Västerbottensill – En ny favorit

Popprinsessan tipsade om en sill som jag vart nyfiken på, det tänkte jag att jag skulle testa till vårt julbord i morgon. Så vart det också. Köpte ingredienserna när jag handla som vi inte hade hemma och ikväll rörde jag till den. Jag kan säga att den är gudomligt god. Jag gillar inte sill, men faktiskt så var det jättegott tillsammans med denna röra. Kan verkligen rekomendera denna som en god nyhet på julbordet.

Ingredienser

 • 420g Abba 5-minuterssill
 • 1 dl majonäs
 • 1 dl matlagnings youghurt
 • 1,5 dl riven västerbottenost
 • 1 st vitlöksklyftta (hoppade vi)
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 krm cayennepeppar
 • salt och nymalen peppar

GÖR SÅ HÄR: Låt sillen rinna av noga i ett durkslag. Skär sillen i mindre bitar. Blanda samman övriga ingredienser och vänd till sist ner sillen. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Lucka nummer 23: ” Ett recept jag kan utantill ”

På tal om recept, då kommer vi också in på dagens lucka. Ja det fick man fundera på, för det är flera stycken faktiskt. Jag kan vanliga pannkakor, Jansons frestelse, Lasagne, ja går ju räkna upp hur många som helst. Jag däremot är sådan som tycker om att testa nytt och lära mig nya recept. De gamla man kan har man ju tröttnat på faktiskt. Jag tycker det är kul att testa nytt just därför också för att utvecklas i köket och även mig själv.

Vilka recept kan du göra utantill?

Detta är en del av ” Kajsons julkalender” https://johannakajsonsblogg.se/)

Här är några av alla som är med i år:

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Västerbottensill – En ny favorit

 1. Jag är den enda i min familj som tycker om sill men efter julfesten på jobb konstaterade jag att i år får jag låta bli sillen då min nyligen opererade mage definitivt inte tålde detta.

  Vilka recept jag kan utantill….hm… jag använder sällan recept mer än som inspiration. Jag gillar att testa mig fram helt enkelt.

  Gilla

 2. Jag som tycker att sill är så gott 😀 de där såg riktigt smarrigt ut gumman 🙂 Gud vad duktig du är på att göra rätter av olika dess slag baka osv 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.