Pysseldag och Pannacottapaj

Halloj och fortsatt god fortsättning

Här är det pysselstund för stor del av dagen. Att pyssla med det man fått är alltid roligt. Sådant där pyssel med vit hålplatta och stiftpärlor eller vad man ska kalla det hade jag när jag var barn också, stiftmosaik heter den. Samt pysselböcker kan man aldrig få för mycket av. Vi kikar nu på senaste filmen med Pettson och Findus – Juligheter. Mysig och julig, samt med massor av snö, love it. Har ni några nyårsmenyer klara för torsdag? Jag ska kika ut det idag, för ska handla senare i eftermiddag mot kvällningen idag tänkte jag. Huvudrätten har vi klar, det blir ryggbiff och potatisgratäng. Ska ha någon god sallad och flera såser och tillbehör till har jag tänkt. Förätt och dessert har jag inte tänkt ut än. Här tänkte jag i alla fall tipsa om en dessert som verkar toppengod.

Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon


Pajdeg
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
100 g smör
Pannacotta
2 gelatinblad
1 vaniljstång
100 g vit choklad
4 dl vispgrädde
1 dl pistagenötter
Till garnering
1 ask färska hallon (à 125 g)
1/2 kruka mynta


Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Pajdeg: Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kakao i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen till en rektangel och lägg den inplastad i kylen ca 20 minuter. Tryck ut degen jämt och upp på kanten i en rektangulär form, ca 10×35 cm. Lägg försiktigt aluminiumfolie på degen och grädda pajskalet ca 20 minuter mitt i ugnen. Ta ut ur ugnen. Ta försiktigt bort folien och torka,eventuellt, pajskalet några minuter i ugnen utan folie. Låt pajskalet svalna.


Pannacotta: Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden med vaniljfrön och stång. Ta av kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången. Lägg i chokladen och gelantinbladen, låt de smälta under omrörning. Hacka nötterna grovt. Häll i pannacottasmeten i pajskalet. Strö över nötterna. Ställ i kylen
minst 4 timmar.


Till garnering: Garnera pajen med hallon och mynta

/Receptkälla Pannacotta med Pistage ICA

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Pysseldag och Pannacottapaj

 1. Så mysigt pyssel! Min sextonåring fick en diamanttavla att göra (en sådan här: https://diamanttavlor.se/diamanttavlor/diamanttavla-galaxy-40×50), som hon gör nu på lovet. Tack för tips om Pettson och Findus, den måste jag också se! Älskar böckerna, och julkalendern med Ika Nord som katten Findus. Så gott ni skall äta på nyårsafton! Döttrarna vill att vi beställer hem familjesushi och äter marängswiss till efterrätt, vi får väl se vad det blir till slut 🙂

  Gilla

 2. Ja, jag hade också såna där plattor med hål i, när jag var liten! Jag hade bokstäver och siffror till dem också 😉 mina barn har också haft såna och vi har kallat dem ”pluppar” 😉
  Vi är på kusten nu och det blir färska skaldjur på nyårsafton, så ingen direkt ”klassisk trerätters”, men säkert en charkbricka tidigare på eftermiddagen 😉
  /Maria

  Gilla

 3. Låter som ni har det mysigt med både film och pyssel.
  Jag ska också skriva ner meny idag , tanken är att barnen ska laga allt med mig och kunna vara delaktiga.
  Pannacotta är en favo .
  Ha en fin kväll

  Gilla

 4. En sån platta hade barnen också! Och jag minns det från när jag var liten! Så enkelt och kul!
  Här har jag pysslat med att vika pappersstjärnor och dottern har suttit med en bullet journal, typ. Menyn för nyår är satt, men allt är inte inhandlat ännu. Satsar på tidig shopping imorgon.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.