Ursäkta måste bara få ta med mig våra grejer hem!

Ursäkta måste bara få ta med mig våra grejer hem!

I går vart det jullov på Bellis skola och jag var vid skolan kl 12:50, hon slutar klockan 13. Jag åkte dit innan för jag ville gå till Bellis hylla för att ta med mig det som behövdes tvättas nu över jullovet, samt plocka undan och göra det fint där. Jag tänkte jag skulle hinna in och ut igen innan barnen och fröknarna börja komma ut i korridoren. Det står föräldrar där redan utanför skolan och väntar på att det ska ringa ut för skolan slutar. Jag går förbi dem för att gå in. Då står en mamma där som blänger jättemycket på mig för att jag är på väg att gå in på skolan. Jag går i alla fall in på skolan för barnen har inte slutat än. Mamman blänger och tittar på mig hela tiden jag går förbi. Då jag går in så har barnen redan börjat klä på sig och gör sig klara. Jag väljer då att gå ut igen och mamman ser jätteilsket på mig. Jag ler mot mamman och säger att jag ville plocka med det som behövs hem nu inför jullovet. Hon fortsätter att blänga och svarar inte tillbaka. Alltså det är såklart att man inte ska gå in på skolan när det är mycket folk där inne. Ibland MÅSTE man gå in för just sådan anledning som jag sa. Hon gjorde så jag kände mig jättedum. Jag följer reglerna som krävs och sköter mig mycket mycket bättre än många andra på affären då jag är där. Jag respekterar allt sådant här, men jag kan väl inte i ringa mening kräva att fröken ska kolla efter vad som ska med hem och tvättas och inte?!. Samt Bellis är inte stor nog att avgöra det hon heller. Jag är så less på denna tid vi lever i och allt ska man göra i stress och man ska känna sig som någon står med pekpinne mot en. Det jag hade kunnat gjort då var ju att be fröken lägga allt i en medtagen påse så jag hade fått ta med ALLT hem. Sedan då? Ska jag begära att fröken viker upp allt på hyllan sedan igen då?

Annars då, ja det är inte en tillstymmelse till vintrigt ute, det är mer vår än vinter. Som det ser ut nu enligt väderprognosen ska det bli kallare mot onsdag och torsdag. Det ser även ut som om att det ska bli minusgrader och sol på julafton, hoppas innerligt det. Det är mycket trevligare än detta flerplusgradigt tråkiga väder.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Ursäkta måste bara få ta med mig våra grejer hem!

 1. I kommunen där våra barn går är det nolltolerans. Ta med en Ikeapåse så lastar pedagogerna ner barnens kläder. Sen tar vi med allt hem och tvättar och tillbaka igen när det är dags för barnen att börja. Samma regler för förskola och skola. Kommunen där jag arbetar har ”inte lila stränga regler”. Sjukt jobbigt när folk ska döma. Bättre att prata isf om man tycker något. Hopps du fick med sakerna hem. Kram

  Gilla

 2. Du ska inte känna dig dum eller låta någon få dig att känna dig dum. Ditt tänk var helt i sin ordning där.
  Jag vet inte vad ditt område har lagt till för regler och tänk kring hämtning o lämning. Men varken här i Sthlm eller i Nypan har pedagoger erbjudit sig att plocka upp och ned barnens extra kläder o dylikt, så det är fortfarande upp till oss päron. Men då givetvis när utrymmet är tomt på folk, händer sprittade och inte mer än 2-3 min för att låta andra ta det deras barn behöver.
  Skulle vi gå som regel på att pedagoger och fröknar ska plocka alla barns extra kläder o dylikt så får vi nog skol/fsk personal utan någon paus plus längre samt tidigare arbetsdagar och det är nog inget som staten vill betala ut i extra lön tyvärr. Tänk bara en klass med 32 barn o så ska läraren ha koll på allt på hyllor o lådor samt sortera ut allt. Nej det skulle nog inte bli hållbart. Så känn dig inte dum som tänkte rätt ❤

  Gilla

 3. Verkar som den mamman hade vakna på fel sida…..hehe.
  Jag tycker du tänkte helt rätt. Därför att man vill ju inte belasta lärarna mer än vad man gör redan. Sen att du kom när barn hade redan börjat på att klä sig. Kunde ju inte du veta 🤗.

  Hoppas att du har det bra❣️

  Gilla

 4. Det är verkligen inte lätt under dessa tider och den där mamman verkar vara bitter. Man kan iallafall svara när någon säger något. Du gjorde iallafall inte fel och det var bra att du gick ut när barnen klädde på sig. Kramis ❤

  Gilla

 5. Man känner sig som en bov i många situationer just nu. Jag hade nog inte kunnat låta bli att fråga henne ”det ser ut som om du vill fråga mig något” 😅

  Gilla

 6. Min fundering i det läget är.. Hade det gått att vänta tills barnen gått hem? Dvs att du väntat in Bellis, ute, och sedan väntat tills du sett att de flesta / alla barnen lämnat korridoren? Och då tagit hand om kläderna vid hyllan? Hade nog gjort så i det läget. 🙂

  Gilla

  1. Jo absolut hade man kunnat det, det var ju just det att jag åkte dit i förväg. Samt jag brukar fixa och dona när de gått in på morgonen och det ringt in och alla är i sina klassrum. Nu var det lite bråttom iväg för oss. Det var väl mest att hon gav mig arga blicken för att man inte ska vara inne på skolan, vare sig tomt ellt fullt =D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.