Årsresumé del 1 på sweetwordsbymirre!

Tänkte dela med mig av en sammanfattning av mitt år 2020

Januari:

Här startade jag året med att börja studera och det är väl det som får prägla min start på 2020. Jag valde att satsa på att studera inom barnomsorgen just för att det är det yrket jag själv känner jag trivs bäst på. Jag jobbade ju innan på en tandläkarpraktik och jag hade väl förmodligen fortsatt jobba där om det inte varit för att klinken lades ner. Kliniken lades ner för att chefen skulle gå i pension och ingen tog över efter honom. Det är tyvärr dåligt med utbildare specialisttandläkare.

Här är bilder från när vi var ute och åt en söndag på ett wärdshus i januari.

Februari:

Ja det startades inte särskilt bra, men slutade bättre. En dag i februari fick jag samtal av mamma att pappa inte mådde bra och att han hade smärtor i bröstet som han uppfattade det. Han hade legat i smärtor i flera timmar på natten utan att väcka mamma. På morgonen fick ambulansen komma och hämta honom med fortsatta smärtor. Mamma ringde och var så förtvivlad och jag tyckte så synd om henne och jag var så orolig för pappa. Vi beslutade då för att åka de 40 mil ner vi har dit enkelresa och vi bara packade ner det nödvändigaste och åkte dit i helt oplanerat kan man säga. Klockan var 11 minns jag då vi åkte och klockan 18 kom vi dit. Jag besökte då pappa själv på kvällen och ja det gick ej hålla tårarna borta då man såg honom med slangar och sådant. Det visade sig att pappa hade starkt bra hjärta. Det som hänt var att han samlat på sig vätska i lungorna efter att han haft säsongsinfluensan i slutet av 2019. Vätskan hade då lett till lungsäcksinflammation och det var det som smärtan utlöst. Pappa låg inne mindre än en vecka i denna omgång. Han vart dock inte bättre och 3 veckor efter vart han lika dålig igen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka ner dit igen då för denna hemska pandemi vi har nu och det är då fortsatt så att jag inte kunnat besökt dem något mer i år efter det. Pappa vart då inlagd igen och den gången låg han inlagd i 3 veckor då vätskan i lungorna inte ville helt försvinna. De släppte inte hem honom förrän vätskan försvann och nu mår pappa bra igen, starka krut farbron.

Vi hade ett bra februari också då BQ och jag gav oss en alla hjärtans dag present till varandra och firade oss som förlovade i 20 år. Vi bokade en natt på Darlia Carlia Spa & Hotell. Helt underbar vistelse med underbart god mat. Underbar spastund där och bara njuta. För Bellis skull åkte vi även till sagolandet Tomteland. Hon uppskattade det jättemycket och ja sammanfattat är det bara ordet U N D E R B A R T. Väldigt romantiskt även fast fina tösen var med.

Mars:

Här slog pandemin till och det var det som präglades genom hela mars och här visste man inte ens vad man skulle tro och förvänta sig. Man vart så rädd att man inte kunde tänka på annat vissa stunder. Första födelsedagen som jag faktiskt inte firade mig själv. Så är det för många och man fick stress och oro så fort man slog på teven. Hade man då i mars vetat att detta skulle fortsätta året ut så hade man nog dragit på sig rejäla ångest och panikkänslor mer än man fick.

Något som är roligt är att jag då skrev ett blogginlägg om LAVA ART där jag ställer frågan Är Lava Art så bra som de säger och det blogginlägget har jag fått skyhög statisk för och är mitt mest besökta blogginlägg.

April:

Här är det plugg varvat med vabb som gäller för hela april då Bellis fått en vanlig förkylning som barn har men snörvlel och hosta. När man är sjuka så ger det ju ej så lät. Eftersom pandemin då var som värst så fick vi inte ha henne på skolan. Där fick man också inse att man inte kan umgås med varandra på samma vis längre som man gjort. Man träffar sina vänner utomhus utan att kramas och på avstånd. Det var här och då man faktiskt började inse att så är samhället nu. Jag hade Bellis hemma i 6 veckor innan jag kunde lämna henne på skolan igen. Hon fick plugga med mig med sina läxor som en klasskompis pappa lämnade hem till oss. Samt vi pluggade dagligen på skolplus.

Maj:

Man träffade mindre och mindre folk och när man träffade dem var det endast utomhus. Dock började man få hoppfullare diagnoser från folkhälsomyndigheten att covid-19 minskade mer och mer på statistiken och att sommaren såg ut att vara lite mer possitiva för att göra lite mer än förhållningarna varit. Mitt gamla jobbs lokaler var nu ute till salu på hemnet och såldes iväg för att byggas om till lägenheter.

Jag fick plötsliga smärtor i min rygg som strålade upp mott mina lungor. Jag var tvungen att typ krypa till sängen och lägga mig. Ja så illa var det. När jag låg i sängen gjorde det så fruktansvärt ont att jag låg och kved av smärta. Jag började bli svag i benen med och jag bara grät. BQ bestämde sig då för att ringa 112 och ambulans fick komma. Jag fick även prata med dem och jag grät hela tiden, men dem är ju vana. Snacka om att kastas in mitt in i corona och covid. Fick besöka det berömda gula tältet utanför akuten för att sedan få ett rum och träffa doktorn. Allt gick fort och jag fick vänta 3-5 min så kom läkaren in till mig på rummet. Han ställde sig långt ifrån mig som man kan förvänta sig och så ställde han massa frågor. Det konstaterades att jag inte hade corona för jag hade jättebra ljud på mina lungor. Istället var jag tvungen att göra massa rörelser och tester. Läkaren var tvungen att klämma och känna hårt på min rygg och nacke. Det konstaterades vad värken satt och då således inte i lungorna. Men jag har fått inflammation i nacke och rygg. Ryggvärken/inflammation sitter precis vid lungorna. Jag hade diskbråcksliknande värk, men det hade inte utvecklats till diskbråck som läkaren sa för då hade jag inte kunnat utfört vissa av momenten jag gjorde. Svagheten i benen jag fick var för att inflammation typ small till som ett ryggskott som läkaren sa och då tappar man kraften i kroppen tillfälligt. Minns inte hur länge jag hade ont, men maj var väl lite kravlig.

Juni:

Hualigen här vart jag rädd. När jag hämtat tösen från fritis en väldigt (VÄLDIGT) varm försommardag från fritis så gick vi till vår baksida och tog ett svalkande poolbad som jag fyllt upp och värmt sedan morgonen. Bellis såg då svag och trött ut i poolen. Hon började sedan prata konstigt och vart inte sig lik. Hon var på väg att svimma, men jag hann stoppa det genom att badda henne med vatten. Jag ringde då 112 och en ambulans kom som körde oss till akuten. Där togs prover. Bellis är totalt livrädd för sprutor och på plats när vi tog sprutor så började hon kräkas. Förmodligen över att hon skrek och grät så mycket. Vi fick åka ambulans upp till Falun där man inget fel hittade på henne och de tror att hon fick ett kraftigt värmeslag efter ha varit så varm hela dagen.

BQ fyllde även år och vi firade honom vi ensamma utomhus, vilket vid detta laget inte kändes konstigt alls då man funnit sig med dessa restriktioner som pandemin gett oss. Vi firade i alla fall midsommar tillsammans med våra vänner i deras trädgård, supermysigt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Årsresumé del 1 på sweetwordsbymirre!

  1. Men usch så dramatisk vår för er. Det är ju överlägset den största oron man alltid bär med sig, den för barnen. Tur att det ”bara” var värmeslag. Hoppas din rygg blivit bättre.
    Tur då att ni hunnit med roliga saker under våren också 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Visst har man ändå hunnit med ganska mycket trots pandemi? Reflekterade över hur mycket vi gjort när jag skrev ner mitt ”året som gått”! 🤗 Vissa saker kunde ni ju ha hoppat över som inte är lika roligt, men skönt att allt visade sig vara bra med er alla! 😘

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.