Kaffedrink alá Mirre

Jag överraskade BQ med att göra en kaffedrink av sådant vi hade hemma och som blev väldigt god

INGREDIENSER

  • 1 normalstor kaffemugg starkt nybryggt kaffe
  • 2 tsk whiskey, vår whiskeysort heter Talisker
  • 2 dl grädde som du först vispar halvt, sedan fullt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Strö av rörsocker

GÖR SÅ HÄR: Brygg kaffe och gör det starkare än du brukar dricka med 1 eller 1½ kaffemått starkare. Medans kaffet brygger så vispar du grädden halvfärdig. När du fått grädden halvfärdig rör du ner whiskey och vaniljsocker i grädden. När du rört runt så allt är fördelat häller du ungefär 3/4 dl dl av grädden i botten av ett högt glass. Du vispar sedan resten av grädden tills den är färdigvispad till normal vispad gräddkonsistens. När grädden är klar häller du i nybryggt kaffe till du fyller upp så kaffet blandat med grädden nästan är fylld med glaset. Spara några cm av glaset som du inte fyller upp. Därefter toppar du kaffedrinken med en stor klick gräddde som du sedan strör över med rörsocker ovanpå – KLART

TIPS: Vill man inte ha rörsocker så kan man riva choklad ovanpå eller kanske ha på kanel istället.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Kaffedrink alá Mirre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.