Kallt i snön men hett i termosen

Hej

Vilken underbar dag det varit idag, strålande solsken i ett vackert vinterlandskap. Vi nyttjade det och umgicks med Madde och hennes familj i pulkabacken idag. Vi hade superkul tillsammans och det blir ju också ännu roligare då man har mer att välja bland. Vi hade tefat, bob och pulka. Det testades alla varianter och även den blivande två-åringen var nöjd i backen. Hon fick såklart inte åka utan en vuxen. Det är bara för fotot som hon sitter själv på boben. Vi har mycket snö nu och det ska visst komma mer snö för att sedan bli kallare så man undrar ju hur mycket snö vi ska få.

När man är ute i kylan på vintern så är nog för de flesta varm choklad eller kaffe som de flesta vill ha med sig. Varm saft, nyponsoffa eller blåbärssoppa är väl också populärt. Jag föredrar i alla fall varm choklad och tänkte ge er ett hett tips på det. Det är kallt ute men hett i termosen. Ta och fixa detta recept och njut nästa gång ni ska göra en aktivitet i snön.

Ingredienser

5 dlmjölk

0.33strimlad chilifrukt

2 mskrårörsocker

2 mskkakao

Topping

lättvispad gräddekakao

Värm mjölk tillsammans med strimlad chilifrukt och rörsocker i en kastrull.Vispa ner kakao. Sila av och häll upp i två glas. Toppa med lättvispad grädde och pudra över lite kakao.

Recept och bildkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Kallt i snön men hett i termosen

  1. Vi har verkligen fått en riktig vinter i år och det är trots allt mysigt. Jag föredrar kaffe men måste prova att göra varm choklad på kakao det var så längesen man gjorde det 🙂

    Gilla

  2. Vad mysigt att ni har fått snö 😀 förstår att era barn blir överlyckliga kan åka pulka åså 😀 mysigt!! Och va gott de där såg ut – så tack för receptet

    Gilla

  3. Men vad lyxigt att ni har snö kvar, här har allt regnat bort redan, så himla trist. Det vita vinterlandskapen är ju så härliga, gör gott för själen. Håller med om något varmt, vi gör oftast på varm choklad här hemma men måste ju testa ditt recept istället såklart

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.