Hårbottenanalys och gott kvällsro

En notis: Jag har bytt header här inne, hoppas att det ser bra ut hos er

Hej

Nu var det sedan igår jag bloggade, har inte bloggat alls idag. Förra inlägget idag var tidsinställt. Jaja så kan det vara och det spelar väl ingen som helst roll. Fler som frågat hur det är med mig och jag mår bättre och har ingen feber och halsont idag. Det vände snabbt, jag har inte orken helt bara, men det kommer. Jag har också fått min härliga röda vecka och får tampas med den nu 3-4 dagar, det är bara gilla läget med andra ord. BQ var och handlade åt sin mamma förut och så även åt oss och då ville han överraska mig och köpte hem ett nytt te Arvid Nordqusit lakritstäppa. Jag älskar lakrits och lakrits och citron brukar göra sig bra ihop. Detta te var verkligen så gott, mums. Kommer ni över det ska ni köpa det. BQ köpte det på vårt ICA Supermarket. Det dricker jag nu här på kvällen och får lite kvällsro

→ Har ni smakat denna tesort? Annars då vilket är ert favoritte?

Fått en analys av min hårbotten av en hårolog.

Som ni vet har jag skrivit om innan att jag fick väldiga problem när jag bytte schampo i somras Maria Nila och fiasko på det. Jag gick då till en annan frisör än min egen just eftersom min frisör endast hade Maria Nila då. De rekommenderade då Hårologi – FIL Shampoo Neutral. Ett PH-Neutralt shampoo som är extra milt och just anpassad för extra känslighet. De tyckte även att jag skulle använda Hair&Scalp Multi Treat. Klådan fortsatte ändå lite och då bestämde vi oss för att ta bort allt som kan framkalla allergi, klåda och irritation och jag kör nu med FOB Shampoo Neutral där vi tillsätter tillsatser – Hibiskus och cocosnöt som ska vara lugnande för hårbotten. Jag har nu använt detta i 2 månader och absolut det har blivit mycket bättre. Vissa perioder har det varit helt bra och inte kliat eller varit torr hårbotten alls. SÅ SKÖNT!! Fler som frågat mig och undrat hur det gått och tänkte därför sätta ihop ett sammansatt blogginlägg om det. Bra är att man kan få droppar av tillsatser i produkterna då som är skonsamma så man kan få extra glans osv. De som säljer Hårlogis produkter är även Hårologer och kan göra analyser på vad problemet är och vilka produkter som passar just mitt problem. Det kan väl alla frisörer, men de har har en utbildning på detta på annat sätt. Jag bokade en tid där en hårolog kollade mitt hår och hon sa vad jag skulle ha för produkter och varför. Nu har ni som undrat och även ni som frågat fått svar och förhoppningsvis har jag sporrat er som har samma problem.

→ Har ni problem med hårbotten eller vad har ni använt som gör att er hårbotten inte har problem längre?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Hårbottenanalys och gott kvällsro

 1. […] Som ni vet så har jag haft problem med hårbotten sedan typ juni efter att jag använde ett schampoo som jag fick för mig att testa. Det verkar svårt att bli av med problemet till viss del. Jag gick till frisören och en hårolog som gjorde analys på mig. Hon ansåg att jag skulle testa deras produkter från Hårologi. Det är produkter som är helt parfymfritt och även allt är borttagen som man kan få allergisk reaktion på eller som hårbotten reagerar på. De har även tillsatt serum i som ska vara extra bra också. Mitt hår har mått bra och problemen som sveda och hysteriska klådan har försvunnit. Dock har jag fått andra problem istället som kommit lite smygandets. Det går läsa mer om produkterna och mina problem jag hade då här – Håranalys och gott kvällsro […]

  Gilla

 2. Det var en jättefin header du gjort och den ser bra ut hos mig i alla fall. Det är sällan jag dricker te och gör jag det så är det bara örtteer. Min son hade svåra problem med sin hårbotten, blev liksom sår…sen fick jag i min glossybox en ny variant av head and shoulders (han använde original innan) – jag gav honom dem och voila…efter 2 gångers användning var alla sår borta och de håller sig borta…så det är jätteskönt för honom

  Gilla

  1. Tack så mycket. ja jag är bra i hårbotten om jag ej stylar det och bara tvättar med deras produkter. Använder jag spray, värmeskydd och styling blir det ju lite kill och svedda. Känner dock att det får vara så då, för man vill ju vara fin emallanåt med. Fin får lida pin med andra ord, hehe.

   Gilla

 3. Har aldrig testat något te av det märket. Är lite periodare när det kommer till te: i perioder dricker jag mest löste och i andra vanligt påste. Nu har jag druckit Forest fruit ett tag och helst med Ikaffe i, annars vanlig mjölk.
  Förresten, headern ser jättebra ut!

  Gilla

  1. Vilken fin header. Tänk inte så mycket på hur ofta du bloggar vännen. Det viktigaste är att du blir bra igen och att du har orken för att skriva. Det viktigaste är att du känner efter hur mycket du orkar med. Skickar styrke tankar till dig och hoppas verkligen du känner dig återställd snart! 🧡

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.