Sömnrutiner och en snögubbe i frysen?!

Hej

Idag har jag operation studier, operation frosta av frys och det tar sin beskärda lilla del för det var snöigt och isigt värre där inne. Bellis har en tendens att inte stänga helt varken kyl eller frys och då har det lagrats på lite efterhand. Jag brukar alltid dubbelkolla så jag stängt, men vi missar nog alla lite ibland. Tänker inte sätta någon skuld på henne så. Det mesta är nu i alla fall borta och det börjar se ut som en frys igen och inte en snögubbe.

På tal om Bellis så var hon extremt trött i morse jag fick sitta med henne säkert 20 min i famnen så hon vaknade till hon ville bara gå lägga sig annars om jag inte gjorde det. Hon lägger sig i tid på kvällen mellan 20-20:30. Klockan blir nog typ 20:30 då man sagt god natt och läst klart sagan. Det är lite procedurer innan hon kommer till ro i sängen många gånger. Det blir tyst när man säger god natt och stänger dörren. Jag brukar lyssna så jag hör att hon inte går upp igen. Efter alla dessa moment sedan så vet man ju inte hur länge hon ligger där och filosoferar och när hon kommer till ro och somnar.

➟ Har ni några bra knep för att läggningen ska gå snabbare? Hur gör ni för att komma till ro om ni har svårt att somna?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Så frostar du av frysen snabbt

1. Tömma frysen

Det är ju en smidigare variant och det tror jag att vi flesta gör att vi tömmer frysen och lägger matvaror utomhus skyddade när det är kallt ute så att de kan ligga där tills frysen är avfrostad.

2. Ställ in hett ångande vatten.

Frysen ska vara avstängd och för att få det ännu mer effektivt ställ in kastruller och skålar med hett vatten så att allt går snabbare och maten kan komma tillbaka snabbare in i frysen igen. Jätteviktigt att ha något framför på golvet som vattnet rinner ner i så det inte blir fukt under kylskåpet. Använd inte hårfön, det är många som gör vet ja, men det är inte bra. Man får ha lite tålamod också så man inte hackar och slår med kniv eller gaffel för att få bort isklumparna snabbare. Effektivast är att ställa in hett vatten på varje hyllplan i frysen så kommer det gå snabbare. Är det kallt ute så är det ju inte panikbråttom att den ska frostas jättesnabbt.

3.Urstädning av ytor

När avfrostningen är klar så är det dags att rengöra och man kan göra det på plats i frysen eller genom att ta ut hyllorna. Dock är det bra om man låter glashyllorna vara i rumstemperatur ett tag först så de inte spricker eftersom man med största sannolikhet vill spola och göra rent dem med varmt vatten.

4. Återställa frysen

När allt är klart är det dags att iordningställa frysen som den ska vara med hyllplan på rätt plats. Man torkar hyllplan så de är torra när man ställer in dem. Risk för att det blir snabbt is och frost på dem igen direkt annars. När det är klart slår du på strömmen igen och stänger frysdörren. När frysen är kall igen så är matvaror välkomna in igen.

BRA JOBBAT

➟Hur brukar ni göra?, har ni några ess i ärmen som fungerar?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

32 reaktioner till “Sömnrutiner och en snögubbe i frysen?!

 1. Aksel bör sova vid 19:30 absolut 20:00 annars är han alldeles för trött till skolan. Vi försöker borta tänder ca 18:45 och vara i sängen vid 19 och läsa en saga. Vi ligger ofta kvar bredvid till han somnar. Väldigt mysigt tycker jag. Jag kommer ha svårt att vänja mig av vid att inte få höra de små somnar in.

  Gilla

  1. Ja vi har också sagt så att vi får börja tidigare så att hon förhoppningsvis somnar tidigare =D. Ja så mysigt att sitta med dem, men i Bellis fall är det tvärtom, hon bara pratar med en då så då tar det längre tid, hon får en avslappningssaga på istället som får henne att komma till ro.

   Gilla

 2. Ni har en jättebra rutin. Men kanske ska börja förberedde Bellis för natten tidigare. Så klockan inte blir så sent.
  Vara aktiv på dagen är väl en bra grej för att somna snabbt. Jag vill ha det bäck svart i rummet när jag ska sova. Sen lugn & ro. Ha lugnt i rummet.
  Det är alltid skönt att frosta ur frysen. Nu har vi en av frost frys. Men. Är jag inte hade det. Så kunde jag sitta med en hår tork. Men att ställa in kastruller med varmt vatten är ju toppen bra 😊👍.

  Kram❣️

  Gilla

 3. Vilken fin rutin ni har vid nattning. Här hemma har vi en liten prins på fyra månader och några rutiner är ännu inte satta. Dagar, kvällar och nätter varierar och vi försöker anpassa oss till hans dygnsform. När han blir större hoppas jag hitta goda rutiner för nattning som håller i längden. Tack för att du delar med dig av hur ni gör.

  Svar: Tack för dina fina ord och gratulationer! Glad att du gillade första delen av min årsresumé.

  Kram

  Gilla

 4. Gör som du, grytor med kokande vatten och för att komma åt på lite svårare ställen kör jag gärna lite med hårfönen….jag kan visserligen sätta ut allt på terassen där det nästan är minusgrader just nu, men jag vill ändå bli klar så fort som möjligt för det är inte favoritsysslan precis.

  Gilla

 5. Det är bara ett år mellan mina barn och de delade rum länge. Jag la mej ofta i någon av sängarna och sedan pratade vi om dagen tills de somnade. Det var jättemysigt faktiskt. Nu är de 26 och 27 🙂

  Gilla

 6. vi har ett barn som alltid haft svårt att sova. Nu är han bara 4 år och börjar bli bättre. För oss fungerade det att göra ett tyngdtäcke som underlättade för honom att slappna av, lättare att somna då. Tog bara ett gammalt barnpåslakan som jag sydde rutor i och fyllde med ärtor

  Gilla

 7. Så frostar jag också av frysen. Jag lyssnar på meditation då jag inte kan somna och det gick rätt fort att komma till ro då. Vet ju inte om det funkar på barn, men ändå.

  Gilla

 8. Haha, vår frys var verkligen också en snögubbe sist vi frostade av den. Sedan dess har jag varit otroligt noga med att frysen alltid är helt stängd för att slippa gå igenom den där sega proceduren igen 😀

  Gilla

 9. Vi har en sådan frys som man inte behöver frosta ur vilket är väldigt skönt!
  Än så länge är det inte svårt att lägga Melissa, mysa lite i soffan en stund så hon varvar ner och sen är det bara gå med henne till sängen och hon klättrar upp och lägger sig för att sova 😊

  Gilla

  1. Tror Bellis också har somnat ganska snabbt, man går inte in och kollar då är det risk att vi väcker henne. Men hon är trött på vardagar jämt då hon ska till skolan, men misstänker att det är att hon inte har lust också

   Gilla

 10. Det där med sömnrutiner har jag aldrig behövt lägga energi på, sonen gör och har alltid somnat så fort man sagt godnatt. Ibland ligger vi och myser och tittar på något sen stänger vi av och då tar det 5 minuter så sover han. En annan ligger och vrider på sig i evigheter 🙄

  Gilla

 11. Ställer bara ut maten då det är kallt. Annars lägger jag den med kylklampar.
  Ställer inte in nåt varmt eller håller på, den frostas snabbt ur ändå o sen är det bara att torka rent o torrt.

  Gilla

 12. Vi fick ett ryck och frostade av frysen för någon månad sen. Perfekt när det var så kallt ute så vi kunde ställa ut maten på trappen under tiden. Så mycket plats vi fick när vi passade på att omorganisera och så kunde vi se vad vi hade att göra mat på, den veckan behövde vi inte köpa alls lika mycket mat =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.