Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?

Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?

Det känns väl såklart för man är ju så taggad när dessa perioder kommer då man är långledig. Nu studerar ju jag och vi har inget ledig haft alls från våra studier. Det som gjort att jag kunnat vara ledig är att man har planerat dagarna på ett helt annat sätt än man brukar göra med dem. BQ har ju varit ledig och hemma de dagarna det varit röda dagar så det är ju en dubbelbonus. Bellis har också varit hemma hela sitt jullov. Det känns dock som hon är startklar och redo för att komma in i sina rutiner igen även om hon säger att hon inte vill komma tillbaka till skolan igen. När man jobbade var det alltid en speciell känsla att komma tillbaka igen från att ha haft semester eller julledigt då man visste att det kom en lång jobbperiod igen. Ja, man skulle ha barnen på fritis och mindre tid med varandra. Detta år istället har man ju haft väldigt mycket tid med varandra, såklart jättehärligt.

Nästa vecka ska BQ jobba på plats två dagar och det känns redan nu som BUHU näee! Haha, tänk förr jobbade vi båda heltid han kom hem halv 6 på kvällen och när jag jobbade heltid jobbade jag 7:30 till 17:15. Jag valde då att gå ner till 75% då jag tyckte det var för långa skol och fritisdagar för henne. Det var långa dagar ändå 7:50 till 16:15. Dock var jag ledig en dag i veckan och då gick hon bara till 13, så det var stor skillnad då i alla fall.

Hur känner du? Tycker du det är ok eller väldigt vemodigt att det inte är röda dagar nu förrän i påsk om du inte tar ledigt själv?

Jag tänkte att jag ville haka på någon utmaning i januari och Madeleine har en i januari, kika in den

1. Nytt år, nya möjligheter. Vilka möjligheter ser du med 2021.
2. Berätta om tre drömmar du har.
3. Dina bästa tips för att överleva i vinter.
4. Bastubad kan vara härligt så här års. Badar du bastu?
5. Hälsan brukar stå i fokus i januari, hur är det med hälsan?
6. Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?
7. Idag börjar många jobba igen, hur är det för dig?
8. Fredag idag, hur spenderar du dagen?
9. Covid19 kan lätt dra ner livet. Hur finner du glädjen?
10. Vad har du i koppen?
11. När skattar du dig själv som lyckligt lottad.
12. Berätta om något alla borde se.
13. Tjugondag knut åker (nu) julen ut?
14. Vad behöver du rensa bort?
15. Januari kan vara tufft ekonomiskt, ge oss ditt spartips.
16. Det finns inget som är värre än…
17. Jag unnar mig gärna…
18. Jag blir glad när…
19. Den som väntar på något gott…
20. När pandemin är över vill jag…
21. Det är överskattat med…
22. Det är underskattat med…
23. Vardagslyx för mig är att…
24. Vilken dag i månaden för du pengar?
25. Min bästa vän…
26. Hur gör du för att få energi?
27. På sociala medier blir jag glad när…
28. I vardagen blir jag glad när…
29. Köper du snittblommor så här års?
30. För ett år sedan så…
31. Jag handlar gärna…

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Idag är sista röda högtidsdagen innan påsken. Hur känns det?

 1. För mig som alltid har jobbat inom serviceyrken som har öppet i stort sett alla dagar om året så gör det ingen större skillnad om det är röda dagar eller inte. Jul, nyår, midsommar och någon av påskdagarna brukar jag ta ledigt ändå, men ofta är röda dagar som idag, då man inte direkt firar något speciellt, en sådan dag då jag passar på att ta lite extra kunder när de är lediga istället för att försöka få eftermiddagar och kvällar att räcka till.

  Gilla

 2. jag jobbar 7 dagars vecka normalt så jag tänker nog inte kring helger på samma sätt, röda dagar är ju jobbdagar för mig med, så andra dagar är lediga daar lite då och då

  Gilla

 3. Jag känner det ska bli skönt att komma tillbaka till all rutin igen. Lämna barnen på skola och förskola, komma hem med minstingen på 7,5 månad och plugga på distans. Känns riktigt bra och jag längtar. Känns dock lite skamset att säga man längtar till skolan börjar – för man vill ju på ett sätt inget annat än att vara med barnen.

  Gilla

 4. Jag är ju sjukskriven men tycker ändå om att ha någon slags rutin att komma tillbaka till efter alla helger 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.