Detta köper jag istället för att laga….

Julen 2017 hemma hos BQ,s bror med familj

Det här kan jag inte svara något konkret på för det varier från år till år och jag har inget som jag känner att DET HÄR gör jag inte själv. Vissa år gör man knäck, vissa år inte. Samma med ischoklad. Jag är inte så jätteförtjust i ischoklad, men jag har gjort egen med vit choklad och polkagris. Det vart mycket godare. Jag brukar göra egen rödbetssallad, men vissa år har jag köpt för att vi inte haft julfirandet hemma hos oss och då har man bara köpt för att ha hemma. Något som jag istället ALLTID gör själv det är jansons frestelse. Jag får faktiskt skryta, men min jansons blir väldigt god. Jag går efter pappas recept och nu kan jag den i huvudet, så nu blir det på mitt sätt. De senaste åren har vi heller inte haft julfirandet hos oss och då har vi inte gjort maten så att säga.

Prinskorv och köttbullar brukar vi däremot alltid köpa från affären.

Lucka nummer 21:  ” Detta köper jag istället för att laga ”

Detta är en del av ” Kajsons julkalender” https://johannakajsonsblogg.se/)

Här är några av alla som är med i år:

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Detta köper jag istället för att laga….

 1. Min mormor ska göra allt i år. Förutom att jag ska åka 6 mil nu för att köpa Janssons i en stad bredvid jag bor, dom gör en så god.
  Annars brukar vi köpa catering, smidigt och gott. Gott med julgodis mums. Önskar dig en god jul!

  Gilla

 2. Jag har inte firat så mycket jul de senaste åren, inga barn hemma och har ofta jobbat så jag har valt att vara ensam, jansson har jag alltid gjort själv och kålrotslåda och har köpt några skivor färdig skinka. På den tiden då barnen bodde hemma var det annat, då var det mesta egengjort, men det blev oftast en grej som familjen gjorde tillsammans.
  I år blir det lite annorlunda, inget jobb så det blir ingen ensamjul, janson och kålrotslådan gör jag, men resten blir nog köpt.

  Gilla

 3. Jag gör allt själv. Lätt med röbetssalladen eftersom ingen äter det så slipper jag göra den. Mamma gör brunkålen annars är det jag.

  Gilla

 4. Vi har aldrig julen hemma hos oss längre, så här hemma bjuds det enbart på skinka typ och den har vi tom börjat köpa färdigskivad. Nån måste ju sponsra ica också 🙂 I år ska vi faktiskt göra rödbetssallad och ta med oss, mest för att vår är magrare än den mamma bjuder på.

  Gilla

 5. För mig brukar det också variera från år till år. Härligt att du har ett smarrigt recept i huvudet på Jansons frestelse. Kramis ❤

  Gilla

 6. I år så har vi lite lyx med maten. Sambon och resten på hans jobb får 1000kr i presentkort för att hämta köttfärs skinka osv från ett slakteri dvs inget köpt i mataffären 😀 Så vi ska rulla egna köttbullar men prinskorv och så de köper vi givetvis 😀 Om det inte finns att köpa på slakteriet de också dvs 🙂 ska bli riktigt lyxigt i jul 😀 Jag gillade ischoklad förut men nu – inte alls. Knäck gillar jag inte heller ärligt talat

  Gilla

 7. Åh hemgjord rödbetssallad blev jag sugen på nu 🥺 För mig är det nog alltid samma. Äter inte Jansson så de skippar vi men köper dessvärre (haha) köttbullar, alltid.

  Gilla

 8. Jag gillar inte heller ischoklad så din lät mycket godare 🙂 tycker om hemmalagat men som du säger ibland köper man hem vissa saker för att man inte har firandet hos sig själv 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s