Kolatryffelpaj med flingsalt


Pajdeg:
Smör 125 g
Vetemjöl 2½ dl
Florsocker ½ dl
Kakao ½ dl
Salt 1 krm
Äggulor 2


Fyllning:
Vaniljstång 1
vispgrädde 2 dl
Ljus sirap 1½ dl
Choklad 400 g

Garnering:
Flingsalt ½ tsk

Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 tim.

Strö över flingsalt vid servering (Det är ej gjort på bilden än), tyvärr var min springform skevd, vet ej hur så jag fick ta vanlig pajform. Kommer då således för oss inte bli så fint när vi lägger upp det som på Arlas bild

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Kolatryffelpaj med flingsalt

  1. Men p vad gott det lät, jag och kompisen (de vi skall fira med i morgon) har spånat på massa recept idag inför i morgon. finns ju så mycket gott att baka, detta var ett riktigt bra tips med

    Gilla

    1. Vi gjorde den idag jag och Bellis och jag har provat en sked och den verkade gudomligt god. Den var ju inte ”klar” då så att säga. Den ska ju gossa till sig i minst 5h innan man ska äta den så chokladen blir stel så att säga. Så misstänker att den är än godare nu med rätt konsistens och med saltet spritt över.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.