten med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.