När är egentiden som viktigast?!

Hej på er !

Jag sitter nu här och unnar mig lite extra lyx och egentid och njuter av ett fotbad efter ha duschat. BQ håller på att värma på mig en mugg te och Bellis och han har lekt frisör med dockorna och dem själva. Nu kikar de i lugn och ro på teven i nya härliga soffan, älskar verkligen vår nya soffa. Den är så skön och fin. Idag har vi tagit en tripp till Sala och deras stora stadslekpark och haft picknick med. Vi åkte hemifrån 10 och kom hem 16. Det är helt otroligt, men som vuxen blir man också väldigt trött av sådana utflykter. Jag känner mig helt mosig nu Därför är det nu extra skönt att få lite kvalitetstid.

Vad är egentid och hur ska man summera det?

Egentid för mig är när jag är avslappnad och känner att det ger mig energi. Nu känner jag att jag fått lite skön avkoppling efter att ha duschat. Jag känner mig fräsch och sitter i ett varm och gott luktande fotbad i lugn och ro när det är stillsamt runt om mig också. Annan egentid kan ju vara att träffa sina vänner och det ska jag göra i morgon. Jag och en tjejkompis ska få kvalitetstid tillsammans och gå en härlig långpromenad vid Älvpromenaden. Hur skulle vi summera det då? Här skriver Katrin ett inlägg om vad hon tycker är egentid. Hon skriver att det är när man kommer bort från alla måsten och bara är med sig själv. Det är nog precis så jag känner att det är också. Det är alltså när det enkom handlar om MIG och när jag behöver finna min ro och bli avslappnad.

Det finns ju fler sätt att se på det om man väljer att tänka utanför bara sig själv. Egentid med sina barn och egentid med just ett av barnen. Egentid när barnen somnat och man får tiden med sin partner det är ju också viktigt. Med sin partner handlar det ju även om intima och kärleksfulla egentiden.

→ Hur vill du summera ordet egentid och vad är första tanken som slår dig när du hör ordet?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “När är egentiden som viktigast?!

 1. Egentid är när jag får disponera min tid på det sätt jag vill utan att någon stör och jag inte har någon tid att passa. Trots att jag bor ensam kan jag bli stressad om jag inte får ”vara ifred” när jag behöver. Ibland känner jag mej som en grinig enstöring, hahaha
  När barnen var små var min egentid antingen på bussen till/från jobbet och i löpspåret, då ingen störde mina tankar.

  Gilla

 2. Egentid är viktigt, sen är den nog olika definieras beroende på vem man pratar med. För mig är egentid att få vara själv, om en bara för en timma, och få göra något man behöver eller vill. Det kan vara ett besök hos frissan eller en promenad i det fria.

  Gilla

 3. Egentid för mig är när jag får göra något som JAG vill, bara FÖR MIG. Sedan behöver det inte vara ensam. Egentid är att få prata med en vän när jag går med hunden, eller att åka på spa med min man. Det kan vara att kolla på en egen serie på Netflix eller läsa en bok. Det kan vara att blogga. Tror att många fokuserar på att man måste vara ensam för att ha egentid. Men det handlar kanske mer om att bara kunna fokusera på det man själv vill?

  Gilla

 4. Egentid är viktigt här hemma hos oss. Att vi får ha vår egna lilla tid. Som person och par. När sambon passar sonen får man lite egentid till att kunna ta det lugnt själv. Lyssna på musik eller ta ett bad. När svärföräldrarna passar sonen får vi egentid som par att hitta på något tillsammans. Få tillbaka lite energi och slappna av.

  Gilla

 5. Egentid för mig är när jag får sätta mig och läsa en bok eller se en serie/film och bara vara. Tycker själv att egentid är viktigt både med partner/själv 🙂

  Gilla

  1. För mig är egentid när jag kan stänga av allt annat. Det kan vara när jag står och lagar mat och lyssnar på bra musik. Då är jag i min bubbla.
   Att ha sex för att få bekräftelse är inte något bra känner jag. Sex ska man ha för att man vill.

   Gilla

 6. Ja herregud egentid fanns inte i min värld då barnen var små phju… haha idag är egentid för mig att landa och tanka ny energi, sova och bara få vara ensam,kramar

  Gilla

 7. Egentid för mig är när jag sover, duschar eller gör sånt som jag gillar haha. Tex när barnens skola och dagis är igång i kommer jag har hela dagarna till egen tid då jag ÄLSKAR att studera och gå promenad med Scooby på min rast. För att sen orka köra med studier tills barnen ska hem

  Gilla

 8. Egentid är ett modernt ord som inte fanns då vi hade småbarn, nu verkar det vara väldigt inne dock brukar min mamma säga. 😄
  Dock då som nu uppskattar vi väl alla att göra något helt för oss själva emellanåt.

  Gilla

 9. Egen tid som småbarnsförälder?
  Jag minns när vi var mitt uppe i detta. Vid enstaka tillfällen som barnen över hos sin farmor och farfar. Det var underbart att äta frukost utan att. Några barn sa 100 gånger mamma, mamma, mamma
  Jag minns jullovet när barnen ville gå och lägga sig senare än mig och Kärleken. Ett par timmar utan barnen tillsammans med Kärleken. Hinna kramas och prata vuxenprat.

  Gilla

  1. Vad härligt med lite egentid och kunna slappna av lite 😊 för mej är egentid när man lägger ansikts mask eller likande 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.