Har man tid att vara sjuk?!

Hejsan och god veckostart.

Jag är nerbäddad idag och mår inte så bra. Igår kväll sent kände jag att febern kom och även ont i halsen. Idag är jag sämre och är nerbäddad här i soffan. Jag har nu tagit febernedsättande så jag ska orka vara lite aktiv med henne. BQ jobbar, han har tagit ledigt torsdag och fredag just för att han jobbade i mellandagarna då de andra på hans avdelning var lediga. På onsdag är det ju även röd dag. Jag har däremot slutprovet på denna kursen på fredag och jag ska försöka orka plugga till den och således orka göra provet. Det hinner nog piggna till sig tills dess får vi hoppas och tro. Just nu orkar jag inte mycket alls, ja så är det faktiskt. Hur brukar ni göra för att aktivera era barn när ni samtidigt är sjuka. Vi har kikat film, ritat, pysslat och i små omgångar kikat på mobiler när tristessen pickar in. Nu kikar vi på Sune på Bilsemester och den har vi inte sett innan tillsammans och hon tycker den är jätterolig.

Känner ni igen er, eller är det bara jag?

Jag tycker det blir extra stökigt hemma då man är sjuk, eller man ser det så i alla fall. Jag tycker även då att man ser allt som måste göras då också. Speciellt nu då BQ måste jobba hemma och inte kan vara behjälplig på det sättet som behövs om dagarna med all rätt eftersom han som sagt jobbar. Jag inser att jag plockar rätt mycket om dagarna och rättar till och fixar hela tiden. Nu när jag inte orkar det igår och idag så är det stökigt känner jag. BQ plockar också hela tiden, men vi ser olika saker som måste göras, är ni med?! Ingen är alltså slö, men vi ser olika saker. Nu när jag inte orkar ser jag det som jag brukar göra vara ogjort och det stressar mig lite. Jag har i alla fall ändå bestämt mig för att inte göra det idag för jag orkar helt enkelt inte.

Känner ni igen er eller är det bara jag? Har ni svårt att släppa taget helt om sysslorna när ni är sjuka. Eller har ni syrkan helt att kunna släppa det och bara kunna rå om er istället?

Ska man träna när man är sjuk och vad ska man förhålla sig till?!

Ska man alltid vila när man är sjuk eller kan man utföra någon aktivitet, blir man sämre av det? När man endast är snorig så kan man utföra aktivitet men man ska känna efter noga så man verkligen orkar. Orkar man inte då är det ett tecken på att man är början till sjuk. Har man halsont eller feber då talar kroppen om att man inte mår som man brukar och att man har en infektion i kroppen som behöver få vila. Man ska hela tiden lyssna till sin kropp och känner du att du inte orkar då är det vila som gäller och så ska du boosta dig med det som gör att du mår bättre. Här kan man läsa mer på ”Yobobe” där man tar upp just om yoga vid förkylning.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

27 reaktioner till “Har man tid att vara sjuk?!

 1. bra om man försöker släppa allt och bara vila så mycket som möjligt när man är sjuk, barnen måste man ju ta hand om men städning, plugg och annat kan göras när man är frisk igen om man sjukanmäler sig ordentligt så att lärarna vet att man är sjuk och därför kommer få göra en sen inlämning. Hoppas du kryar på dig snabbt

  Gillad av 1 person

 2. Stackars fina vännen, så tråkigt att höra att du har blivit sjuk och hoppas verkligen på snabb återhämtning. Hoppas febern och det onda i halsen försvinner snart. Krya på dig! 🧡

  Gillad av 1 person

 3. Åh nej krya på er❤ här pysslas det eller kikas film när vi är sjuka. Just plockade och städande är ända gången jag tillåter mig vara sjuk och lägga lite åt sidan. Pedantisk är nog lite vad jag är.

  Gillad av 1 person

 4. Hoppas du kryar på dig snabbt så du orkar med att plugga och skriva provet, det är tufft att orka om man inte mår bra. Jag håller med dig, det blir stökigare tror inte bara att man ser det annars och jag är precis som du och städar och plockar jämt, ofta omedvetet men vill ha ordentlig och reda.

  Gillad av 1 person

 5. Jag känner verkligen igen mig! Aldrig känns det stökigare än när man själv är sjuk!
  När jag är sjuk fixar jag ändå allt annat som jag brukar fixa. Ev blir det lite hämtmat. Jag har tom sagt till min man att jag är orolig över att få Covid för att jag är rädd att han inte ska fatta att jag kanske verkligen blir sängliggande 🙂
  Krya på dig!

  Gillad av 1 person

 6. Vad tråkigt att höra att du blivit sjuk. Krya på dig och hoppas du mår bättre till fredag så du orkar utföra examinationen 🙂
  Jo, men jag känner igen känslan. Nu som hög gravid har jag inte alls orkat med i samma mån som tidigare och blir lätt stressad av att se lite disk eller ett ostädat skrivbord eller liknande. Blir alltid extra glad när jag därefter får orken att kunna ta tag i det! :’D

  Gillad av 1 person

 7. Haha, alltid så jobbigt att vara sjuk om det är stökigt, mycket disk osv. Skönt om någon annan kan ha marktjänsten. Har du tagit något covidtest, lät lite som det… 🥺
  Träning pch sjukdom är ju big no no men så fort man orkar är ju en kort promenad i friska luften härligt! Krya på dig!

  Gillad av 1 person

 8. du ska inget göra då du är sjuk ! tror du att gubbarna städar i fall de är sjuka? lagarmat? plockaundan ? nej inget gör de o det ska du inte göra
  ta hand om dej o pigga på dej . ingen träning ingen större grej kroppen talar om du ska vila
  kramar till dej vännen

  Gillad av 1 person

 9. Ja absolut att man får men ser lite illa ut när han uppmanar oss att bara besöka mataffärer och apotek men själv är ute och går i affärer. Men jag förstår att man måste ibland!
  Hoppas du mår bättre nu ikväll! 🥰

  Gillad av 1 person

 10. Nej skippa städningen nu när du är sjuk. Lyssna på kroppen. Jag kan träna om jag bara är snuvig och inte har feber eller halsont. Ett år gjorde jag misstaget att träna när jag var ”bara” hes. Dumt val, fick halsfluss och låg sedan en vecka…. Hoppas att det går bra för dig med provet och att du är frisk till dess.

  Gillad av 1 person

 11. Jag hade aldrig orkat städa då jag är sjuk, speciellt inte med feber i kroppen. Tränar inte heller då jag är sjuk, kanske någon promenad då frisk luft aldrig skadar.

  Gillad av 1 person

 12. Krya på dig!
  Jag håller med dig, ser allt som behövs göras men orkar inte och blir irriterad på mig själv för att jag inte orkar.
  Tränar aldrig med halsont eller feber, liten kort promenad max. Har själv bevittnat via jobbet vad som kan hända annars och det är inget bra!

  Gillad av 1 person

 13. Det är först nu som vår yngsta förstår att jag är sjuk (när jag är sjuk) han nöjer sig med att kolla på tv, pyssla och kolla på paddan tills dess att pappa kommer hem.. Då blir det full fart. Krya på dig❤️

  Gillad av 1 person

 14. Usch vad tråkigt att du är sjuk, hoppas det inte är något värre än en vanlig förkylning. Jag är inte speciellt pedantisk i vanliga fall och är jag riktigt sjuk så kan jag släppa själva plockandet, men har svårt att släppa ansvar att se till att alla få mat och annat de behöver.

  Gillad av 1 person

 15. Kanske ta fram något som en själv hade som barn att leka med. För det blir ju ändå nytt för barnen. Baka något om man orkar med barnen. Eller så behöver man bara sitta ner å hjälpa dem lite. Beroende på ålder. Läsa böcker.
  Jag släpper allt i hemmet när jag är som mest sjuk. Därför att min ork & energi ska gå till att bli frisk!
  Men lite stressad blir jag hur det börjar att se ut. Man får hoppas att man inte är sjuk så länge 🙂.

  Stort Krya På Dig🤧🤒💖💖

  Gillad av 1 person

 16. När mina barn var små var jag ensam på heltid med dem, skiten fick alltså vara kvar där den låg. Nu när de flyttat hemifrån är det en helt annan sak, men jag kan inte ens med största vilja säga att jag är något större städfreak 🙂

  Gillad av 1 person

 17. Tycker att är man sjuk finns ju inte orken att hålla på hemma och när man börjar störa sig på ”oredan” är det ett tecken på att man börjar bli piggare.
  Man ska inte träna då man är sjuk.

  Gillad av 1 person

 18. Man ska inte träna när man känner sig sjuk. Hur enkelt som helst.
  När jag är sjuk kan det vara hur stökigt som helst utan att jag bryt mig. Att jag vill duscha och borsta tänderna DÅ är jag på väg att bli frisk

  Gillad av 1 person

 19. Det där med att se olika saker är väldigt intressant. Så kan jag känna mycket när jag varit borta ett par dagar från jobbet och att saker som jag då brukar prioritera inte är gjort, medan mina kollegor då istället kanske gör andra saker som jag inte lägger märke till på samma sätt. Men visst är det så att man måste kunna pausa ibland!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.