Årsresumé 2020 i frågor

Beskriv året med tre ord: –Pandemi, Studier och Gotland

Bästa köpet? – Min nya mobiltelefon, superbra kamera i den.

Har du träffat några nya personer i år? – Ja min klasskamrat Kim och vi har blivit goda vänner, samt Johanna Utterberg på Gotland

Har något hänt som du önskar aldrig hände? – Ja det måste man ju säga pandemin. Att min pappa blev dålig och fick läggas in på sjukhus i två omgångar. Han fick nyligen åka akut upp igen för han vart dålig. Nu mår han bra igen i alla fall. Det är pandemin som är värsta problemet nu – Bläee.

Har du gjort någonting under år 2020 som du inte gjort förut? – Det som jag varit på är en kräftskiva som jag inte gjort på flera år. Jag tycker verkligen inte om kräftor och kommer heller inte göra det. Dock var deras västerbottenpaj magiskt god och sällskapet var det allra bästa också

Vart reste du under året? – Det blir Gotland – Vår resa eftersom detta året är det år som man allra minst rört sig runt på. I somras tog jag och Bellis tillsammans med min kompis Erica och hennes söner en dagsutflykt till Furuvik. Samt BQ, jag och Bellis besökte Dalecarlia hotell & Spa. Vi har även gjort fler småtripper till närliggande områden, men kan inte skriva om alla.

Bästa du gjort år 2020? – Valt att hoppa på mina studier och våga satsa på det.

Hur har du firat jul år 2020? – Vi firade här ensamma tillsammans och sedan hälsa vi på några vänner samt svärmor utomhus.

Vilka datum från år 2020 kommer du alltid att minnas? 

Jag kan inte säga exakta datum men säger månader

 • Januari när jag börjar mina studier
 • Februari vår resa för att fira 20 år som förlovade på Dalecarlia Hotell & Spa ♥
 • Februari då jag får samtal från mamma att pappa åkt akut upp i kraftiga bröstsmärtor
 • Mars att man får reda på att vi har en väldigt smittsam pandemi som gör att folk insjuknar och blir allvarligt sjuka
 • Augusti när vi valde att åka till Gotland


Har du skadat dig eller blivit allvarligt sjuk under år 2020? – Ja det har jag på ett sätt. Jag fick plötsliga smärtor i min rygg som strålade upp mott mina lungor. Jag var tvungen att typ krypa till sängen och lägga mig. Ja så illa var det. När jag låg i sängen gjorde det så fruktansvärt ont att jag låg och kved av smärta. Jag började bli svag i benen med och jag bara grät. BQ bestämde sig då för att ringa 112 och ambulans fick komma. Jag fick även prata med dem och jag grät hela tiden, men dem är ju vana. Snacka om att kastas in mitt in i corona och covid. Fick besöka det berömda gula tältet utanför akuten för att sedan få ett rum och träffa doktorn. Allt gick fort och jag fick vänta 3-5 min så kom läkaren in till mig på rummet. Han ställde sig långt ifrån mig som man kan förvänta sig och så ställde han massa frågor. Det konstaterades att jag inte hade corona för jag hade jättebra ljud på mina lungor. Istället var jag tvungen att göra massa rörelser och tester. Läkaren var tvungen att klämma och känna hårt på min rygg och nacke. Det konstaterades vad värken satt och då således inte i lungorna. Jag hade fått inflammation i nacke och rygg. Ryggvärken/inflammation sitter precis vid lungorna. Jag hade diskbråcksliknande värk, men det hade inte utvecklats till diskbråck som läkaren sa för då hade jag inte kunnat utfört vissa av momenten jag gjorde. Svagheten i benen jag fick var för att inflammation typ small till som ett ryggskott som läkaren sa och då tappar man kraften i kroppen tillfälligt. Minns inte hur länge jag hade ont, men maj var väl lite kravlig. Dock får jag ont av och då av värken. Ni som läser min blogg vet att jag fick en sväng nu i julas.

Vad gjorde du på din födelsedag år 2020? – Inget speciellt. Vi firade mig här hemma och hade gófika. BQ och Bellis hade köpt fina presenter och blommor.

Vem fick dig att må bra? – Min familj och mina vänner

Har du förlorat någon vän i år eller någon annan? – Nej det har jag inte som tur var.

Har du varit full år 2020? – Nej det har jag inte. Jag dricker inte alkohol.

Har du varit gladare eller ledsnare år 2020 i jämförelse med förra året? – Det har väl varit både och får man säga. Det har varit ett väldigt speciellt år där man inte kunnat levt och kunnat göra som vanligt. Det har ju gjort mig jätteledsen att jag inte har träffat min familj i år. Besökte dem senast i februari och det är alltså då snart ett år sedan. Nu när vaccinet kommer och vi alla blir vaccinerade så hoppas jag att jag kan besöka min mamma och pappa senare i vår. Både mamma och pappa är i riskgrupp och är då således förbjuden mark att besöka dem just nu. För er som inte vet så bor de 40 mil enkel resa från mig, så det är inte bara och åk så att säga.

Vad kommer du sakna från år 2020? – Gotlandsresan och vår resa till Dalecarlia Hotell & Spa.

Vad önskar du att du gjort mer? – Såklart rest mer och träffat min familj och vänner. Vi skulle gått på fler konserter. Både BQ och jag och jag med vänner. Konserterna ställdes ju inte så det var ju bara gilla läget. En konsert valde BQ och jag att avstå i från just för att det var precis när det blev stort alarm på covid-19 i mars. Detta var mitten av mars minns jag. Det var en födelsedagspresent till mig från BQ att vi skulle gått på Smith n Thell.

Vad ser du fram emot år 2021? – Förhoppningsvis lite mer frihet i alla fall mot sommaren får man ju tro det. Allt beror ju på hur människorna beter sig. Detta året är det väl fortsatt skört. För att denna pandemi ska dö ut i den mån den kommer kunna göra så måste vi ju också vaccinera oss samt en hel del av befolkningen också får antikroppar. Annars ser jag fram emot ett till studieår. Må bra tillsammans med min familj och fortsatt uppskatta de fina vänner jag har som betyder mycket.

Vilka ser du som de största händelserna år 2020? – Ja personligen för mig är det studierna samt Gotlandsresan. Jag har alltid velat åka till Gotland i många många år, men det har liksom aldrig blivit av.

Vad spenderade du mest pengar på år 2020? – En ny dator som vi har som skoldator och jobbdator. Samt vi har köpt oss en ny soffa och när jag tänker till är soffan faktiskt dyrare än datorn.

Tror du år 2021 kommer att bli lika bra? – Jag tror att 2021 kommer bli ett bättre år just för att 2020 har ju delvis varit ett skitår rent ut sagt där man själv inte kunnat påverka sin tillvaro annat än att hålla sig till restriktioner. Det har varit ett bra år att man har fått umgås mer med BQ och Bellis. Vi är tightare än någonsin och vi är starkare tillsammans

Och till sist, vad är dina planer för år 2021? –  Det vet jag inte än. Jag fortsätter att studera och eventuellt kommer jag fortsätta att studera vidare när jag är klar med denna utbildningen. Jag kommer också att börja jobba som vikarie i höst blir väl det. Samt jag kommer rå om mig själv mer och göra det som jag mår bra av. Om läget är bra för det då vi är där så kommer vi åka till Gränna i sommar och hyra stuga där.

Tappa inte hoppet bara, snart kan vi kramas och börja umgås igen

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Årsresumé 2020 i frågor

 1. Å Gotland vill jag också åka till, kul att det känns som det största för året. Dator låter som en bra investering speciellt i dessa tider, jag skall lösa en skärm och göra en egen arbetsplats här hemma. Familjen och vänner är viktigast här med, ännu mer värderar man det i dessa tider.

  Gilla

 2. Låter som du haft ett ganska bra år ändå trots motgångar, får hoppas att 2021 blir ett bättre år och att pandemin lugnar sig något så att man kan träffa de äldre..

  Gilla

 3. Vilken härlig resumé av ditt år ❤️ så obehagligt det där med värken, man blir ju så rädd när man inte vet vad som är fel och tankarna skenar iväg❤️ jag hoppas 2021 blir ett fantastiskt år

  Gilla

 4. Nej vad jobbigt du hade det när du fick inflammation och det är så tråkigt med all distans som vi levt i. Härlig resa du har haft på Gotland och dit skulle jag också vilja resa till. Kramis ❤

  Gilla

 5. Vilken bra summering av ditt år både det bra och mindre bra.
  Jobbigt med ryggen , jag har diskbråck och det är hemskt så livrädd för steloperation vilket är det enda som återstår.
  Sliter verkligen varjedag med oändlig värk.
  Jag hoppas du kommer få ett fint 2021.

  Gilla

 6. Vilken bra lista! Blev sugen på att göra en själv. Lider med dig som inte kunnat träffa dina föräldrar, jag har iaf kunnat träffa mina föräldrar utomhus.
  Och nu blev jag jättesugen på kräftor 🙂

  Gilla

 7. Vilken bra summering av ditt 2020! Hoppas att coronan lägger sig så nu får besöka dina föräldrar snart 🙂
  Men det är som du säger, året är fortfarande skört och det gäller att människor sköter sig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.