Till sommaren blir det Gränna!

God kväll på er, eller ja tidig kväll får man väl säga.

Trots att jag älskar vinter, julen, frost, snö och allt tillhörande så kan man inte än annat att längta till sommaren. Förra året så bokade vi stugan på Gotland väldigt tidigt. Vi har inte bokat någon i år än, men vi har börjat prata om vart vi vill åka och vi kommer inte åka till Gotland igen som vi tänkt utan vi vill upptäcka andra platser i Sverige. Vi har tittat på fler ställen men vi tror att vi bestämt oss för GRÄNNA. Härligt att det är nära Vättern, verkar väldigt barnvänligt också och finns fler ställen runt om som vi kan tänka oss göra dagsutflykter till. Vi kan exempelvis tänka oss åka till Vadstena och Jönköping. Det finns bland annat tändsticksmuseum, High Chaparral, Leksaksmuseum, flera badställen både i Vadstena, Jönköping och Gränna. Det är ju såklart aktuellt med chokladmakeri och polkagristillverkarna. Mycket vackra natur och utflyktsställen.

Det går således räkna upp hur många platser som helst. Ju mer vi läser desto mer känner vi att det är dit vi vill åka i sommar. Ja som rubriken lyder till sommaren blir det GRÄNNA, ja i alla fall som det känns nu. Vi kommer se över boende lite längre fram. Måste ju veta när vi kan få semester först. Jag vet ju att jag pluggat klart så jag är klar med mina studier efter 4 juli. Då är det fritt fram för mig efter det sedan. Det är ju när BQ kan få semester. Förhoppningsvis kan vi boka typ om några månader så att man har det klart. Det brukar vara åtgång på stugorna. Allt beror ju också på hur covid-19 utvecklas osv. Förhoppningsvis har vi fått vaccinera oss så pass många att vi har ett bra skydd när sommaren kommer. / Klicka på bilden för att komma till bildkällan på visitsmaland.se.

→ Någon som varit i Gränna, Vadstena eller Jönköping och vad är det ni kan tipsa om efter er vistelse?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Till sommaren blir det Gränna!

 1. Gränna är perfekt för en dagsutflykt och för att strosa runt lite, fika, luncha och äta en polkagris. Självklart bör man passa på att ta färjan över till Visingsö också och kolla runt där. Sen är ju Vadstena ett måste — världens finaste lilla stad 😀

  Gilla

 2. Gränna är verkligen ett jätte mysigt ställe vi var där när jag var mindre och kollade på när dom gjorde polka grisar var väldigt intressant att se 🙂 deras stad ser så mysig ut då den ser gammaldags ut 🙂

  Gilla

 3. Vi var där i somras och var så otroligt nöjda över de dagarna. Bodde på ett litet personligt hotell som hette grännagården, och var så nöjda. Själva Gränna är väldigt lugnt, men ta er över med färjan till visingsö ett par timmar, och självklart Vadstena. På vägen dit finns mycket att se så räkna med en hel dag. Stanna till vid alvaster klosterruin, Heliga Birgitta fick sina mest uppmärksammaste uppenbarelser där. Likaså är Ellen Key strand värd ett besök. Googla gärna på det 🙂 Skrev flera inlägg om detta i augusti i år.

  Gilla

 4. På de tre plasterna har jag varit mycke men mest stannat till på vägen eller haft som dags utflykt. Om du vill fota så är hela vatten stråket utanför Gränna polkagrisfabrik bästa platsen med både klippor och ruiner av slott. Vadstena ska ni vara lite försiktiga i. Är många som får besök i sina bilar där på sommaren. Jönköping går inte att peka ut en eller två platser i. Hela miljön med havet är se värt. Särskilt solnedgång vid bergs slutningen (är en väg upp om man åker upp längs husen högst upp på klippan och sedan en promenadväg i naturen sist biten) Hoppas att ni kan komma i är och för njuta utav alla tre städer ❤

  Gilla

 5. Jag har varit både i Gränna och Vadstena men minns inget särskilt som jag kan tipsa om. Jag var faktiskt på mässa med självaste Påven i Vadstena, det var otroligt mäktigt!!

  Gilla

 6. Röttle by, Visingsö, Andréemuseet och Brahehus är mina tips. Samt se på när de gör polkagrisar. Jönköping har sina fina ställen.
  Röttle by är jättevackert.
  High chapparal kan ni hoppa över men det är bara vad jag tycker. Vet att många tycker om det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.