Tid för återhämtning och chokladbräck!

Hej

Nu finner sig tösen att kika på Spöket Laban på teven en stund och jag får lite egentid för ett tag. Det var tänkt att hon och jag skulle tagit med oss picknick och gått till en lekpark idag, antingen på förmiddagen innan lunch eller efter lunch. Det har inte gått då det regnat hela dagen idag, är inte särskilt trevligt då inte. Vi har istället haft picknick här hemma, spelat spel, haft bio och kikat på Sunes jul, samt myst och haft massa superhärlig kvalitetstid. Det är så viktigt med sådant och man ser tillbaka och uppskattar det då vardagen efter julen börjar igen sedan.

Varför och hur gör du för att återhämta dig?

Just i år är det nog viktigare än någonsin att få egentid och känna att man får rätt harmoni i kroppen med tanke på att vi har ett samhälle utanför vår dörr som vi inte kan råda bot på just nu. Jag läste även då man tagit vaccinet sedan så är det jätteviktigt att man fortsätter leva som om man skulle kunna bli smittad. Därför bör man ta vara extra mycket på det bra stunderna när du känner att du mår extra bra. Återhämtning är viktigt just för att man ska orka. Varför är återhämtning så viktigt då? Jo för att man själv ska orka med att ta hand om andra, vårda sin kärleksrelation och vara en bra förälder så måste man ju bygga upp återhämtningen på sig själv, inte sant?. Jag kan ibland känna att man fladdrar runt för mycket och att man glömmer bort sig själv mellan varven. På ”Scandinavianmeditation” berättar man just om varför det är så viktigt att man återhämtar sig. De förklarar precis som jag skriver att man måste själv finna ro och varva ner. Som de även beskriver så är det svårare att finna den tiden och ro många gånger som man behöver. Hur gör man då för att det ska bli tid för ro och vila även om man känner att vardagen är fullmatad?! Jo det handlar om planering och man får helt enkelt bestämma sig för att DÅ SKA JAG göra det. Bättre att planera in kortare stunder per dag än att känna stress för man sätter upp planeringar för längre tillfällen. Då är det inte så stor risk att man fortsätter att planera in tiden för återhämtning, utan ta hellre korta stunder som blir av.

Mina stunder för egentid som jag uppskattar är när

 1. Jag går en rask powerwalk varje kväll för att både motionera och få vara själv.
 2. När tösen somnat och BQ och jag bullar upp oss med kuddar och filtar i soffan och myser till serier eller film.
 3. Blogga och få göra det i lugn och ro instängd på vårt kontor, eller när tiden finns för det och jag känner att jag har tid också.
 4. Kvalitetstid med vänner, ensam med Bellis, eller ensam med BQ.
 5. Ensam hemma då BQ jobbar, Bellis är i skolan och jag ser på en film mitt på dagen då jag ligger i fas med studierna
 6. Fotopromenad och testa och mixtra med kameran
 7. Baka eller laga mat

Dessa gånger ser jag det som återhämtning och dessa tillfällen brukar jag kunna se till att det blir av också. Såklart gör man även det då man är på semester och är bortrest. Jag betonar mer de gånger man återhämtar sig en vanlig vardag och man gör det just för att orka med nästa dag. Viktigt är ju att du gör något du tycker är kul och som du känner att du mår bra av. Då får vi rätt energi igen och man mår så mycket bättre. Tänk på dig själv sådana här gånger för det är faktiskt viktigast att du gör det som DU VILL!

→ Vad gör du för att återhämta dig?, har du några bra tips?

På tal om annat så måste jag ju ge er receptet på julgodiset ovan. Varm choklad och vit chokladbräck är inte så hemskt att fika hemma heller minsann. Vit choklad och polkagris gör sig väldigt gott tillsammans måste jag säga.

POLKAGRISBRÄCK MED VITCHOKLAD

Ingredienser

 • 200 g vit choklad
 • 1 dl polkagrisar

Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa polkagrisarna i mortel eller plastpåse. Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper på en bricka till ett tunt lager. Strö över krossad polka. Ställ i kylen att stelna. Bryt i bitar och förvara svalt.

/ Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Tid för återhämtning och chokladbräck!

 1. Just nu är en timme utan något att göra återhämtning för min del. I år har jag haft semester en vecka på hela året. Jag älskar de dagar då jag ligger på soffan utan att ha dåligt samvete,.

  Gilla

 2. Återhämtning.. Att få en dusch själv är egentligen för mycket begärt här hemma, men att få duscha 5 minuter själv innan lillan på 7 månader kommer in – är guld värt. Att prata med kompisar i telefonen, ger mig massa energi.

  Gilla

 3. Alltid bra med återhämtning och avkoppling, ja vaccin är ju tyvärr inte någon snabbfixning, det förhindrar att man blir allvarligt sjuk men man kan fortfarande bli sjuk och fortfarande smitta andra efter vad jag läst/förstått av det som står i tidningarna så det kommer dröja ett bra tag innan pandemin är över

  Gilla

 4. JA GUD JA VA VIKTIGT DET ÄR . SOM IDAG ALLT HAR GÅTT HLA TIDEN IDAG O JA HADE SÅ ONTE SA BARA LÅT MEJ SITTA EN TIMMA O BLOGGA O HÄLSPÅ HOS ER ALLA SÅ NUU KÄNNS DET BÄTTRE
  jag önskar dig & de dina en riktigt GOD JUL vännen kram

  Gilla

 5. Mina promenader med den fyrbenta tar jag faktiskt oftast ensam, just för att ladda mina batterier eller för att passa på att prata med mina vänner. På kvällen sitter jag gärna med min massagekudde och bloggar lite, dock gärna omringad av familjen. Jag behöver den där stunden som liksom bara är min.

  Gilla

 6. Som fd rejält utbränd är jag extremt noga med vila och återhämtning. Hela 2020 blev ett år som sattes av totalt för hälsan, jag fick så mycket tid över och tog chansen till att bli så hälsosam jag bra kunde och jag mår så bra! Hoppas kunna fortsätta till viss del när allt kör igång igen till våren eller sommaren.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.