Kanelskorpor ett måste i sakafferiet

Hej

Idag tänkte jag dela med mig av ett supergott recept som jag har gjort förut i burkar och man kan dela ut som en liten fin gest eller bara för att.

KANELSKORPOR
Ingredienser (30st)
2 ägg
1½ dl socker
75 g smör
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Fyllning
1 ½ tsk kanel (alt ha 2 msk socker med om man vill ha sötare)

Gör Så här
[1] Vispa ägg och socker pösigt. Smällt smöret och vispa ner i smeten. Blanda balpulver och mjölet och rör ner i smeten. Arbete ihop till en deg. [2] Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den. Platta ut bitarna med mjölat hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.
[3] Strö på socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 – 20 minuter i 200 grader. Låt vila 5 minuter. [4] Skär rullarna i 1½ cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten i 100 grader. Det tar ca 1 timma tills de är klara.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

MISSA EJ ATT FÖLJA MIG PÅ DESSA SÄTT!!!!!!!!!!

FIFFIGT OCH BRA

För er som bloggar på nouw, se nedan

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

För er som vill följa utanför nouw se nedan

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Kanelskorpor ett måste i sakafferiet

  1. Tycker det är så kul att läsa om dina recept. Själv är jag inte så förtjust i skorpor men dessa skulle man kanske göra till julen. Kan man äta dem med smör på? 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.