Tar julen knäcken på er?

Hej

Jag sitter här och kikar på Julens Alla bak med Tina och Johan på tv 4. Jättemysigt program och jag har kikat på fler sådana här program de senaste dagarna just för att det ger julstämning. Jag stressar inte fram julstämning utan jag tittar på sådant här för att jag vet att det ger mig julstämning det har det gjort i alla år. Jag älskar att titta när man bakar innför julen och man får tips. Jag däremot är kass på att göra knäck som är ett av det vid julen jag tycker är godast. Jag försökte mig på förra veckan och göra polkaknäck och näee som allti det blir bara kladd. Såklart gott ändå, men inte så som det ska vara. Jag inser att knäcken tar knäck på mig och att jag inte kan göra knäck helt enkelt. Min kompis är grym på att göra knäck, vet inte hur hon gör, det verkar vara hennes gibit så hon gör knäcken åt oss istället.

Bruka ni lyckas med knäcken?


Polkaknäck

Ingredienser 60 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
30 polkagrisar
2 msk smör

Blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Krossa karamellerna i en mortel. Rör ner karamellkross och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. / Receptkälla Polkaknäck

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Tar julen knäcken på er?

 1. Jag gör alltid knäck i micron och det funkar jättebra! Och för några år sedan köpte jag en sån där knäcktratt, så att det är mycket lättare att portionera ut i de små formarna. Höll på att bli galen innan när formarna bara välte och det blev kladd överallt! Har inte gjort knäck i år ännu.

  Gilla

 2. Så mysigt med bakning! Men ibland går det inte som man tänkt 🙂 Gjorde lussekatter, mina första, och nja, de va inte så mjuka som jag tänkt mig..hahaha

  Gilla

 3. Men Gud så gott de ser ut 🙂 Nej nej julen tar inte knäcken på mig, herregud ja förstår inte varför man ska stressa 🙂 Bara att ta de lugnt o planera i förväg, skit samma om maten inte är färdig ett visst klockslag man får skapa sin egen tradition

  Gilla

 4. Gör inte knäck har aldrig tyckt det är gott.
  Ja, det är mysiga program men tröttnar efter ett tag, det är så mycket sånt på tv nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.