Varför bär inte fler munskydd?

Hej på er och näst sista dagen på 2020!

Bellis och jag ska baka chokladkakan vi ska ha till nyårsmenyn sedan i eftermiddag. Kan lägga ut receptet sedan då kakan är klar så det blir mina bilder på receptet. Nu har vi kommit hem från att ha varit till en lekpark en längre stund och aktiverat oss lite. Bellis tycker vi är supertråkiga, pappan jobbar och mamman sitter vid datorn och kollar på videoklipp tillhörande skoluppgifterna. Jag behöver kolla ikapp dem tills provet jag har nästa vecka. Tog paus från det och tösen och jag lekte loss ute i snön. Hon har förvisso varit väldigt duktig och har lekt doktor med sina dockor på sitt rum innan vi gick ut Bellis har vuxit ur sina fleecefodrade galonkläder så har beställt nya sådana på mellandagsrean från Jollyroom. Tänkte så de finns till skolan börjar igen. Tänk vad hon växer fort vår donna. Dem var jag och hämta på ICA nu i samma veva också och vet ni idag var det första gången som jag använde munskydd på affären. Måste säga att man kände sig något fånig faktiskt trots att det såklart är helt rätt att göra.

Jag mår dock inte bra av munskydd, fick samma känsla idag som när jag jobbade och var med vid operation. Jag får instängd känsla och tappar syrebrist. På jobbet fick jag svimningskänsla en gång nästan och fick gå ställa mig vid fönstret. Så är otroligt imponerad av de människor som jobbar nu med all full mundering på sig och inte får ta av sig. Vid operation fick ju inte jag heller ta av mig munskyddet och då hade man även en operationsmössa på sig som tryckte hårt över huvudet med och det gjorde ju sitt till det med. Jag kommer börja ha det när jag går på affärer som jag vet är svårt att hålla avstånd och om jag ska hämta ut paket. Just det ger folksamlingar.

→ Använder ni munskydd och skyddshandskar nu när ni handlar eller går på gallerior. Varför och varför inte?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Varför bär inte fler munskydd?

 1. Vi handlar på söndag morgon då det är så gott som folktomt i affären, så inget munskydd. Däremot använder vi handsprit när vi går in i affären och när vi går ut!

  Gilla

 2. Jag går inte i gallerior försöker undvika det, beställer hem oftast mycket enklare och bekvämare. Försöker inte heller vara ute bland folk så mycket. Håller mig mest hemma. Jag får samma känsla när jag har munskydd, panik känsla och att man är instängd.

  Gilla

 3. bor ju i Finland och här har vi haft höga rekommendationer att bära munskydd på allmänna platser sedan oktober för att minska smittspridningen. Så svaret är ja, så fort jag stiger ur min bil åker munskyddet på.

  Gilla

 4. Får också lite panikkänsla av munskydd. Vi undviker butiker så gott det går, när vi åker och handlar gör vi det tidigt på morgonen när det inte är så mycket folk. Så vi har inte tyckt att vi behövt använda det. Om man ska ha munskydd på sig ute i samhället måste man också veta hur man hanterar det för att det inte ska bli falsk trygghet.

  Gilla

 5. Vill väldigt gärna ha receptet på chokladkakan. Mysigt att ni har snö. Jag är emot att allmänheten har munskydd. Av den enkla anledningen att majoriteten av människorna jag ser inte hanterar det rätt. Inte ens all vårdpersonal hanterar munskydd på ett korrekt sätt. Samma sak med handskar, det ger en falsk trygghet. Sett vissa som har handskar på sig, tar i sin telefon med handsken och sedan lägger ner telefonen i fickan igen. Stor mening med handskar då…. Håller med om att det är jobbigt dock med munskydd. Jobbar just nu med coronapatienter så har både munskydd och visir.

  Gilla

 6. Munskydd kan vara bra om man har rätt sort och godkända. Vore även bra om människor lärde sig hur de ska användas för att verkligen ge ett skydd.
  Använder inget själv men från den 7/1 ska man ju ha ett för att åka kollektivt.

  Gilla

 7. Nope, varken eller. Vi har varit hemma i vår bostad till 99% sedan i mars. När vi handlar gör vi det sent på kvällen mitt i veckan och är enda gången vi träffar folk. Så det har inte varit nödvändigt.

  Gilla

  1. Jag använder inte munskydd men tanken har faktiskt slagit mig att man bör göra det. Hande kanske känts mundre fånig om det faktiskt hade vart en regel för alla🤔

   Gilla

 8. Galonkläderna med fleece är så bra, nu påminde du mig att titta så Louis passar fortfarande 🙈 barnen växer verkligen så det knackar 🙈 jag ska börja använda munskydd nu med. Men fy vad jobbigt att du kände så med munskydd

  Gilla

 9. Jag jobbar med munskydd och visir. Får verkligen panik då det känns som man inte får luft och får anstränga mig för att inte hyperventilera. Efter en dag med skydd så har jag ont i halsen, och känner mig sjuk, men det går över efter ett par timmar hemma. Jag använder INTE varken handskar eller munskydd. Handskarna därför dom inte är renare än mina händer. Däremot spritar jag mig innan och efter varje besök i en affär. Munskydd då jag inte ser vinsterna med det ute i samhället. Folk har inte godkända skydd vilket ger en falsk säkerhet, och blir smått galen på alla skydd på hakan och sen skiter dom i avståndet 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.