Avstår ni utseendet för pandemin?

Hej alla söndagsfirare!

Idag är vädret början till mildare igen, det hänger nästan regn i luften TYVÄRR, vad tråkigt. Det är väl dock vintern i ett nötskal så är det ju vare sig man vill det eller inte. Då fryser det sedan på så får man blixthalka. Till veckan ska jag i alla fall till frissan och det ska bli så skönt. Det är oredigt nu och inte så fräscht för slingorna börjar gulna som det i regel alltid gör då det är dags för att göra om dem. Jag har ju alltid en kall glossing i håret också. När glossing släppt så blir håret lite mer åt det varmare hållet. Såklart är det inte gult, men det är varmare touch på. Jag har mycket varmare toner i mig själv.

➟ Vet ni vad glossing är?, något som testat?

Precis varit till frissan

Glossing är ett skonsammare sätt att förstärka och förbättra hårfärgen eller din vanliga hårfärg. När vi lagt in mina slingor på salongen och färgen för slingor har tvättats ur så avslutar vi alltid med att ha i en kall blond färgtoning av glossing i håret som får verka i 10-15 minuter. Glossing ger en glansig och fräsch look och det förbättrar din hårkvalité. Den reducerar även frissighet och den gör även att slingorna blir inte lika skarpa utan det blir ett fräschare mer neutraliserat resultat. Färgen är inte permanent och växer inte ut som vanlig hårfärg utan den bleknar och tvättas ur efter upp till 6 veckor beroende på hur ofta man tvättar det. Ja man kan jämföra med som när man BUS:ar sig. Det är även en form av kurbehandling för håret som stärker håret också. Den påverkar alltså inte den vanliga färgningen utan blir bara som en extra effekt. För mig är det pefekt för den dämpar mina varma toner och jag får kallare look på håret.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Skillnaden sitter i betraktarens ögon

Här på bilden till höger ser man när glossing börjat släppa och det blir mer varma färger i håret och de ljusa partierna. Det är såklart inte mindre fint för det, men ni ser några nyansers skillnad om ni jämför mot bilderna ovan. När glossing släppt brukar jag dock sätta upp håret mer uppåt eller vad man ska säga och då får underhåret träda fram mer och då blir det som en helt annan hårfärg. Det är ju då också utväxten börjar träda fram mer och då ser man inte det på samma vis eftersom underhåret är i samma färg som utväxten. Man får mixtra och trixa för att få det att se snyggt ut.

Ni kanske inte ser så stor skillnad och här på bilderna är det hårfint. Man ser mer skillnad i verkligheten för kameran ger ju ett gulare ljus och inser att det ser rätt lika ut om man skulle gå efter bilderna. Jag ser skillnaden och det är det viktigaste och BQ säger också att han tycker det är snyggt när jag haft glossing i för det ger mer trendigt look på håret.

Avstår ni utseendet för pandemin?

Vissa hävdar att det är bortkastat att fixa och sminka sig nu när man bara är i stort sett hemma och att man ska se det som ett sätt att spara in pengar till att göra något annat? Det kostar mig mellan 1400-1700 kr varje gång jag går till frisören och jag går var 8:e vecka. De sista veckorna tycker jag är jobbigt för då har det vuxit sig lite för långt i nacken så det nästan är som två frisyrer i en. Så jag skulle inte kunna avstå varken naglar eller frisören. Jag sminkar och fixar mig inte för andra utan gör det för mig själv endast. Pandemin ska inte hämma mig och ta bort allt för mig utan jag tänker få fixa mig så jag mår bra. Jag är som alla andra också att jag sminkar mig inte alla dagar för det är skönt och skonsamt också att låta huden vila. Jag låter håret vila och vara okammat emellanåt också för det ska få vila och bara vara. Däremot avstår jag inte frisörbesök för att leva med jordens utväxt och låta det vara oredigt hår för det är pandemi. Jag avstår inte att göra naglarna och låta dem bli trasiga och förstörda för det är pandemi. Däremot bokar jag tider så jag vet att jag är först eller själv. Samt jag vet även att både frisörsalongen och nagelsalongen är superhårda med restriktionerna och de håller sig till alla riktlinjer. Därför känns det tryggt att vara där och inget jag oroar mig för att bli smittad då jag är där. Skulle jag däremot hålla på med fillers och sådant nu så skulle jag sluta med det tillfälligt bara för att det finns bevisat att det kan ge allergiska reaktioner då man tar vaccinet för vovid-19. Då anser jag att vaccinet är viktigare.

➟ Hur känner ni, avstår ni frisörbesök eller vad det nu kan vara ni brukar göra nu för att det är rådande pandemi? Nu pratar jag inte om för risker, avstånd, restriktioner osv utan mer sådant här att man gör för man vill unna sig på sitt utseende bara för att ni är mer hemma nu.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

29 reaktioner till “Avstår ni utseendet för pandemin?

 1. Sminkar mig och fixar till håret när jag ska till jobb, men sällan när jag bara är hemma. Skulle dock inte tveka att gå till frissan om jag kände för det, speciellt inte som jag vet att de pandemisäkrat salongen och inte tar in så många åt gången. Jag tror att det är viktigt att ta hand om sig själv, det är lätt att man blir om inte deprimerad så i vart fall ointresserad av allt och alla i såna här tider, vi måste försöka upprätthålla det normala så långt det går

  Gilla

 2. Jag är ju väldigt tacksam för dem som fortsätter att fixa sig trots allt, annars hade ju inte jag kunnat jobba med det jag gör 😉 Jag sminkar mig nästan oftare när jag är hemma än när jag ska iväg, bara för att jag tycker att det är så himla kul när jag har tiden till det. Men visst är det viktigt för mig att hålla mig piffas och fräsch, jag känner mig så mycket piggare då.

  Gilla

 3. Hemma gör jag inget men om jag är på kontoret så försöker jag se ordentlig ut. Jag sätter mig i min kompis frisörstol sen gör hon vad hon vill:).

  Gilla

 4. Jag sminkar mig i princip varje dag, men så är jag ju alltid ute på något sätt iom att jag har hund. Jag känner mig liksom piggare om jag ser lite fräschare ut. Precis som att jag duschar varje morgon även om jag duschat på kvällen. Annars känner jag mig inte pigg. Naglarna har jag också gjort under hela pandemin, det är alltid bara jag på salongen och nagelterapeuten har både munskydd och plexiglas. Tycker dock att mina naglar börjar skiva så så jag funderar på om jag ska ta en paus. Får konsultera min nageltjej.

  Gilla

 5. Jag tillhör nog den delen som avstår utseendet till stor del på grund av pandemin. Inte för att jag måste utan för att jag tycker det känns så onödigt att sminka mig och/eller ”klä upp mig” när jag bara sitter hemma. Jag går mestadels osminkad ändå nu för tiden så det är egentligen ingen större skillnad. Gällande frisörbesök och sådant så har jag avstått det också på grund av pandemin, främst på grund av att min sambo är i riskgrupp. I höstas valde jag dock att gå till frisören efter ett år utan ett besök (HEMSKT) då jag och min frisör kunde ordna så att jag var helt ensam på salongen samtidigt som hon bar visir under hela besöket 🙂 Andra utseendebesök skulle jag aldrig gå och göra nu!

  Gilla

 6. Har slutat med slingor för det har slitit sönder mitt hår, har slingat sedan jag var 17 år så det är många år:) nu får håret vila och jag gillar min naturliga färg ,dock behöver jag klippa topparna men väntar ett tag, är så kluven till allt nu när det är pandemi ,kram

  Gilla

 7. Som fotograf på mingel, fester och röda mattan har ju jobben ställts in helt. Före pandemin jobbade vi på event 2-3 ggr i veckan och då krävs det att man både klär upp sej och fixar fejset. Sedan pandemin startade… noll! Jag är i riskgrupp och har inte varit och klippt mej på ett år nu, maken har klippt topparna på mej thats it. Naglarna försöker jag måla iaf, men smink… nope… och det är faktiskt jätteskönt 🙂

  Gilla

 8. går till frissan lika ofta som innan. Dvs en gång på 2,5 år. Är jättedåligt på att ta hand om mig själv, men samtidigt rätt befriande att inte känna sig tvungen att använda smink. Lite mascara en gång i halvåret är ungefär det jag använder. skulle gärna lära mig mer

  Gilla

 9. Jag brukar väldigt sällan gå till frisören då J brukar klippa mina toppar vid behov, men skulle behöva gå till frisören framöver.
  Det händer att jag sminkar mig nu när jag går hemma men det är väldigt sällan. Men brukar inte sminka mig mycket överlag

  Gilla

 10. Orka sminka sig varje dag om man är hemma.. nä det är jag glad att jag ändrat mig på den biten mot förr. 😄
  Oj, ja klipper mig men inte lika ofta trots riktigt kortklippt frisyr.
  Varken kan eller skulle vilja lägga ett par tusen på hår och naglar.. finns annat att prioritera men har man inkomst till det och prioriterar det högt så är det väl bara att göra som man vill känner jag. Tur vi alla är olika 😊

  Slutade laborera med att färga/ slinga håret för flera år sen o nu får jag dem gratis… fina grå slingor varje dag 😉😄

  Gilla

   1. Vi mår nog alla bra av att känna oss fina emellanåt,tror bara vi alla har olika saker som ger oss den känslan. 🙂

    Gilla

 11. Går var tionde vecka till frisören, samma som jag gjort de senaste tio åren, Fast jag är rätt korthårig håller sig både färg och form helt ok den tiden. Vi måste ju fortsätta göra saker men det handlar ju mer om hur vi gör det.

  Gilla

 12. Det är typiskt med vintern. Att det kan ligga snö i några dagar. Faktiskt i över en vecka nu. Sen blir det mildare. Det blir slask & sen fryser det på & det blir halt!
  Så skönt att få håret fixat. Älskar att gå till frissan.
  Jag skulle vilja & jag skulle behöva gå till frissan. Men ibland får man priotera annat som är viktigare. Att äta ute, gå på bio är väl något som vi inte gör så ofta nu under pandemin.
  Jag sminkar mig när jag ska göra något som att åka till sjukan t.ex. men såklart blir det färre dagar med smink på nu när man inte gör så Mkt. Men då får ju huden villa åxå nu.
  Kram❣️

  Gilla

 13. Alltid bra att tänka på utseendet om man själv mår bättre av det, själv har jag inte varit till frisören på jättelänge eftersom jag bara varit hemma men nu när det blir jobba av så är det dags igen..

  Gilla

  1. Jag måste säga att jag inte hade någon blekaste aning om vad glossing var för något…Så nu har jag lärt mig det …Jag har inte sminkat mig på ca 10 år men nu dom senaste månaderna så har jag faktiskt börjat.. För att jag börjar bli rastlös att vara ensam med barnen och då har jag något att göra när dom leker…

   Gilla

 14. Jag är nog så tråkig att jag alltid avstår utseende! Det brukar vara min sambo som säger till mig att jag borde gå till frisören. Var mycket bättre på att putsa håret när jag var korthårig men måste åka tio mil för att klippa håret hos någon jag gillar. Däremot så bestämde vi oss för att stötta lokalt när pandemin drog igång, så en manikyr blir det ungefär var femte vecka och en pastasallad på caféet 1-2 gånger i månaden!

  Gilla

   1. Jag har inte färgat håret sedan studentbalen! Tycker att det sliter för mycket på håret. Jag har ju självlockigt hår så det är ju torrt från början! 🤗

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.