Ett barnprogram som borde tas bort!

Hej

Har ni och era barn kikat på barnprogramet Lilla Prinsessan. De försöker väl forma ett trotsigt bortskämt barn misstänker jag. Jag har kikat på det med Bellis några gånger och ju mer jag tittar desto mer brister och dåligheter ser jag i programet. Hon är inte snäll mot sina husdjur som är en katt och en hund. De är hon t.o.m elak emot många gånger. Hon tvingar dem i badkaret när de ej vill. Hon binder fast rep runt dem i någon lek de gör. Hon klär dem i dockkläder och leker med dem fastän de protesterer och inte vill. Hon ljuger mycket mot de vuxna för att få som hon vill. Hon gör saker hon ej får gång på gång och smyger runt så de ej ska se va hon gör. Hon springer runt själv och leker mycket och leker med sådant som vi inte skulle göra i verkliga livet. De vuxna springer runt med leksaker och pratar som små barn. Hon skriker och hunsar med de vuxna för att få som hon vill och de vuxna gör som hon vill. Den enda som är bra i programmet är hushållerskan. Där har de format en karaktär som ska vara vuxen och vettig. I avsnittet vi såg nyss så skulle prinsessan ha baddräkt på sig då de lekte i deras pool. De vuxna däremot badade med kläder på, sprutade vatten på varandra och gjorde sådant som barn inte ska göra. I ett annat avsnitt så var hon kissenödig och ville kissa pottan, men då pottan inte var nedtaget på golvet satt hon sig och kissa i en leksak istället!? Såklart är de vissa avsnitt som är ok och hon kan t.o.m vara lydig och det är något vettigt i just det avsnittet. Det är tyvärr väldigt få efter vad jag sett och jadå, jag ser väl med vuxna ögon i detta.

Ett barnprogram som borde tas bort!

VISST det är bara ett barnprogram men jag tycker inte det är något bra barnprogram. Jag tycker t.o.m att det är rikigt dåligt och att budskapet i programen är att den trotsiga olydiga prinsessan ska få som hon vill. Får hon inte det skriker hon och gör det ändå i smyg och ljuger. Jag har svårt för sådant här för barnen som lockas av Lilla Prinsessan är ju typ från 3-8 år kanske. De ser det ju som roligt att hon är som hon är och det ger skevd bild på hur man ska vara. Tycker annars att det brukar vara bra budskap i många barnprogram. I vissa är det inte bra budskap och det här är ett av dem. Dessutom tar barn efter och det har jag sett att Bellis också gör. Kikar hon exempelvis på Lilla Prinsessan innan hon ska sova eller om det är på på barn-tv på morgonen innan hon ska till skolan så tycker hon det är tillfälle att testa och trotsa som prinsessan gör.

Jag brukar i regel alltid styra bort så hon inte får kika på detta progam då jag som sagt tycker det är olämpligt och det finns bättre budskap i andra program. Visst man kan ju vända på det och berätta att prinsessan är olydig och att såhär beter man sig inte mot djur eller vuxna. Man är inte sådär trotsig osv. Tyvärr tror jag barnen inte helt ser det så utan de ändå tycker det olydiga i programet är för lockande att kika på. Det spelar ingen roll att det är tecknat barnprogram. Det är budskapet och handlingen som är det som ska styra ett barnprogram.

→ Har ni sett Lilla Prinsessan och hur tycker ni?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Ett barnprogram som borde tas bort!

 1. Tittade på detta ett tag med dottern som nu år 7 men nej inte längre. Jag tänkte samma sak och förbjöd detta program i mitt hem.

  Gilla

 2. Den är så otroligt udda då jag har sett den med min fasters barn när dom var små. Men jag tycker inte heller telletubbis var speciellt underhållande som barn heller bara sjukt konstigt. Jag tittade hellre på bumbibjörnarna och duck Tale bland annat.

  Gilla

 3. Inte sett det men generellt säger jag som jag såg att någon mer skrev. Det är en påhittad saga och ett bra tillfälle att lära barn skillnad på saga och verklighet, vad man gör och inte.
  Emil, Ronja, Pippi,Alfons med många, många fler är ju också påhittat.

  Tycker inte man ska dra det för långt utan ibland låta sagor och historier vara just det……

  Gilla

 4. Har inte kollat på de men har ju inga barn heller. Dock förstår jag dig om de är sånt som sker i barnprogrammet där denne är elak mot djur – de ger fel syn på barnen där de tror att detta är okej. Fy fan ja spyr

  Gilla

 5. Min dotter tittade mkt på det när hon var mindre, kan hålla med dig om att det är mkt att hon ska få som hon vill, hon är inte så snäll. Men då får man nog styra bort Emil som gör massa hyss för att han är busig. Njä då är jag mer noga med att hon inte ser på filmer för äldre barn utan mer som är lämpligt till hennes ålder. Min tjej upprepar ofta saker hon hört i filmer och då vill man hon ska se på bra saker.

  Gilla

 6. Har sett det flera gånger med barnen och vi skrattar åt alla tokigheter som prinsessan hittar på. Dvs både vi och barnen ser det som tokigheter. Ska man se det så kanske även Pippi, Emil mfl ska tas bort? För är det ju också liknande figurer, tänker jag. Och huva – Ronja Rövardotter får gå själv i stora skogen. Föräldraansvaret där? Ja, du ser. Men vi pratar om det och ser det helt enkelt för vad det är. Ett TV-program som inte speglar verkligheten. 🙂

  Gilla

 7. Mycket med lilla prinssessan som inte stämmer med hur man ska uppföra sig, men det är ju gestaltning av en väldigt bortskämd liten prinsessa och inte av ett vanligt barn.. Sedan har min stora dotter kollat mycket på det när hon var yngre och det har inte blivit mera trots för det, men alla barn är olika och det är viktigast att man som vuxen är med och hjälper barnen skilja på tv och verklighet sedan ska man givetvis erbjuda andra bättre val till barnen om man känner att det blir för mycket problem av att de kollar på ett visst tv pogram

  Gilla

 8. men gu vad konstigt, har sett det någon gång och tyckte inte heller det var bra, tycker det är många barnprogram som man undrar lite hur de tänkte

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s