Tid för återhämtning och chokladbräck!

Hej

Nu finner sig tösen att kika på Spöket Laban på teven en stund och jag får lite egentid för ett tag. Det var tänkt att hon och jag skulle tagit med oss picknick och gått till en lekpark idag, antingen på förmiddagen innan lunch eller efter lunch. Det har inte gått då det regnat hela dagen idag, är inte särskilt trevligt då inte. Vi har istället haft picknick här hemma, spelat spel, haft bio och kikat på Sunes jul, samt myst och haft massa superhärlig kvalitetstid. Det är så viktigt med sådant och man ser tillbaka och uppskattar det då vardagen efter julen börjar igen sedan.

Varför och hur gör du för att återhämta dig?

Just i år är det nog viktigare än någonsin att få egentid och känna att man får rätt harmoni i kroppen med tanke på att vi har ett samhälle utanför vår dörr som vi inte kan råda bot på just nu. Jag läste även då man tagit vaccinet sedan så är det jätteviktigt att man fortsätter leva som om man skulle kunna bli smittad. Därför bör man ta vara extra mycket på det bra stunderna när du känner att du mår extra bra. Återhämtning är viktigt just för att man ska orka. Varför är återhämtning så viktigt då? Jo för att man själv ska orka med att ta hand om andra, vårda sin kärleksrelation och vara en bra förälder så måste man ju bygga upp återhämtningen på sig själv, inte sant?. Jag kan ibland känna att man fladdrar runt för mycket och att man glömmer bort sig själv mellan varven. På ”Scandinavianmeditation” berättar man just om varför det är så viktigt att man återhämtar sig. De förklarar precis som jag skriver att man måste själv finna ro och varva ner. Som de även beskriver så är det svårare att finna den tiden och ro många gånger som man behöver. Hur gör man då för att det ska bli tid för ro och vila även om man känner att vardagen är fullmatad?! Jo det handlar om planering och man får helt enkelt bestämma sig för att DÅ SKA JAG göra det. Bättre att planera in kortare stunder per dag än att känna stress för man sätter upp planeringar för längre tillfällen. Då är det inte så stor risk att man fortsätter att planera in tiden för återhämtning, utan ta hellre korta stunder som blir av.

Mina stunder för egentid som jag uppskattar är när

  1. Jag går en rask powerwalk varje kväll för att både motionera och få vara själv.
  2. När tösen somnat och BQ och jag bullar upp oss med kuddar och filtar i soffan och myser till serier eller film.
  3. Blogga och få göra det i lugn och ro instängd på vårt kontor, eller när tiden finns för det och jag känner att jag har tid också.
  4. Kvalitetstid med vänner, ensam med Bellis, eller ensam med BQ.
  5. Ensam hemma då BQ jobbar, Bellis är i skolan och jag ser på en film mitt på dagen då jag ligger i fas med studierna
  6. Fotopromenad och testa och mixtra med kameran
  7. Baka eller laga mat

Dessa gånger ser jag det som återhämtning och dessa tillfällen brukar jag kunna se till att det blir av också. Såklart gör man även det då man är på semester och är bortrest. Jag betonar mer de gånger man återhämtar sig en vanlig vardag och man gör det just för att orka med nästa dag. Viktigt är ju att du gör något du tycker är kul och som du känner att du mår bra av. Då får vi rätt energi igen och man mår så mycket bättre. Tänk på dig själv sådana här gånger för det är faktiskt viktigast att du gör det som DU VILL!

→ Vad gör du för att återhämta dig?, har du några bra tips?

På tal om annat så måste jag ju ge er receptet på julgodiset ovan. Varm choklad och vit chokladbräck är inte så hemskt att fika hemma heller minsann. Vit choklad och polkagris gör sig väldigt gott tillsammans måste jag säga.

POLKAGRISBRÄCK MED VITCHOKLAD

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl polkagrisar

Gör så här: Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa polkagrisarna i mortel eller plastpåse. Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper på en bricka till ett tunt lager. Strö över krossad polka. Ställ i kylen att stelna. Bryt i bitar och förvara svalt.

/ Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

16 reaktioner till “Tid för återhämtning och chokladbräck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s