Vem ska skyddas minst från covid?

Sötaste julkortet jag sett kom tösen hem med idag, gosfia.

Hej

Igår när jag var ute och gick powerwalk på kvällen så var det helt folktomt, det blir nästan spökstad över det hela. Det är synd med tanke på att det är jul och fint pyntat överallt. Det är ju som det är och bor man i mindre stad är det ju såhär då pandemin slagit till hårdare. Just vår kommun i Dalarna har störst smittspridning just nu. Som ni minns berättade jag att jag ska ut på APL direkt efter julhelgerna. Jag har varit i kontakt med rektorn som säger att det går inte att ändra med tanke på att folkhälsomyndigheten inte ställt in dem ännu. Om den ska ställas in är det endast för att jag inte får någon plats. Rektorn på skolan på min praktikplats anser är att det borde ställas in just för att man som vuxen inte får gå in på sina barns skola då man hämtar eller lämnar barnen och då borde det gälla även vuxna elever. Med tanke på att de inte satt stopp för praktik så måste hon också ta emot. APL-ansvarig har även mailat rektorn på min skola där hon anser att det ska inte ta emot oss från vuxenutbildningen nu. Jag mailade bildningsförvaltningen och skolchefen i kommunen, han håller helt och fullständigt med mig om att det inte är lämpligt att vi vuxenelever ska ut på APL nu direkt efter jul. Dock är inte rektorn på min skola enig med dem. Hon tycker att allt ska fortgå som vanligt då det är mycket administrativt arbete och det ska fungera i praktiken också då det är planerat efter kurserna. Dessutom ändrar de inte om inte smittsdkydds inte begärt det. Var och en tänker på sig själv inte sant?!

Bildningschefen mailade mig idag. Han har begärt att min rektor ska kontrollera med smittskyddsenheten i Dalarna samt med utbildningssamordnaren för att se vad smittskyddsenheten anser att framflyttad APL är aktuellt för vi som ska ut i början på vårterminen. Det är bara att hålla tummarna stenhårt nu. Antar att jag inte får reda på något nu innan julen. Blir väl dagarna innan det ska bli APL jag får veta. Jag frågade även rektorn på skolan där jag ska ut och de har haft flera fall av covid där. Tyvärr känns det som om att rektorn på min skola är så stenhård att hon inte kommer rucka på sina principer.

Jag kan inte göra mer nu tyvärr, drygt läge då man själv inte får välja om man ska utsättas för smittan eller inte. Fattar faktiskt inte vad problemet är att man inte kan ändra om kurserna just på de elever som ska ut i januari? Precis som jag skrev till bildningschefen att det måste väl vara bättre att man som APL-elev har bästa förutsättningar och få fullfölja sin praktik så mycket som möjligt. Nu kommer man ju missa mycket just för att man kommer ha mer frånvaro då läget är som det är. Han höll helt med på det och tyckte att vi alla ska göra det som är bäst för situationen vi har nu och minska smittspridningen.

Fortsättning följer likväl som för er som för mig. Nu vet ni lika mycket som mig i dagsläget.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Vem ska skyddas minst från covid?

 1. Det är helt sjukt att dom inte stängt skolorna eller förskolora ännu. Barnen och människorna som går till jobbet, det är ju dom som sprider smittan vidare nu. Jag valde att inte börja studera i januari, bara för att det är lektioner på plats och man ska inte träffa folk i onödan. Valde att börja studera på distans istället nästa år. Hoppas att det löser sig för dig också vännen.

  Gilla

 2. Låter väldigt konstigt att ni ska ut på praktik i dessa oroliga tider låter som ett jobbigt läge ❤ hoppas verkligen att det löser sej fint julkort tjejen har gjort till er 🙂

  Gilla

 3. Det är jättetråkigt att det är som det är. Förra året vid den här tiden så var det massa folk ute. För att julhandla.
  Fy så jobbigt att stå i mellan din skola & där du ska ha APL. Håller med dig! Du har ju APL för att du ska lära dig & föl följa APL. Man blir så trött 😒.
  Allt för denna pandemi 😠
  Hoppas 🙏🏻 att det fattar rätt beslut & att det blir bra för dig! 🤗😘

  Gilla

 4. Cornelia och studenterna vid Kristianstad högskola fick till sig…
  – Ni som är i riskgrupp eller rädda för smitta kanske ska hoppa av utbildningen,
  WHAT…….

  Gilla

 5. Vilken jädrans tråkig inställning din rektor har.. Det är väl lite därför som covid fortgår.. När alla inte tar ansvar utan endast vissa.
  Jag vart nyfiken, vart i dalarna kommer du ifrån. Den informationen har jag helt missat.

  Gilla

 6. Ja du det känns lite leskigt för eran del att ni ska ut som vanligt direkt efter jul. Men som du nämnde tidigare så är människor som jobbar med barn en helt egen grupp där säkerhetsråden saknas.
  Jag håller med om att praktiken borde skjutas upp för allas säkerhet. Menar det räcker ju med att en person har fuskat under julen och rört sug runt massa folk och blivit smittad och sedan kommer tillbaka till skolan o så står ni praktikanter där helt ovetandes.
  Nej be din lärare om att han/hon borde fråga alla elever vad de känner för praktiken för jag tror nog att alla på din utbildning känner likadant och det ska inte gömmas undan.

  Hoppas att det löser sig!
  Va fint julkort hon har gjort ❤

  Gilla

 7. Jag tror allt är över tills sommaren då man delat ut vaccin till alla de som tar emot och då kan mam leva på vad som vanligt ja det e konstigt att de e tomt på gatorna men tänk va mkt affärerna får sen o göra 😉

  Gilla

 8. Vilka fina bilder på bisonoxarna, dom skulle jag vilja ha som tavlor här hemma.
  Vissa människor förstår jag mig inte på. Det finns en pademi, och då borde väl din rektor ta det på allvar tycker jag. Rektorn kanske inte förstår allvaret bakom det hela.

  Gilla

 9. Usch vilken knepig sits! Det är ju faktiskt ganska märkligt att ni ska ut på praktik. Eleverna på högstadiet här fick inte gå på praktik under hösten & då var ju läget mycket lugnare eg. Hoppas att det löser sig för dig!

  Gilla

 10. Man måste följa alla regler nu för att förhindra smittan, ja kan lova dig detta att ligga sjuk i covid är fan inte värt de Att veta de finns en risk att bli smittad man måste ta de chill med smittan för du vet inte hur de ser ut i januari liksom Folk kan gå runt med smittan utan att ens veta om de utan symtom de är livsfarligt 😦 Jag hoppas att de löser sig på ett lr annat sätt gumman jag håller alla tummar

  Gillad av 1 person

 11. Så fina julkort som bellis har gjort. Kan tänka mig att det känns spöklikt när du är ute och går. Här är det också väldigt mycket smittspridning. Tråkigt att dom inte är överens, hoppas att du får svar före jul

  Gillad av 1 person

 12. Oj vilket jobbigt läge du har, hoppas du får veta innan jul hur det blir ..
  Ja denna pandemin är ju så jobbig nu och jag önskar att det minskar snart.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s