Agera snöplog och lastbil välte!

Hej

I dag är jag jättetrött, somnar ifrån allt gång på gång. La mig på sängen en stund och lura lite och lyckades slumra till. Jag vart dock väckt av och på hela tiden av telefonen som låter. Satte den på vibration för jag vill höra om de ringer från skolan då lyckades jag väl somna en halvtimma. BQ och jag har för mysigt på kvällarna då tösen somnat att vi lägger oss för sent. Ikväll måste jag lägga mig i tid. Jag har således fått ge upp att läsa i denna skolboken idag för jag somnar bara ifrån hela tiden. Jag ligger bra till så det är ingen fara. Man låter som man vore tonåringar som bara gör som man vill, men nej nej nu måste rätta rutiner till igen och det från i kväll. Solen skiner och gnistrar jättehärligt idag och Bellis och jag ska ut med Madde och Leia sedan och åka pulka efter att vi hämtat töserna. Jag tog en promenad förut för jag ville få lite energi, men tyvärr var det så halt på vissa ställen att jag kunde inte gå så långt som jag ville. jag kunde i alla fall gå en hyffsad promenad i alla fall. Jag får en promenad till och från pulkabacken sedan också, Bellis åker med min kompis dit. Vi gör det coronasafe och då sa jag att jag kan ta en promenad dit. Så plockar hon upp Bellis dit bara. Det är lite för långt att gå för Bellis fram och tillbaka, det kommer hon framförallt inte orka efter ha åkt loss i pulkabacken.

Ja se det snöar, ja det snöar verkligen

Igår vräkte det verkligen ner heeela dagen och det fortsatte att vräka ner då vi gick och la oss igår. I morse trodde jag inte BQ skulle komma loss med bilen då han skulle åka iväg. Det var inga problem, fyrhjuls drift fixar det mesta och känns verkligen extra säkert nu på vintern och det väglaget som blir då. När jag kom hem igen efter min promenad stod en kille och försökte sladda loss med sin bil som blivit inbäddad i all snö. Jag erbjöd honom hjälp, men han fixade det sa han. Jag tjuvkikade på honom sedan genom köksfönstret och han hade det bra kämpigt ett tag. Tillslut så kom bilen i rätt glid och han kom en bit framåt. Nackdelen som många gör då de kört fast med bilen är att de sladdar och gasar för mycket. Då kör man ju fast ännu mer. Här skriver ”land.se/motor” hur man ska göra om man kört fast med bilen i snön och det är så viktigt att göra rätt annars blir man stående där.

Jag och en tjejkompis har kört fast ordentligt med bilen i snön vid ett tillfälle då vi var ut med hundarna och tränade i skogen. Hon gjorde det felet man inte ska att hon gasa på för mycket. Jag försökte säga det till henne, men just då lyssnade hon inte. Vi fick ringa efter hennes bror och pappa som knuffade oss rätt medans vi andra gunga och vagga med bilen och hon styrde bilen. Ja vi kom loss till slut. Som ”land.se/motor” säger så är det bra att ha en petflaska med grus i bilen och man häller framför och bakom hjulen då kan bilen också få fäste vid dessa tillfällen. Det såg jag att killen som kört fast idag gjorde så. Något som är bra att ha i bilen är också en mindre spade och även antisladd mattor eller snöstrumpor. Det låter kanske som [oj ska jag ha så mycket extra som ligger i bilen]. Fast är tillfället framme så kan det vara den bästa räddningen du kan tänka dig.

Agera snöplog och lastbil välte

Vid ett tillfälle då BQ och jag var i Småland så kom det oanmält in ett rejält snöoväder. De hade inte sagt det på vädret eller så alls. Detta var i marsmånad minns jag och verkligen oanmält. Man ska inte underskatta vintern, det har snöhaglat på midsommar ett år t.o.m. Vi fick ta ledigt från jobbet ett par dagar extra och stanna där längre. Dock kunde vi inte ta ledigt fler dagar med tanke på att det snöovädret då inte verkade ge sig. Utan vi fick åka tidigt en morgon så vi skulle åka i ljus hela tiden. Det såg ut att lätta upp, men tji fick vi. Vi kom in i ett extremt snöoväder så vi fick agera snöplog. Vi sa det till varandra att det är väl inga fler dårar än vi som är ute och kör i snöoväder för att ta sig hem 40 mil. Vi kom i kapp en lastbil efter ett tag och fick ligga bakom den väldigt länge. När vi kom in på en smalare väg så körde faktiskt lastbilen i diket. Det var som att tippa en leksaksbil. Vi såg det rakt framför oss och med tanke på hur vädret var så kunde vi faktiskt inte stanna då hade vi också kört av vägen eller kört fast.

Vi kom i alla fall hem tillslut helskinnade och efter det har vi bestämt oss att ALDRIG ge oss iväg långt denna tid på året, mer än en gång till Oskarshamn och då kollar vi väderprognosen samma dag innan vi åker. Visst allt kan ändra sig som det gjorde denna gången. Man kan också utesluta bil helt och hållet denna tiden på året om det är en riktigt snöig vinter och ta tåg, buss eller flyg i stället. Nu bör man ju inte det för pandemin, men jag pratar i det hela.

→ Har du kört av vägen någon gång? Eller har du slirat fast så du inte kommit loss. Hur löste du situationen?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

26 reaktioner till “Agera snöplog och lastbil välte!

 1. Usch, det kan verkligen snabbt gå illa när vädret vänder! Förra året när vi åkte till fjällen blev det plötsligt ishalka. Bilarna bara åkte av vägen runt oss och det var riktigt obehagligt. Vi klarade oss som tur var.
  Hoppas du kommer i säng i tid ikväll, det ska jag också försöka göra…

  Gilla

 2. Vi har åkt till fjällen minst en gång varje vinter. Vid något tillfälle hamnade vi i ett riktigt skitväder. Plötsligt hamnade vi i en stor snöhög mitt på vägen. kärleken hade sinnesro att INTE bromsa utan garde på. Hela framrutan var ett enda stort snömassa. Kylaren blev igensatt men vi kom igenom. Väl framme iLjungdalen ett par km från vår stuga fick vi stanna och låna natthärbärge av en bybo. Allt var igensnöat.

  Gilla

  1. Har också vart jätte trött idag, somnade sittande med mobilen i handen. Vi låter lika som stannar uppe för länge på kvällen. Man behöver sin sömn. Men jag lär mig aldrig.
   Sätt många olyckor i trafiken denna vinter

   Gilla

 3. Visa är mer tröttsamma en andra.

  Hehe 😄……Jag var med orolig ifrån igår kväll när min lata sambo inte orkade att gå ut & skotta. I för sig. Det tok snöa & blåste igår kväll. Om han skulle komma loss med bilen i morse. Så var tvungen att gå upp & kolla så att han kom iväg.

  Man gör sina misstag. Har med varit ute på vägen då det tok snöar. Ingen höjdare 🙂. Som tur är ingen avåkning.
  Så skönt att ni kom hem utan avåkning ❤️

  Gilla

 4. Det där är jätte bra tips att ha i bilen.
  Jag har varit med flertal gånger då andra har kört fast i snön. När det var i bushen (exet bodde utebli skogen med sin familj så vi va mycke där ute) så la vi alltid grenar bakom och framför bilen för att komma loss. Annars så har någon som man känt kommit i dragit loss bilen.

  Det får mig att tänka på en film jag såg föra året (mina ej namnet) men det var en verklighetsbaserad film om ett par som körde bil i snöstorm. De valde att stanna längs vägen och sova ut ovädret. När de vaknade var de totalt insnöade och det var på en bergsväg så det fanns varken bilar eller hus i närheten. Kvinnan i bilen är gravid och snacksen de har i bilen tar snabbt slut. Så otäck film och den blir bara värre.

  Jag har lite rädsla för att bli insnöad så är nog därför jag känner obehag av att se det på film och lösa om det.

  Hoppas att det gick bra med pluggandet idag. Visa dagar är man bara för trött 😉

  Gilla

 5. Jag är alltid väldigt trött, då jag inte kan sova på nätterna……

  Oj vad du läst på om bil och snö 😉😄
  Skojar bara, det är bra att ha koll!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.