Varför inte fixa mer utgifter då vi ändå håller på?

Hejsan

Pheww, i morse efter frukost så drog jag mig till ICA för att julhandla all mat då det inte hinns med imorgon och på onsdag är det nog knökat med folk. Jag var där tidigt och tydligen tänker fler som jag också för det var inte lite folk. Inte i värsta laget, men mycket mer än jag trodde. Jag handlade i alla fall all julmat och slutsumman vart 1100 kr, jisses. Det är mycket mer i kassarna än det ser ut. Vagnen är största vagnen också och kassarna är big size. Det är inte särskilt billigt med julmat heller märkte jag. Chokladen är presenter som vi ska dela ut på julafton och hälsa på dem en snabbis utomhus. Jag kom ihåg allt utom julig leverpastej som jag tycker är så gott. Jag tänker inte gå in bara för det, så det får vi vara utan helt enkelt. Jag och Bellis var även ner på gallerian en supersnabbis för att inhandla sista julklappen och det var mer folk än man kan tro också. Nu känns det bra, nu är allt gjort och nu kommer jag inte röra mig i butiker på flera dagar. Nu kommer det ätas julmat i dagarna ända här känns det som. Nästa gång man ska handla är nog till nyår då vi ska handla för nyårsmeny då. Då är man jätteless på julmat och vill ha något helt annat. Då vill man ha nyttigare tänk.

Varför inte fixa mer utgifter då vi ändå håller på?

Bellis har ju jullov nu och jag har fått blanda julhandla, plugg, samt aktivera henne idag då BQ är låst till jobb. Så det är lite meck och pusslande. Det går, det är ju vi som valt att inte ha henne på fritis. Vi har valt bort det för det går så mycket smittor där nu. Hon är en klippa, hon vill frivilligt hjälpa till här hemma. Hon sätter igång diskmaskin och tvättmaskin. Hon frågar alltid först hur man gör, samt vi lägger såklart i medel i maskinerna. Jag känner mig klar med mina studier i alla fall som ska lämnas in 27:e dec. Jag tar lite paus nu några dagar så kommer jag läsa igenom allt igen och se om något ska korrigeras. Jag tänker i alla fall andas ut och pusta bort studierna nu några dagar.

Jag har nu suttit med att betala räkningar, hur kul känns det då det är jul. Jaja nåväl det är sådant som vi alltid har och så även nu. Det felar aldrig för oss att vi får dubbla utgifter på bilen då det är jul. Det var samma förra året också. Bilförsäkring och vägskatt, det baseras ju på när man köpte bilen osv så de vill ju inte göra det för att vara elaka direkt. Tyvärr är det dyrt att ha bil och detta var ju inte så roligt på slutet av året. Det är bara att tacka och ta emot.

Är det samma för er, får ni extra mycket räkningar på slutet av året?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Varför inte fixa mer utgifter då vi ändå håller på?

 1. Jag passade på att handla i söndags kväll och då var det helt folktomt i den lilla butiken i byn. Så skönt! Och julklapparna fixade jag det sista i förra veckan, så jag behöver inte göra något sådant denna vecka. Kan tänka mig att det är mycket folk i farten nu dagarna innan jul.

  Gilla

 2. Vi får sopor/va-räkning var tredje månad. Nästa förfaller nu i slutet av december. 3600 kr ungefär. Som tur är klarar vi oss utan bil så det sparar vi in på, men samtidigt sparar vi till framtida bilköp varje månad då vi troligtvis kommer behöva en framöver (bor på landet).

  Gillad av 1 person

 3. Maken handlade faktiskt det mesta redan igår så det är bara något litet kvar att fixa som vi kan ta i en mindre affär. December är verkligen en dyr månad.
  Här är också kidsen hemma, fast det är bara sonen som fortf har fritids annars. Men denna terminen har han knappt varit där.

  Gillad av 1 person

 4. Jag var också tidigt iväg och handlade det sista idag.07:00 gav vi oss iväg…det var en del folk men inte allt för mycket…. Alltså bilutgifter är det värsta jag vet och är egentligen emot bilägande trots att jag älskar den vi har…men vi bor på landet utan andra förbindelser men har sagt att om jag någon gång flyttar tillbaka till stan….då blir det utan bil.

  Gillad av 1 person

 5. Kan tänka mig att det var mycket folk i affärerna idag! Vi tänker åka och handla på juldagen, hoppas att det är inte är så mycket folk då.
  Nej, vi får inte extra räkningsr kring jul men det brukar bli mer utgifter då med all handling

  Gillad av 1 person

 6. Jag kan tänka mig att det var mycket folk i mataffären i dag. Känns lite som att alla tänker samma tanken när det gäller att handla. Jag måste själv ner en snabbis till stan i morgon för att handla dom sista julklapparna. Så underbart att läsa att ni har valt att hålla bellis hemma nu även fast ni pluggar och jobbar 🙂 tänk om fler tänkte som er 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.