Skam den som ger sig och torkad apelsin

Hej

Skam den som ger sig måste jag säga. Jag måste faktiskt erkänna att jag får känna att mitt extra slit gav resultat. Mina mail till rektorn, och bildningsstyrelsen gav resultat. Imorse låg detta i min mailinkorg. Det var på tiden kan man säga och nu känns julen mer lättsam måste jag säga då när man slipper oroa sig för att man ska in i ormgapet lindrigt uttrykt. Misstänker att det knappas kan ha lättat till mitten av januari så ska bli spännande vad de tar för beslut då.

” Hej Marie I samråd med smittskyddsläkare beslutades i går att planerad APL inom barnskötarutbildningen med start januari flyttas i dagsläget fram till februari I mitten av januari kommer ny avstämning att ske för bedömning om APL med start februari kan genomföras eller flyttas fram ytterligare Vänligen …..”

Igår torkade jag apelsin för att ha som dekoration och det tog sin lilla tid, de skulle vara i ugnen 3-5 timmar och det hade jag. De vart liiite för brända, men tycker de är fina ändå.

Såhär gjorde jag

Torkade apelsinskivor i ugn:

3-4 apelsiner (beroende på hur stora dom är)

Gör så här: Skär apelsinskivor tunt i lika tjocka skivor. Ju tjockare de är ju längre tid tar det att torka. Lägg ut apelsinerna på ugnsgallret. Dom blir mindre när dom torkat, så det går lägga ganska många bredvid varandra. Torka på 100°C i 3-5 timmar. Det beror helt på hur mycket fruktsaft som finns i apelsinerna. Kolla till dem då och då så att de inte blir brända, men räkna med mer än 3 timmar men max 5 h. Stäng sedan av ugnen och låt apelsinerna ligga kvar i ugnen tills de är helt torra. Gärna över natten eller så.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Skam den som ger sig och torkad apelsin

 1. Skönt med besked angående apl…bättre att det skjuts fram ju…. jag har aldrig provat att torka apelsiner men de blir ju så fina så får kanske ta och testa…kan tänka att det luktar gott i hela huset.?

  Gilla

 2. Men de vart ju fint ändå fastän de vart lite brända 🙂 Du är ju sjukt påhittig gumman 😀 Fick ett litet tips på en fin inredning ju – tack! Vart mer julstämning ju!

  Gilla

 3. Ååå så skönt att det var vettiga människor som låg bakom beslutet för din APL. Vilken lättnad det måste ha varit för dig ☺️.
  Så fin din ljusstake blev med dem torkade apelsinerna 😃👏🏻😍.

  Gilla

 4. Men åh vad skönt för dig att slippa APL i januari. Förhoppningsvis som du säger är det bättre i februari, men ska bli spännande att se 🙂
  För mig fortsatte vår VFU som vanligt men jag fick kräva att vara hemma på grund av graviditeten och covid-19. Efter mycket om och men lyckades min VFU plats övertala läraren om att jag inte skulle delta de sista tre dagarna på praktiken skönt nog 🙂
  Ser så vackert ut med dina egentorkade apelsiner! 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.